ОСМИ клас 2021/2022 - Тема 5

• 38 581
  • 737
  •   1
Отговори
# 375
  • В центъра на моретата
Ееех, Добри, само за сравнение ще кажа, че в един от часовете, в който не са имали заместващ учител, в час е влязъл педагогическия съветник на училището, който им обяснявал половината час как е задължително носенето на униформената риза и не можело да има никакви своеволия, независимо дали е студено или топло.  (тук температурите се движат между 0 - 5 градуса в момента) Simple Smile  Е, няма как да ги стигнем..........

# 376
  • Варна
Хаха, Добри, не си играят при вас! Дрес код, дрес код, ама като падне зимата до 15 градуса, даже яке с качулка може! Joy Искам и аз такава зима Simple Smile И на изложението искам! И ръст като на сина ти искам! Blue Heart

Щерката преди малко осъзна, че утре е присъствено на училище и не се зарадва особено. Друго си е да може да си похапваш пред лаптопа, заел невъзможна поза...

# 377
  • София
Ами да се запиша в отбора на болните. От днес положителна със скромни симптоми засега (дано така остане).
Повод да се тествам - наборът се чувстваше зле, отрицателен беше вчера, снощи вдигна 38.3. Днес нещо ми беше отпаднало, ама и мързеливо и реших да си направя истински безплатен тест във ВМА ... И така до 28-мш в къщи, а младежът утре на пср.

# 378
  • България, София
Маги, леко да минава при теб.
Дано наборчето се размине, ако ли не, и при него да е леко Hug

Добри, и аз завиждам за зимата при вас.
А за отношението и мисълта за учениците - свалям шапка.

Заек, чета и се чудя  какъв им е проблемът на такива хора.
Голямата дъщеря в 8 клас много ги гонеха за елемент от униформата. Точно психоложката и педагогическия съветник са ходели на проверки, имаше забележки.
От там насетне носенето на елемент стана с пожелателен характер. Някои учители държаха в часовете им да са с елемент от униформата. А от 10 клас и това отпадна, особено с дистанционното.
Та се питам, кому е нужно да се случва по този начин. Така само отвращават децата. Дори и тези, които си обичат униформите. То бива - бива да държат на униформите, ама чак пък толкова. Интересно ми е този педагогически съветник с какво е бил облечен.

# 379
  • София
magi sveta, препоръчвам веднага да започнете с Авирон Рапид, вит. Д+ селен+цинк, вит Ц и при главоболие или температура- Нурофен. И не знам, ама само като написа за повтарящата се кихавица, ми светна за част от симптомите

# 380
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Хаха, Добри, не си играят при вас! Дрес код, дрес код, ама като падне зимата до 15 градуса, даже яке с качулка може! Joy Искам и аз такава зима Simple Smile И на изложението искам!
И ръст като на сина ти искам! Blue Heart
Скрит текст:
Щерката преди малко осъзна, че утре е присъствено на училище и не се зарадва особено. Друго си е да може да си похапваш пред лаптопа, заел невъзможна поза...

това и аз искам ама.... закъсняла съм Simple Smile
1,84 беше ноември, когато се мерехме в София на вратата. много се зарадва, че е по-висок от тате. Wink мен отдааавна ме е подминал. Simple Smile
а на 48 номер "буйчици" никой не се радва, че и широко ходило.Simple Smile
здрав да е, ако намеря размер ще му купя галабея и кожени кондури Wink и от онези смешни шапки, които не разбрах само тези, които учат корана ли носят или са с по-свободен режим.

Simple Smile на пазара ме убеждаваха, че и жена може да я носи Wink

# 381
  • София
В унисон на горното да си кажа, че съм много съм доволна, че в училището на наборката не поискаха да купим униформи. Явно не се знаеше колко ще се ползват.
Към това съм имала "удоволствието"  в първото ѝ училище да ползваме същият доставчик.
Скрит текст:
Поло-блузите бяха(са) с цената си яко конкурират популярните по-качествени  брандове конфекция, но пък качеството бе, след първото пране се промени Sick
Не се бяха постарали дори да си зашият старателно логата (които махнах на момента - зашити колкото да се държи на плата), какво остава за другото - криви шевове, непоръбени крачета, изпуснати шевове.
Добре, бях купила +2 номера и девойката не напълня, та минахме с един комплект 1-4 клас.
Сукманът ѝ по преправях още преди първото обличане - добре, че са ни учили да шием като малки.
Много им харесва на някои директори да се изживяват сякаш управляват елитни частни училища (че и като собственици го раздават), но претенциите стигат само да облекат еднакво децата...

Маги, леко да минава

Последна редакция: ср, 19 яну 2022, 16:50 от Desem

# 382
  • София
magi sveta, препоръчвам веднага да започнете с Авирон Рапид, вит. Д+ селен+цинк, вит Ц и при главоболие или температура- Нурофен. И не знам, ама само като написа за повтарящата се кихавица, ми светна за част от симптомите
Това ми изписаха за пиене. На набора - изопринозин.

Аз явно съм наобратно. Грам хрема нямам. Не съм кихала с дни. Дадох го като пример (44 години вече съм така и според специалисти е алергия)

# 383
Маги, от детето ли се зарази?
Да мине леко и бързо!

Добре че има високи младежи. Моята девойка е висока и все налита на кубинки с големи платформи. Само дискутираме вкъщи. Уж гледам да съм либерална, но направо ми се изправя косата от модата, която харесва.
Иначе е голям дипломат. Успокоява ме да съм я оставела да rebel-ва с дрехи, защото не се знаело иначе какъв акъл ще й дойдел.
Обещала съм да пробиваме втора дупка, но още не съм търсила къде. Някакви идеи?

# 384
  • София
Дъждец, преди почти 14 г. я свърших работата с пробиването, а двойката доброволно няма да се даде да я дупчат Joy Водих я в козметично студио на Витошка. Може би да питаш в някоя тема на мъници.

# 385
  • София
Честито и от мен на рождениците.

Признавам, че тази година хич не се интересувам от детайли в училище.
Имат ли заместване, нямат ли, колко са болни.
Знам, че по биология учителката ги стяга сериозно за спазване на мерки и общо хигиена и здраве.
Има два предмета между 3 и 4, като единия му е традиционно силен - история.
По Бел и биология върви към 5, което си е нормално.
Другото се надявам даса отлични оценки, макар и още да не е ясно.

Бързо оздравяване на болните.

# 386
Леко изкарване, magi_sveta.  И аз съм с алергия към прах. Като се обостри - обикновено зимата - денят ми почва с един час сополи. Като изляза навън - минава. Климатиците ме убиват, в самолет на втория час носът ми блокира.
От 1 януари, без да планирам, почнах да ходя 5 км/1 час независимо от времето. Просто видях едни challenges в Strava и едни приятелки ме поканиха да се включа. И сега не мога да се спра, много добре ми действа поне час на открито, направо ми се отвориха чакрите 🙂

Към униформената риза добавих фанелка и суитчър като за всеки ден..... И двете останаха необличани 🙄 ходи само с риза и вратовръзка 🙄

St.Dobri, тези шапчици, плетени на 1 кука, знам че ги носят, за да не им се хлъзга гутрата/кефията(не знам при вас как наричат и носят ли всъщност кърпа).

# 387
  • София

Маги, бързо да минава и леко и, най-важното, без последствия!

Заек, не знам дали дори да пиша какво бих направила в сходна ситуация...
Много бързо "елемент от униформата" щеше да се окаже, примерно, якичка и да се носи в чантата - носи се, нищо не може да се каже - или забодена някъде с безопасна игла...
И преди някой да каже, че само така си приказвам, правех го в годините на дълбокия "комунизъм"... Престилката ми имаше такава дължина, каквато никога преди или след това не съм носила - а винаги съм била фен на минижупа - така де, докато не натлъстях и можех да нося поли - ама чак толкова късо е адски непрактично. И като стане студено и отдолу има дънки, а отгоре - пуловер - доказването, че има там някъде и престилка е с издърпване. Е, има я! Добре, че им хрумна да искат такива неща в 8-ми клас, а тогава все пак ноември дойде бързо... преди да сме си развалили дипломатическите отношения с учителите, с които и до ден-днешен имаме връзка и се обичаме.
НЕ агитирам някое дете да се изживява като спасител на пингвини и китове или каквито там си иска ценности, нямам право да го правя с чужди деца, а моето собствено в това отношение е пълна ливада, всеки опит за "политагитация" попада на пустинен пясък...

# 388
  • София
Знам ли, Дъждец? Детето е контактно. Аз в понеделник за първи ден бях на работа и имахме положителен колега, с когото бяхме около два часа на едни инструктажи. Този път дори градският транспорт е елиминиран като възможна причина.

# 389
  • София
Дъждец, ако кажеш и кой район ви е удобен, предполагам доста отзиви ще събереш Simple Smile Мога да ти препоръчам в Слатина една доста готина козметичка.
Аз обичам кубинки и сега съм с такива на танк- ми, много са ми удобни, нищо че се извисявам над останалите с по една глава Simple Smile И сникърсите са ми на платформа... та, остави си я девойката да си ... оная чуждица, дето трябва да търся в гуглето Simple Smile Аз много се дразня на моя, когато ми използва английски думички, макар явно в АК е повсеместно

Общи условия

Активация на акаунт