ОСМИ клас 2021/2022 - Тема 5

• 38 355
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Дъждец, как не ги включват онлайн? Всички кажи-речи са онлайн. Болни, контактни-дремят пред мониторите. Не могат да правят тестове онлайн, но не знам дали е решение на МОН или на училището. Вчера в класа на брат му по испански са били 2 деца присъствено. Не знам как ще насмогнат с файнълите, пълна лудница ще е.

# 196
  • Перник
Бързо оздравяване на всички болни!
За кашлящите, и не само - чай. Много. За предпочитане - мащерка, салвия, босилек.

При нас всичко е наред. Вчера младежът рЕзко забогатял Grinning Взел си е стипендията за ноември и декември. А ми обясняваше, че е 21,50 лв. за целия срок, което на мен ми стори безумно. Е, оказа се, че е по толкова НА МЕСЕЦ и снощи не посрещна много доволен Grinning

На олимпиада по английски беше в събота. Записал се е и за състезанието на Лонгман.

magi_sveta , Витанов каза, че апокалипсисът се отлага Joy https://dnes.dir.bg/obshtestvo/prof-nikolay-vitanov-apokalipsisat-se-otlaga

# 197
Огг, включват само болни и карантинирани заради контакт. При нас имаше болни от друго и не ги включваха.
Да не би да има промяна?
Сега отсъствали 5-6 човека, което пак ми се струва много. Някои са в карантина.

# 198
Да, инхалации също. Освен това кортикостероиди орални. Абе всичко възможно му изписаха и то в конски дози. Дано минава, че иначе ще го хоспитализират, у дома няма какво друго. Правя чай,уж пие.

# 199
  • София
Огг, включват само болни и карантинирани заради контакт. При нас имаше болни от друго и не ги включваха.
Да не би да има промяна?
Сега отсъствали 5-6 човека, което пак ми се струва много. Някои са в карантина.

За друго - не знам. Не би трябвало да откажат дистанционно обучение, какво значение има от какво е болно детето. Баткото е болен и си беше дистанционно през цялото време.
Аз не помня, но имаш ли право да поискаш дистанционно обучение по желание? За седмица или ден, примерно?

# 200
  • София
От вчера и нашият клас е карантиниран заради позитивно дете, съгласно съобщение на класната. В училището има вече 8 карантинирани паралелки, така ако върви, до седмица-две ще затворят, предполагам.
Трябва ли да чакам РЗИ да ни се обади, засега имаме само вайбър от класната? Някой има ли представа?

# 201
От вчера и нашият клас е карантиниран заради позитивно дете, съгласно съобщение на класната. В училището има вече 8 карантинирани паралелки, така ако върви, до седмица-две ще затворят, предполагам.
Трябва ли да чакам РЗИ да ни се обади, засега имаме само вайбър от класната? Някой има ли представа?
И двата пъти тази учебна година, както и миналата, като са били под карантина класа на детето, никой не ни е звънял. Само от съобщението от класната и Школо. Даже за тази май въобще не са й нанесли карантината в картона по НЗОК, за миналата имаше, като проверявах с Пик.
Всички болни да оздравяват бързо!
Щерката ги изненадали с класното по математика, трябваше да е другата седмица, но господинът го пуснал изненадващо по-рано, за да не ги затворят. Трудно било по нейни думи, имало една задача, която явно е объркана, тъй като след класното искали да им я обясни и дори учителят не успял да я реши пред тях на дъската. Казал им, е на мен не ми излиза, ама вие сигурно сте я решили. Така че да видим, нещо хич не съм оптимист, тя каза, че е писала, но също не й излязло...

# 202
  • София

Magi, дано се оправи без хоспитализация, че само това липсва сега точно...
Аз мога да предложа (към другите неща, не вместо!) една малко екзотична идея - да го натовариш на една кола и да го завлечеш възможно високо на витоша, с едно столче, и да се пъхнете някъде в боровата гора... поне за час... с много дрехи и одеала. Е, ако има сили да ходи при тази кашлица - с ходене наоколо. Не е панацея. Ама поне малко помага / облекчава.

# 203
  • София
И двата пъти тази учебна година, както и миналата, като са били под карантина класа на детето, никой не ни е звънял. Само от съобщението от класната и Школо. Даже за тази май въобще не са й нанесли карантината в картона по НЗОК, за миналата имаше, като проверявах с Пик.
Всички болни да оздравяват бързо!
Щерката ги изненадали с класното по математика, трябваше да е другата седмица, но господинът го пуснал изненадващо по-рано, за да не ги затворят. Трудно било по нейни думи, имало една задача, която явно е объркана, тъй като след класното искали да им я обясни и дори учителят не успял да я реши пред тях на дъската. Казал им, е на мен не ми излиза, ама вие сигурно сте я решили. Така че да видим, нещо хич не съм оптимист, тя каза, че е писала, но също не й излязло...
Къде излиза карантината в пациентското досие? Досега рових по тези на децата.

# 204
Къде излиза карантината в пациентското досие? Досега рових по тези на децата.
На щерката й излезе само от миналата година, ноември, в пациентска информация, отстрани, история излиза, но това може би е покрай нашите тогава / на мен и на съпруга ми/ положителни тестове и боледуване. От училище досега е била няколко пъти и никога не излиза нищо. Та си мисля, че РЗИ просто не смогват и го карат на уведомяване от страна на училището.

Последна редакция: чт, 13 яну 2022, 14:34 от MianaNia

# 205
при нас  няма нито едно болно дете
наборът е 21 по успех в класа с 5.60-много силен клас
снощи се присети, че иска стипендия и втория срок да взима, ама малко късно
при нас я направиха над 5.80, та едва ли ще го огрее
мисля, че има в момента вирус ,различен от ковид, с гърло, хрема и кашлица
колегите ми са болни, с множество отрицателни тестове

# 206
  • София
Здравейте, не съм писала отдавна, но при нас нищо интересно. Минаха класните, чакаме резултати и се надяваме по математика да има 6, за да има и 6 за срока, че за момента е на кантар. Тази седмица имаха доста тестове, утре също имат един.
Относно карантината, девойката е била само веднъж, заради заразено дете от класа, но получихме само съобщение в Школо. От РЗИ, нито ни се обаждаха, нито ни проверяваха.
В класа няма нито едно отсъстващо дете заради болест. Нямат и отсъстващи учители и учебният процес върви идеално. Надявам се, че така и ще продължи.
На всички болни бързо оздравяване, а на карантинираните бързо да минава.

# 207
  • София
И при нас няма отсъстващи деца или учители.
Днес беше класното по БЕЛ, имало е 22 въпроса плюс теза върху "Антигона".
На класното по МАТ има 5, което е повод за огромна радост, защото там е слабото звено при нас. Очертава се и с 5 за срока. Горе-долу е оформен по всичко, единствено по ИЕ ще трябва да се пребори за 5, че там е най-шарено положението с оценките.

Пожелавам скорошно оздравяване на всички болни! Flowers Four Leaf Clover

Добри, пусни някоя палма, че тук какъв студ е, а и още по-студено ще става Nature Snowflake

# 208
  • Русе
Има ли деца, които още не са си получили стипендията за първия срок? Чувам, че в другите училища в града са им дали стипендии, а в нашето не били дали. Има ли някакъв срок, в който децата трябва да си получат стипендията или всяко училище самО решава?

# 209
мисля, че има в момента вирус ,различен от ковид, с гърло, хрема и кашлица колегите ми са болни, с множество отрицателни тестове
Така е. Още след  втория учебен ден (след НГ), Наборът каза, че го дразни леко гърлото... Питах как е в училище - каза че много от децата кихали к кашляли. Имало отсъстващи но никой не бил с ковид. За нас - Не съм и помисляла че неговото е ковид, то е минал месец от излекуването ни. Но! Тийнът е ваксиниран и с противогрипна ваксина също .. Така че с авирон и стрепсилс, без хрема или температура, само с леко дразнещо гърло за три дена цъфна, без да го спирам от училище.

Стипендията почна да получава още ноември.

Общи условия

Активация на акаунт