Сам и самотен

• 22 747
  • 585
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Може да е по-трудно, но нека не третираме интровертността като някакъв недъг, за хората с който трябва да се създават специални условия, за да могат да маневрират в света. Не, в повечето случаи изобщо дори не е това същинската бариера. В крайна сметка, интроверт, срамежлив, глътнал бастуна или каквато там ще е "диагнозата", от него зависи да прескочи трудностите. На никого не му е обещано да му е лесно, или по-лесно от на еди кои си други.

Авторът, на 23 години, е в най-добрият възможен период за естествени познанства. Учение, работа, смяна на местоживеене, отвсякъде средата предполага нови запознанства без много усилия. Елунария, Тиндър не бих го използвала за нови запознанства, всъщност изобщо. Магистратури, курсове, смяна на работно място, излизане в компаниите на хората около теб... Варианти има много. Да, ще трябва да излезеш от зоната си на комфорт, но веднъж-два пъти и ще видиш, че и извън нея е комфортно. Това е разликата с екстровертите, те могат да се заговарят и запознаят с всеки навсякъде, от опашката в супермаркета, до съседката от блока отсреща, и им доставя удоволствие. На теб не ти доставя, но и ти го можеш.

# 376
Аз познавам щастливи женени двойки, които са се запознали в Тиндър. Кой както си го усеща, ако не ти е ОК да си в апп-ове за запознанства, не е задължително, но според мен е един от начините автора да излезе от средата си. Не всеки там е психо, търсещ само секс и т.н.

# 377
В никакъв случай, не смятам, че е недъг, просто ако си много затворен, си е по-трудно, няма какво да се лъжем. Трябва да се излезе от зоната на комфорт в някакъв момент, но както се писа и по-рано, то си е процес и в малки дози, защото е изтощително. Дори да ти е приятно, е изтощително - бях на едно двудневно събиране с групичка хора, с които имаме общо хоби, беше супер преживяване, но още първата вечер спах 10 часа в позата, в която съм заспала. :Д Толкова хора, разговори, смях и емоции, направо ме размазаха.
Иначе за тиндър си права, на този вид апс, гледам като на просто още една възможна опция. Шансът е много малък... въпреки, че и аз познавам женена двойка от там.

# 378
Ако съдбата ти е да срещнеш някого в Тиндър, ще го. Ако не - може и с петдесет човека да се мъчиш да си паснеш, и няма.
Същото за бара.
Същото за библиотеката.
Каквото е писано, туй ще е.

Подкрепям човек да се усъвършенства обаче. Ще го харесват повече хора. И сред тях ще е по-вероятно да се случи Истинския/ Истинската.

# 379
След като авторът има приятели и приятелки, само на гаджета не случва - значи не е дърво в общуването. Не е задължително да си душата на компанията, достатъчно е да можеш да проведеш разговор с един човек. Сега, ако при вида на непозната жена си гълташ езика, особено ако жената е привлекателна - ами може да е въпрос на практика. Намисляш си теми и си ги прилагаш в разговор с непознатата или слабо познатата, колкото да разчупиш леда.  И не се вманиачаваш по възможност.

# 380
  • София
Ето, специално за автора ще споделя един много лесен трик - всъщност, почти не се налага да говориш. Егоцентризмът е естествена характеристика и повечето хора обожават да говорят за себе си. Та не се налага да си супер интересен, а да проявяваш интерес към другия човек. Интересувай се от него. Какво обича да прави, какви са му интересите, целите, с какво се занимава, какви планове има. Слушай какво ти говори и си набелязвай ключови неща, за които да разпиташ по-подробно. Следи с какво е облечен, какъв стил показва - тези неща могат да ти дадат идеи за теми.

Разбира се, гледай да не си вдървен, все едно правиш интервю, а да показваш искрен интерес. Ако човекът ти допада, би трябвало да ти дойде естествено. С няколко ключови въпроса, можеш много да отвориш другия, и общо взето да си мълчиш, докато той си плямпа. Ако тук там успяваш да включваш някое друго възклицание, комплимент, да се впечатлиш... съвсем ще го надъхаш. Не е никак сложно да поддържаш разговор веднъж щом осъзнаеш, че не си ти този, който трябва да говори нон-стоп. Оттам насетне, ти самият ще се отпуснеш, и ще ти дойде естествено да споделяш и ти.

# 381
  • София

Все си мисля, че нещата трябва да са и малко по-естествени за човека, който е в нужда. Аз си мисля, че автора е по-скоро затворен тип, а отварянето не е възможно или лесно за всеки.

Сетих се за едно видео, на което много се радвам всеки път :Д

Щом се е регистрирал тук и пише за себе си, значи не е чак толкова затворен тип, колкото си го представяш.

Аз така и не разбрах той какво очаква от темата и от личния си живот.

# 382
О, изобщо не си прави илюзии, че хората са едни и същи в интернет и на живо. В нета всички сме много по-смели.

# 383
Момичета, прочетете първият пост.
Човекът обича идеализацията на обектите с години, емоционално привързан е, не е “свободен”.
Той не трепти на чистота “търся”, тлее си там на несподелените любови, страда ги, преживява ги.
Централните настройки трябва да се барнат, не дънките и перчема.

Права си.
То мислите като са ти в един човек пет години е абсурдно да забележиш друг човек.
Макар че аз говоря като жена. Мъжете вече не знам дали са такива. Повечето не са.
Грешка на доста хора е да имат представа за визия.
Виждала съм и жени и мъже да отхвърлят наистина супер готини хора, защото имала къса коса, нямала сини очи, този имал коремче, онзи косата му не е хубава. А после реват - ама защо не мога да си намеря никой.

# 384
  • София
Елора, нормалната човешка мозъчна биохимия по някое време ти прави услуга, бие ти някой шамар, хваща те за яката и те слага на място.
Сбърканата изобщо не работи за теб.
Няма мъже, няма жени.

Неглижираме суицидният опит и цялостната дисхармония. Това трябва да се оправи първо, фустите ще дойдат, няма непорочен да си иде….

# 385
  • SF
Неглижираме суицидният опит и цялостната дисхармония.

Не, аз през цялото време си мисля точно за този дискомфорт, който момчето изпитва. Вероятно това е много слаба дума.
Той не е казал какво точно работи в строителството, не е и наша работа - форумът е анонимен. Почти съм сигурна, че всички познаваме хора, заети в строителството, които не страдат от никаква липса на внимание и отношения с противоположния пол.

Елора, "по дрехите посрещат". Вероятно много хора са пропуснали супер готините си, създадени за тях половинки, заради едната мръсна коса, за която ти ни разказа или несменяна дълго време риза... Ми, значи пък не са чак толкова супер готини.
Аарон получи куп съвети да се развива, да работи върху себе си, въпреки че на всички направи приятно впечатление с това колко добре се е развил в определени отношения.
Сега,... надали може да си сложи още 10 сантиметра на височина, да си присади по-лъскава коса, но това, което е зависело от него, определено не го е изоставил на ниво да му се смеем. И във фитнеса не всички са високи, стройни, с вирнати дупета и кореми, на които да стържеш сирене. Даже направо не са.
Силен, умен, спортен, развит, с приятни въпроси, с остроумни отговори... Ако Супермен няма на кого да си ги зададе и няма кой да му оцени чувството за хумор, пак ще е тъжен и самотен.
Нали не смятаме, че всички, които са в хармонична и споделена връзка, говорят чужди езици, забавни са, непрекъснато четат книги, посещават курсове, имат стабилни доходи, masters of arts, интересни професии, живеят в големи градове...

# 386
  • София
Моля ви се, какви съвети да се развива! В тая работа няма развиване, а е на късмет. Съветите ви са от типа женско списание - безполезни.

# 387
Когато аз казах да се усъвършенства, нямах предвид да почне да учи китайски или нещо подобно. Grinning
В примера, който дадох с моя познат с липсващите предни зъби, той би се харесвал на повече жени, ако си оправеше усмивката. В неговия случай усъвършенстването би било една зъболекарска интервенция.

# 388
Eсме, не говоря за миризми или течащо олио от косата.
Говоря за повърхностност в изборите. Претенции за определена визия в тяло и дрехи.
Аз примерно нямам определен типаж за външен вид. През годините всякакви съм харесвала, но то е било заради поведение, отношение, характера.
Но всеки има право да си избира и нещо ако го дразни, да отхвърли.
Примерно аз отхвърлям мъже, които се напиват. И такива които слушат чалга.

# 389
  • SF
Когато аз казах да се усъвършенства, нямах предвид да почне да учи китайски или нещо подобно. Grinning
В примера, който дадох с моя познат с липсващите предни зъби, той би се харесвал на повече жени, ако си оправеше усмивката. В неговия случай усъвършенстването би било една зъболекарска интервенция.

Е, да, да... Аз изобщо нямах предвид твоето мнение и това дали да има зъби и дали да ги мие или не. Това няма как да го обсъждаме изобщо. Усъвършенстването е натоварено с нещо много пО извън нещата, които правим в банята и в кухнята.
Имах предвид съветите за личностното израстване и развитие, които зачестиха в темата.

Елора, претенции за определена визия, тяло всеки има, без дори да си дава сметка, че ги има, или пък направо да отрича, че ги има. Наричат се привличане, сексапил, но формулировките ни са ни различни.
Един очаква просто косата да е чиста, други искат и анцузите да са чисти, и музиката да е рокендрол. Ами да, със сигурност, само заради музикалните предпочитания, може да пропуснеш момче, което утре ще бъде топ мениджър на топ компания, ще се скъсва да пътува, да се развива, фасети на зъбите, игла на вратовръзката, апартамент на морето, ще е намразил и чалгата, ще отрича, че някога е щракал с пръсти с бира в ръка. Как да знаем какво пропускаме, когато сме убедени, че искаме да го пропуснем... Как да изживеем с кеф момента с бирата и "Аре да те водя в 33".
За явни недъзи като алкохол, беззъбие, измами, безработен, неграмотен... въобще не говорим. Аарон зададе ниво на темата. И на контактите.
Иначе можеше да го подсетим, че за да види какво е да е с жена, може да се пробва с някоя алкохоличка. Срещу 2 бири ще я навие. И нито му трябва личностно развитие и да мисли умни въпроси, нито му трябват нови дрехи в гардероба.

Общи условия

Активация на акаунт