Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 5

• 50 522
  • 823
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте,  дали ще може мнение за следните резултати,  правени са на 12 ден от МЦ

Прилагам също и тези правени на 3 ден от цикъла

# 166
Cengiz Emin 636883, имаш завишени чернодробни и едно мнение за стеатоза, според мен (не съм лекар) имаш проблем и трябва да спреш консумацията на всичко което натоварва органа поне за няколко месеца и пак да направиш изследване, за да видиш дали има промяна.

# 167
Cengiz Emin 636883, имаш завишени чернодробни и едно мнение за стеатоза, според мен (не съм лекар) имаш проблем и трябва да спреш консумацията на всичко което натоварва органа поне за няколко месеца и пак да направиш изследване, за да видиш дали има промяна.
Миоки да това ще я направя даже въобще не консумирам алкохол.Незнам трябва ли да употребявам хапчетата дето ми предписа първия лекар.Имам и високо пикочна киселина за този проблем с какъв специалист трябва да консултирам?

# 168
С ендокринолог мисля. Възможно е да имаш инсулинова резистентност.
За хапчетата, не мога да отговоря. Аз предпочитам винаги без лекарства, ако е възможо, но не мога да препоръчам на друг да пие или не.

# 169
Здравейте, пусках си ПКК за проверка на потенциална желязо-дефицитна анемия, хемоглобина изглежда в ред и според мен може да се изключи, но средната стойност на Hgb/еритроцит е на долната граница.

Според вас, има ли смисъл да се пускат някакви допълни изследвания?

Благодаря Flowers Hibiscus

# 170
Може ли някой да ми каже какво означава завишен sed rate - 28MM/HR (ref. 0-15)
Към него ми е пуснала CRP - 6.2 (ref. 0-10)
Glycohemoglobin A1C - 5.5 (ref. 0-5.7)

Amylase - 80 (30-130)
Lipase - 33 (13-60)

T3 uptake - 46.6 (32-48.4)
T4 - 7.49 (4.5-11.8 )
TSH - 1.23 (0.35-6)
T7 - 8.72 (4-11)

Тези всичките са поради стомашен дискомфрот, не огладнявам изобщо и  ми е тежко 24ч в денонощитето.
Sed rate е Скорост на утаяване на еритроцитите - СУЕ - неспецифичен възпалителен маркер.

# 171
  • на вълнолома
Здравейте, миналата седмица за два дни съпругът ми имаше отпадналост и лека температура. На втори и четвърти ден се тества, отрицателен за ковид. Онзи ден го втресе и вчера сутринта си прави изследвания .  От снощи е с ниско кръвно 90/60 Личната е чак утре на работа, пиша и - нищо. Много се тревожа да не се окажат лъжливи тестовете и да е развил пневмония, а чак утре е на преглед .

# 172
Здравейте, може ли да ми помогнете с разчитането на следните резултати на щитовидни хормони:

Скрит текст:

Отделно са завишени лимфоцитите, моноцитите и хематокрита.

Благодаря!

# 173
Здравейте, пусках си ПКК за проверка на потенциална желязо-дефицитна анемия, хемоглобина изглежда в ред и според мен може да се изключи, но средната стойност на Hgb/еритроцит е на долната граница.

Според вас, има ли смисъл да се пускат някакви допълни изследвания?

Благодаря Flowers Hibiscus

Когато има съмнение за желязодефицитна анемия е най-добре да се провери желязото. От ПКК има насоки разбира се, като че MCV и MCH са ниски обикновено при ниско желязо, хемоглобина е нисък.... но хемоглобина се влияе както от желязо, така и от вит.В12 и фолиева киселина. Затова според мен е най-добре да се изследват конкретни неща.

Bubbless хормоните са  добре, има завишени антитела т.е. автоимунно заболяване Хашимото

# 174
  • София
Здравейте,
Моля за коментар на тези изследвания, по-конкретно завишените стойности (без антителата за ковид).

Преди 3 седмици изкарах някакъв ларингитен риновирус (не е ковид), като тогава ПКК беше в норма, само CRP увеличен - 10,8.

Сега, уж здрав, но имам още ларингитно и фарингитни симптоми все още плюс задна хрема, като цяло имам хронични проблеми с носа (затова и съм пуснал носен и гърлен секрет, но не са готови), обаче CRP e още завишено!! Как се живее с повишено СРП, какво се спазва като режим, нали предизвиквало възпаление за тъкани, опасности от инфаркт и пр. и доколкото знам СРП много бързо падало, а за разлика от СУЕ, а моя вече трета седмица очевидно не пада? И вече 3 седмици не може да влезе в норма.

Плюс, че не разбирам какво значи девиацията на тромбоцитното разпределение, която е под норма, както и другия показател-моноцити в бр. - - над норма, а уж в процент ги дават, че са в норма….

Вит Д уж в граници, към долната, но ми се струва много нисък?

Ако е от значение кръвните изследвания не са взети точно сутрин на гладно, а на обяд, в 11.30, при закуска в 7.30.

Много благодаря предварително.
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 11 фев 2022, 06:46 от Ronald

# 175
Здравейте! Може ли помощ в разчитане на тези изследвания от микробиология?
Микробиология
Lactobacilli ( Лактобацили )редуцирани
Leucocites ( Левкоцити ) липсват
Епителни клеткиизобилие

# 176
Левкоцити е добре, че липсват т.е. няма възпаление, епителни клетки си има принципно те са излющени от влагалищната лигавица. А редуцирани лактобацили си го разчитам, че са малко а това са полезни бактерии. Може да ви изпишат вагинален пробиотик

# 177
Здравейте, на какво може да се дължи толкова нисък Йонизиран калций и в последно време желязото ми е или малко над норма или на горна граница? Приемам витамин Д, защото имам дефицит.

# 178
Здравейте, на какво може да се дължи толкова нисък Йонизиран калций и в последно време желязото ми е или малко над норма или на горна граница? Приемам витамин Д, защото имам дефицит.

Завишен прием на вит.Д. Вероятно приемате по-висока доза от нужното.

# 179
И аз мисля, че вероятно е заради Д. Може би приемате големи дози Д, без прием на вит.К2 който да отвежда калция в костите.

Общи условия

Активация на акаунт