Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 5

• 50 175
  • 823
  •   1
Отговори
# 630
  • Плевен
Здравейте, надявам се, че измежду вас ще има и малко разбиращи от ЕМГ и тест за проводимост на нервите.
За съжаление моят доктор ще бъде на работа чак след 10 дни и чак тогава ще може да ми разясни за какво иде реч.
Бих била благодарна, ако някой от вас се отзове, за което предварително благодаря!

Поздрави и бъдете здрави!

# 631
Доста неща са извън норма. Благодаря предварително Simple Smile

# 632
Здравейте! Нямам обяснение как е възможно подобно нещо!
Майка ми дава кръв на 28.04. за ПКК в градската лаборатория (не София), която ПКК излиза на същият ден с нормални резултати, но понеже е искала ДКК (Не машинно, което се извършвало само в София), изпращат кръвта и до София. Престояла е тук в Бодимед-София от 28.04 до 3.05 (днес) и резултатите на една и съща кръв в две различни лаборатории са коренно различни!
Не мога да си обясня как е възможно това нещо? Единствената причина според мен е престояването на кръвта тези 6 дни.
Вие какво мислите? От къде идват тези големи различия на една и съща кръв?

Прикачвам и резултатите, за да се ориентирате:
Скрит текст:
Бодимед

Градска лаборатория

# 633
Здравейте!

Някой ще ми помогне ли да разчета тези резултати от кръвни изследвания:

Имам и оплаквания, които може обаче да са от стрес и напрежение (депресия+тревожност), тъй като ми се насъбраха много напоследък. На 40 съм. Жена.

Нямам личен лекар, пуснах си кръвната картина по мое усмотрение. Мисля да си пусна и урина.

Благодаря предварително!

Последна редакция: ср, 04 май 2022, 19:49 от ratsa82

# 634
Не мога да разчета кръвната картина, но бих дала съвет да проверите за дефицити на витамин Д, В12, също така и щитовидните пуснете, захар, инсулин...
Здравейте!

Някой ще ми помогне ли да разчета тези резултати от кръвни изследвания:

Имам и оплаквания, които може обаче да са от стрес и напрежение (депресия+тревожност), тъй като ми се насъбраха много напоследък. На 40 съм. Жена.

Нямам личен лекар, пуснах си кръвната картина по мое усмотрение. Мисля да си пусна и урина.

Благодаря предварително!

# 635
Може ли Вашето мнение за тези изследвания? В последните месеци съм напълняла, но е възможно да е от настъпващата менопауза.

# 636
Майка ми дава кръв на 28.04. за ПКК в градската лаборатория (не София), която ПКК излиза на същият ден с нормални резултати, но понеже е искала ДКК (Не машинно, което се извършвало само в София), изпращат кръвта и до София. Престояла е тук в Бодимед-София от 28.04 до 3.05 (днес) и резултатите на една и съща кръв в две различни лаборатории са коренно различни!
Не мога да си обясня как е възможно това нещо? Единствената причина според мен е престояването на кръвта тези 6 дни.

Скрит текст:
Бодимед

Градска лаборатория
На първо четене са различни апаратите, на които са правени двете изследвания, различна е калибровката. За това се ориентирам по референтните стойности.

Но основният ми въпрос към вас е, дали говорим за изследване на две епруветки с кръв, взети по едно и също време, или едната е взета сутринта на гладно, а другата по-късно през деня. Винаги съм се доворявала на резултатите от Бодимед. Даже и накрая на света да живее майка ви, не знам за кой град става въпрос, но стандартите за изследвания са, че кръвта пътува още в деня на взимане и на следващия ден е готов анализа от София. За изследвания на Бодимед, до шест дни излизат и тези, пратени от Бодимед в Германия. Въпреки, че за там обикновено срокът е десет дни.

# 637
Точно това е странното. Епруветките са взети по едно и също време, една и съща кръв на 28.04. Едната епруветка я изследват на момента и резултатът излиза след 1 час, а другата я изпращат към София (не знам кога), следват почивни дни и резултатът излиза на обяд през първият работен ден - 03.05. (като отгоре на изследването пише:
Материал взет на: 03.05.22
Пак повтарям кръвта е абсолютно една и съща, просто в две различни епруветки.
Вчера жената си направи отново изследване в трета лаборатория (отново в града) - Цибалаб. Там резултатът излезна за минути след вземането на кръв и всичко е напълно в норма.
Нямам обяснение какво се случи в Бодимед, но знам, че е безкрайно несериозно!

Скрит текст:

Скрит текст:
Бодимед

Градска лаборатория
На първо четене са различни апаратите, на които са правени двете изследвания, различна е калибровката. За това се ориентирам по референтните стойности.

Но основният ми въпрос към вас е, дали говорим за изследване на две епруветки с кръв, взети по едно и също време, или едната е взета сутринта на гладно, а другата по-късно през деня. Винаги съм се доворявала на резултатите от Бодимед. Даже и накрая на света да живее майка ви, не знам за кой град става въпрос, но стандартите за изследвания са, че кръвта пътува още в деня на взимане и на следващия ден е готов анализа от София. За изследвания на Бодимед, до шест дни излизат и тези, пратени от Бодимед в Германия. Въпреки, че за там обикновено срокът е десет дни.

# 638
Здравейте
Моля за помощ при разчитането на тези изследвания на туморни маркери
Благодаря!

# 639
  • Gotham City
Здравейте!
Моля да коментирате резулатите на глюкоза и инсулин след натоварване с глюкоза.

# 640

Скрит текст:
Бодимед

Градска лаборатория
от престояването на кръвта е исках да си пускам иЗледвания на хормоните трябваше да ги пратят във Варна но лаборатката ни каза че няма да стане днес така като е петък и неможе да престои кръвта до понеделник от това е

# 641
Belle epoque, струва ми се че имаш ИР и завишен дхас. И аз съм по същия начин! Sad

# 642
  • Gotham City
Мхм, Шерилин, доктора каза същото - ИР и хапчета. А тоя ДХЕАС има ли връзка с инсулина?

# 643
Мхм, Шерилин, доктора каза същото - ИР и хапчета. А тоя ДХЕАС има ли връзка с инсулина?

Има. Аз като ходя по лекари едно и също казват - оправи си ИР и андрогените ще влязат в норма. Имаш ли други завишени андрогени?

Попринцип теорията им е вярна, в моментите, в които съм била по-добре с инсулина -тестостерона ми беше в норма. Сега малко имах проблеми със стрес и контузия, не тренирах 3 м, качих малко килца и всичко се вдигна нагоре като резултати.

Можеш и с противозачатъчни да пробваш, аз не съм никога.

Ако вкараш в норма ИР, ще имаш ефект и с андрогените. Но ако искаш да забременяваш, консултирай се с читав специалист.

# 644
  • Gotham City
Ами тестостеронът ми е малко над норма, преди месец беше в горна референтна граница. Тези два са над норма. Предложиха ми противозачатъчни за андрогените за 3 месеца, мисля да пробвам. Не планирам забременяване, минах си по реда, а и съм 40+.
Благодаря, Шерилин! Много ми е полезно мнението ти.

Общи условия

Активация на акаунт