Форумни липси № 9

• 388 724
  • 3 159
  •   1
Отговори
# 3 000
Явно всички сме имали по някое прегрешение, повечето сме разбрали за какво иде реч

# 3 001
Забелязвам, че потребителите спират да пишат след по-екстремен/краен пост. Не е заради провокация или пристрастност, каквото и да внушават някои.
Иначе често триенето е доста бързо. Не могат да ни насмогнат, явно.

# 3 002
  • Mediterraneo
Един- единствен път съм имала предупреждение от Татти, до бан не съм стигала никога. Можело, значи. За 20 години във форума.

# 3 003
  • София
Форумът е просто отражение на реалността - неудобните биват санкционирани, а сервилните, които лобират, са награждавани по различен начин. А такива теми като тази, в които преобладават оплаквания за банове на потребители, са идеална трибуна да докажеш верността си.
И после като ми кажат любимците, че съм вещица, нЕма проблеми.

# 3 004
Аз съм имала предупреждения, бан не.
Първото беше от Татти, с Лъки двете имахме, помниш ли Лъки? Kissing Heart Много отдавна беше.
Второто беше сравнително скоро, преди 3-4 години.
О, да.  В поффорум самотни родители.
Имаше един куку и с теб се опитвахме да разберем луд ли е, или се прави...
Какви неща помня... мили боже!
Ти тогава беше Хепи като ник. Heart

# 3 005
  • Пловдив
Моля ви се, няма никакви предупреждения. Както дойде е положението.
В политически не пиша, там може да има предупреждения, не знам.
Не говорим за временен бан за ден-два-три - за такъв няма МНОГО предупреждения. Има едно. Но за перманентните банове не е с едно предупреждение.

доколкото разбирам пращат такива изрични преди да баннат някого. За щастие не съм го виждала в действие това.
Няма такова нещо. Аз съм получавал бан, няма предупреждение на ЛС.
Я гледай ти, още пишеш. Значи не си с перманентен бан.

Един- единствен път съм имала предупреждение от Татти, до бан не съм стигала никога. Можело, значи. За 20 години във форума.
Ти като цяло не си от конфликтните писачи, умерен човек си.

Форумът е просто отражение на реалността - неудобните биват санкционирани, а сервилните, които лобират, са награждавани по различен начин. А такива теми като тази, в които преобладават оплаквания за банове на потребители, са идеална трибуна да докажеш верността си.
И после като ми кажат любимците, че съм вещица, нЕма проблеми.
Глупости. Аз не съм от любимците, аз съм от безразличните. И си пиша, и ме трият и така. Досега не съм била трайно санкционирана. Трайно. И не е да съм от кротките и умерените. И с времето развиваш усет кое ще мине, кое няма, и отделно модераторите не са слънце да огряват навсякъде, има неща просто са пропуснати.

И какви награди все пак раздават, че ако си заслужава да се подредя и аз?

Последна редакция: сб, 17 май 2025, 06:49 от Янтра

# 3 006
И аз се чудя толкова ли е трудно да не се пише в явно конфликтни теми?
Разбрах, че политическите са такива - като се скарате с 20-30 човека, няма да оправите световния ред, а просто ще отнесете бан.

И във фейсбук отново съм била свидетел на това как дългогодишни приятели се блокират взаимно заради политически възгледи - много зряло.

# 3 007
Винаги преди БАН има предупреждения на ЛС, после срочен БАН, дори дали не са няколко срочни, и накрая вече е окончателния.
Това не е вярно твърдение. Имам 10 дневен бан без предупреждения. След 3 имейла до модераторите имам имейл с най-абсурдните причини за бан. Като " не съм от вашите"

# 3 008
А защо е бил този бан  в крайна сметка?

# 3 009
  • SF
Може би не игнорираш някого заради политическите му възгледи или  заради различното му мнение от твоето, а заради начина, по който си го налага, заради липсата на аргументи или неприемливи такива, заради други неща, които виждаш и разбираш за него покрай политическия/футболния/работния и т.н. спор.
Бих се обидила на някого не защото не харесва червената ми рокля, а заради начина, по който ми го казва. И поредицата от такива случки.
Разбира се, той ще си мисли, че развалям отношения заради някаква рокля.

# 3 010
  • София
Янтра, нямам идея защо съотнесе поста към себе си. Там не пише, че всеки, който не е баннат, е любимец. Ето, дори аз пиша. Засега.

Наградата е да можеш почти свободно да обиждаш хората, без да трият дори след много докладване. Аз докладвах няколко поста седмици наред, всекидневно. Ама нъцки. Joy

Ариел, не е само в конфликтните теми. В момента горещата е за градския, не идвайте. Joy
Моето първо предупреждение беше заради една потребителка, която се врътна в спор в СО и каза, че има форма на аутизъм.
Разпозна ли се или си го измисли?

Последна редакция: сб, 17 май 2025, 10:38 от The Catcher in the Rye

# 3 011

В темата за Украйна fanfanito и Лорд Сняг пишеха диаметрално противоположно. Не мисля, че както Cuckoo пише, банват само поддръжниците на едната страна. Сещам се за Миоки и fanfanito, които бяха повече за едните, а Лорд Сняг, Тоте и други бяха за другите. Не са само защитниците на едната страна да ядат бан, а за другите да няма.
...
Със същите наблюдения съм. Пиша и в темата за САЩ - пишат хора и от двете страни. Много се опитват да внушават, че се трият неудобните, но това е чиста лъжа. В общия случай проблем е начинът, по който се пише.
Отделно имам някакъв спомен, че Фанфанито имаше предишен "жълт картон",  явно е получила втори.
Точно.
Безброй мнения са ми трити в конфликтните теми - тази за Украйна и политическата. Пък съм уж от "правилната страна", според някои от списващите там, пък и тук. Така че изобщо не приемам тезата "трият неудобните". Конкретно в темата за Украйна много хора си изпускат нервите особено грозно, много хора пишат откровени лъжи, а когато тези лъжи бъдат посочени, веднага се запозва с "трият неудобните". Позволяват си груби квалификации и откровени обиди, провокират без да говорят по темата. И продължават да си пишат във форума необезпокоявано. Разбира се, има и хора, с които не съм на едно мнение, но винаги са аргументирани, премерени и не обиждат. В политическата е същото - най-често тези, които се жалват "ти ме обиди" са точно тези, които постоянно обиждат, но скачат до тавана и откровено се заяждат и дори заплашват.

Фани не разбрах за какво точно е получила бан, но предполагам. Последните й мнения в темата за Украйна бяха много писане, малко четене, лични интерпретации. Постоянно обвиняваше "другите" в спам и обиди, а 90% от всяко нейно мнение беше именно спам и обиди.

# 3 012
  • Deutschland/HE
Много е странно като си видял какви неща е написал даден потребител, преди да бъде изтрит и получи БАН, а после да реве, ама аз нищо не съм направил, те модераторите подкрепят само "правилната линия".
Мен също ме трият, не ми е проблем.

Липсват ми Анда и Василиса Умница.

# 3 013
Разликата е, че неудобните не само ги трият, а и ги отстраняват завинаги.

# 3 014
  • Deutschland/HE
Не е така, просто са по гръмогласни и обичат да се представят като жертва.

Непрекъснатото уж безобидно дразнене на потребители, подклаждане на спорове  и после ние сме невинни.

Общи условия

Активация на акаунт