?Въпроси всякакви за СО? 2022

• 339 262
  • 8 905
  •   1
Отговори
# 2 820
Финансовата зависимост на 42- годишния любовник вероятно се споменава, защото питащата си дава сметка, че ако си зареже свестния мъж заради някой финансово некрасив льохман и тръгне да гради нещо сериозно с него, ще види дебелия зор.
Имам една позната, която така се вкара във филм. Заряза си богатия мъж и детето, защото имала нужда да й пърхат пеперуди и хукна на другия край на България с новия Ромео, с който вярваше, че ще се хранят със любов и романтика. Първо се чудех с какво толкова я е впечатлил новият, но се оказа, че на живо действително има някаква харизма. Само дето трябваше да живеят на квартира, а освен това и да се съобразяват с негово дете от първия му брак, а после и с болен родител.
Жена, дето беше свикнала да живее в лукс, съм я виждала да се рови из втори употреби. Даже и обувките й бяха втора употреба. Набутаха се и с кредит за апартамент. И тъй няколко години се прехласваше по романтични бележки, оставени на хладилника и в един момент взе да мрънка, че й била липсвала среда. Не съм ли познавала доктори някакви, архитекти...И тъй в един момент на Мадам Бовари й писна от гола обич. Намести се  на някаква по-добре платена длъжност. Ориентира се набързо в новата фирма кой шеф ще поддаде на чара й и Ромео беше зачеркнат.
Та...всичко това го разказвам, че когато една жена е свикнала да поддържа даден стандарт на живот, тръпката бързо се изпарява, ако не може да се постигне подобен стандарт с новия човек, колкото и да вярва в любовта. Затова предполагам, на авторката й се иска, но не и стиска. Такива забежки, като се превърнат в недобре обмислени завои, могат да струват доста скъпо.

# 2 821
Е, твоята позната поне е била наистина влюбена.

# 2 822
Да, беше, защото имайки предвид що за птица е, даже много издържа според мен. Е, поне опита да види що е то романтика и страст, които преди й бяха липсвали, но с цената на жертви.

# 2 823
Когато мизерията почука на вратата, любовта излиза през прозореца.
Те хората са си го казали отдавна.
Любов, любов, ама без удобства и сигурност, за какво ти е.. за един-два пъти, може, или ако си тинейджър, ама после порастваме и се сблъскваме с грозната реалност на монетарната ни система. А тя е цинична и романтиката също се плаща кеш.. е, може и с карта Joy

# 2 824
Ако човек е истински влюбен, няма как да остане "на сигурното". Не знам някой в такъв момент да се е замислил за последствия, финанси, деца или каквото и да е. Всички живеем според изборите си.

Ако в момента някой мъж ми завърти главата, ще бягам като дявол от тамян, защото конкретно в моя живот ще се отвори кратер като от Тунгуския метеорит, ако се поддам на такива тръпки. Вече имам втори брак, трети се надявам да не ми идва до главата! Няма да насмогна с логистика кога децата да си виждат бащите и още 100 неща ще ми се объркат.

Но всеки си знае ситуацията и си действа според собствените виждания.

# 2 825
  • София
Ако не помислиш за децата си, ба и тая любов, мерси.

# 2 826
Човек трябва да мисли първо за себе си. Не е от голяма полза да седиш насила с бащата или майката на децата, да живееш зле и да киселееш из къщи. Но просто последствията трябва да се обмислят предварително според мен и да имаш поне известна идея какво следва след твоето действие.

# 2 827
Така е, но после, ако стане така, че детето ти се отчужди от теб, защото ти е било по-важно да си наваксаш с цуни-гуни, не бива да се сърдиш. А обикновено човек като лапне по някой извън брака, често го идеализира, защото не пърдят под една завивка всяка вечер. Затова съвсем не мога да упрекна анонимната, че се опитва да предвиди нещата и да се предпази от грешки. Кел файда да си много влюбен за няколко месеца, ако ще страдаш после и ти, и тези около теб.

# 2 828
Детето няма да направи такова, типично за възрастен, цинично заключение какво ти било важно.
Моето поне няма зор да се меси в личния живот на родителите си, ни в моя, ни на баща си. Не ни е осъдило, не се е отчуждило, обича ни и двамата. Не търси информация защо сме се разделили, приема фактите.

# 2 829
Децата могат да се отчуждят съвсем успешно от другия родител, който няма конкретна вина за раздялата, нито е имал извънбрачна връзка. За съжаление животът не е с ясни правила. Толкова изненади следват, че... всеки да му мисли струва ли си.

За мен няма сила, която да ме накара да си разваля рахата в момента.

Обаче и да стоиш с някого насила "заради семейството" не си е работа! Мъчиш и себе си, и другите. Виж, хората, които могат да тъкат на два стана, нямат тези проблеми Simple Smile Само да не разбере официалния партньор, че и неговата реакция е крайно непредвидима.

Lorelada, прощавай, но вашето дете при раздялата е било почти бебе. То един ден няма да има и спомен, че е живяло с вас като семейство. Я се разведи с дете на 10- 15 години, свикнало на семеен живот с двамата си родители, че да видиш няма ли да рови, търси и обвинява. Дори и да не го показва.

# 2 830
Детето няма да направи такова, типично за възрастен, цинично заключение какво ти било важно.
Моето поне няма зор да се меси в личния живот на родителите си, ни в моя, ни на баща си. Не ни е осъдило, не се е отчуждило, обича ни и двамата. Не търси информация защо сме се разделили, приема фактите.
E, аз говоря за по-брутални случаи, в които не просто се разделяш с бащата, а ги зарязваш двамата с детето. Мислех си, че рядко се случва точно така, че майката да изчезне с някой надалеч, но в последните години за няколко такива случаи разбрах.

# 2 831
Понякога детето търси майка си и иска да е близко с нея още повече при такива ситуации. Имах приятел, с майка чужденка, летен романс, тя на 18 години, баща му спасител на морето. Тя забременява абсолютно случайно.  Женят се, ражда се приятеля ми и след 1 година жената се връща сама в родината си, следва развод. Детето го отглежда бащата с бабата и дядото. Този мъж, пораснал вече, говореше за майка си с такава любов, макар да се виждаха рядко... съдба.

# 2 832
  • София
Въпросът е че, когато имаш деца зад гърба си, не е съвсем като да си мома и да имаш възможност през месец да следваш сърцето си.
Затова казвам да се мисли и за тях - от битово до емоционално ниво.

# 2 833
Мога да ти кажа какво обикновено мислят мъжете: "Децата ще са ми винаги деца!" и дотам Simple Smile

Някои мислят и че жена им ще им е винаги жена Simple Smile После се чудят защо не се е получило...

# 2 834
"Стар" ерген, значи просто "от дълго време, закоравял" ерген, не че е "старец" Rolling Eyes Ами човекът няма нужда от постоянни връзки, харесва си му така, явно може да си лови желаещи. Да вземе да го приеме и влюбената съпруга като забавление, то и без това една връзка е най-щастлива когато и двамата са на един акъл. Все пак и тръпката от това, че се крият е допълнителна емоция. Точно емоцията е това, което липсва у неудоволетворените съпруги Wink Ако направи от стария ерген нов съпруг нещата най-вероятно в един момент пак ще се върнат към скучния семеен живот, от който сега се опитва да избяга питащата, така че полза няма да има в дългосрочен план 🤨

Общи условия

Активация на акаунт