?Въпроси всякакви за СО? 2022

• 339 219
  • 8 905
  •   1
Отговори
# 2 850
  • Варна
Мъжът може да стане баща и в пенсионна възрост. Непрекъснато виждам бащи на площадките, с бели коси. Всеки има право на свое поколение.  
Право, не задължение!
Да гледаш чужди деца е компромис, независимо от пола. Клеймото стари- млади, моми- ергени е архаичен комплекс.

# 2 851
  • при късмета
Децата са най-голямото богатство според ерген без деца?
Щом казва(ш).
Мъжете, както и жените, понякога имат проблем с поколението. Та изобщо не ме учудва, че ерген без дете, може да е на това мнение. Да не мислиш, че само жените осъзнават значението на децата?

# 2 852
Мъжът може да стане баща и в пенсионна възрост. Непрекъснато виждам бащи на площадките, с бели коси.
Това за безпроблемното бащинство в пенсионна възраст мисля, че последните години го развенчаха. Не само заради еректилни проблеми. 
А хората побеляват след 40, не след 65. Даже и по-рано. Имах някога гадже, на 30 вече беше посивял и първото впечатление беше, че е на 50+. Имам и познати брат и сестра, които на 20 вече бяха побелели - ген. Моят баща на моите години (35) е започнал видимо да посивява, аз нямам в косата нито един бял косъм, но пък в основата на веждите имам Grinning

Мъжете, както и жените, понякога имат проблем с поколението. Та изобщо не ме учудва, че ерген без дете, може да е на това мнение. Да не мислиш, че само жените осъзнават значението на децата?
Не се и съмнявам, че някои го осъзнават. Съмнявам се в броя им, абсолютен и относителен.
Пък и да не се лъжем, че ерген без деца е същото като женен без деца. Допълнителна стъпка при втория вече е предприета.
Като стара мома не съм склонна да припадам по изказвания на набори-мъже колко са ценни децата. Баш от такива мъже ни брак видях, ни деца. Като гледам, след мене още жени не са видели. Мъжете все са ергени без поколение.

# 2 853
  • Варна
Някои ергени си запазват бохемските навици и след деца. Не всички са ентусиазирани да стават родители. Дори напротив. Не го и крият.

# 2 854
Да гледаш чужди деца е компромис, независимо от пола.
Едно " според мен" би направило изказването приемливо.

Относно старите моми и ергени, не ми се струва нормално да ги сложа под един знаменател. Например някой, който е бил във връзка и съжителство 10-15-20 години, но без брак и деца, си е стар ерген/мома, а всъщност има съвсем семейни навици и стил на живот. Друг може да е прибързал с брак, дете и развод на 20-25г, на 40+ не ще да е точно човек със семеен опит.

# 2 855
  • Далечният изток
Съжителствал 20-тина години съвсем не мога да го нарека стар ерген.
Стар ерген си е по-скоро манталитет. Нежелаещ нито брак, нито съжителство. Всъщност на думи иска, ама реално не ще да си нарушава спокойствието.

# 2 856
Стар ерген си е по-скоро манталитет.

Абсолютно.

Прави ми впечатление, че когато става въпрос за мъж към и над 40, който не е бил в брак и няма деца, задължително му се приписват дефицити.

Когато става въпрос за жена, обаче тя просто не била срещнала подходящия. Малшанс, разбираш ли.

# 2 857
Истинския стар ерген често живее с майка си.

# 2 858
И жената може да е с дефицити.
Само че жената всеки месец хормоните я бутат да забременява, което значи, че мъжът има доста широк избор, ако реши да има дете от някоя - нежелаещите дете жени са единици. А на жената изборът е ограничен именно от това 'ако мъжът реши'.

# 2 859
Изобщо не е ограничен избора на жената, голям е. От 5 мъже поне 1 ще иска дете. Въпросът е да срещне този 1 от 5 примерно.

# 2 860
Би бил ограничен, ако се цели в пълния пакет, тоест - husband material и баща. Ако просто иска донор, хич не е ограничен.
Сред жените е по-разпространено желанието за дете на всяка цена, отколкото при мъжете.

Освен това, все още се смята, че ако мъжът е добра партия, то до 40 години все ще бъде взет/излъган/вързан вече. Докато за жената не е точно така, тя може да мине с оправданието, че е кариеристка, еманципирана, самодостатъчна, child free by choice и въобще някаква независима амазонка. И това всъщност ще се смята за секси и в плюс. Но при мъжа винаги ще виси въпросът, що пък, ако е толкоз перфектен досега никоя не го е омотала.

# 2 861
Истинския стар ерген често живее с майка си.
Приятелят ми е така. На 49 г.
Радва се на детето ми, иска наше, ама няма как да стане, с никаквата му заплата. И с моята, няма да се оправим.
От 7 години сме заедно. Готвят с мама, всичко отива за манджаре там.
Деца ще гледа!

# 2 862
Кофти е това. Може би който е все с майка си, наистина не е добър избор.

Моя приятелка навремето се омъжи за супер елитен ерген от центъра на София, с много имоти. Ама мама да живеела с тях, да не е сама. 6 месеца издръжа жената и избяга, даже без багаж. Каза че такъв филм на ужасите не е знаела, че може да има.

# 2 863
Не мога да разбера логиката на това да предпочитам да се събирам с мъж, който 20 г. да речем се е нагаждал към съвсем различна от мен жена пред такъв с "фабрични" настройки.
Имал бил първият семейни навици. Ако те се изразяват в това жена му да е изрядната домакиня, а той да дава парите например, не ми пасва такъв модел семейство. И всякакви подобни навици, които могат да се бият с моето светоусещане.
Вярно, че човек вероятно избира все един и същ тип партньори, а не коренно различни, ама знае ли се... Grinning

# 2 864
  • София
Нагаждането е социално умение, докато 40+ закърнели фабрични настройки не подлежат на особено акордиране.

Общи условия

Активация на акаунт