?Въпроси всякакви за СО? 2022

• 339 200
  • 8 905
  •   1
Отговори
# 2 925
Така е, и късметът играе голяма роля. Смятам, че сме в преходен период от едно равновесно състояние в друго. Кое, обаче, ще е следващото не се наемам да гадая. Едва ли ще продължи дълго това С разводите. Новост е и не е устойчив модел за отглеждане и създаване на семейства.

# 2 926
Животът е твърде разнообразен и изкушенията са много Simple Smile Устойчив,  неустойчив, сега живеем на бързи обороти. Бракът изисква и двамата да са му 100% отдадени. Трудна работа. Няма как само един да направи семейството стабилно.

# 2 927
  • при късмета
Статистиката сочи, че и при малкото сключили брак двойки, разводите само нагоре вървят като брой повече от 2 десетилетия. Те затова и хората престанаха да се женят, раздялата е много по-лесна от развода, и с един и същи изход и при двата варианта

# 2 928
Разводите зачестиха и защото хората престанаха да стоят в нещастни бракове заради децата или "Какво ще кажат хората?".

Мнозинството вече никой не го юрка до Х години да се оженили и родили деца, дори напротив- родата подкрепя и/или финансира образование, гонене на кариера, светски пътувания, реализации, курсове. Собственият кеф и свобода в момента са предпочитани до по-късна възраст, след която пък качеството на избор за добър партньор започва да пада.

# 2 929
  • при късмета
О да, в началото на демокрацията имаше страхотен бум на разводи.

# 2 930
Животът е твърде разнообразен и изкушенията са много Simple Smile Устойчив,  неустойчив, сега живеем на бързи обороти. Бракът изисква и двамата да са му 100% отдадени. Трудна работа. Няма как само един да направи семейството стабилно.
Искаш да кажеш, отдадени на отношенията, не на брака. Така щото бракът е помощно средство, което се амортизира с времето, предлагам да отместим поглед от него и да престанем да се заблуждаваме, че той ни крепи целостта като семейство.

# 2 931
Да, имах предвид отдадени един на друг и на семейството. Трудна задача в днешно време Simple Smile

# 2 932
Щото слушаха "45 години стига, времето е наше ... вземи панелите, трабанта...".  Ама не разбрали за кое се отнася.
И решиха - Край, сменям моя боклук. С друг боклук.
Чуждата кокошка - патка. И като я вземеш - "Ми то верно патка".

# 2 933
Не е толкова лесно. Има мноого различни ситуации, при които няма как дадено съжителство да продължи. А и  не всеки сменя кокошки, някой иска да прави харем например и т.н.

# 2 934
... не всеки сменя кокошки, някой иска да прави харем например и т.н.
За това има прекрасна дума - "КурНик". Винаги съм се възхищавал на богатството на българския език.

# 2 935
Щото слушаха "45 години стига, времето е наше ... вземи панелите, трабанта...".  Ама не разбрали за кое се отнася.
Донякъде встрани от темата - песничката "Развод ми дай" ми звучеше неразбираемо докато не дойде време за моя. И да ти кажа специално думите - Вземи панелите, трабанта, но ВЪЗДУХА МИ ОСТАВИ наистина ги усетих. Наистина започнах да дишам свободно....

# 2 936
  • при късмета
Не мисля, че това беше причината. По комунистическо време беше задължителна след някаква възраст да си създал семейство. Щом 25 годишна се считаше за стара мома, обществото не ти даваше много избор. Хората се събираха едва ли не по задължение, буквално с първия срещнат, я си излязъл на 2-3 срещи с него я не, ама иначе какво ще кажат хората. То те натискал другарски съд, па колектива, па нормите на ЦК на БКП, па много неща. И хората, веднъж вече надянали хомота и да не върви, търпяха, защото да се разведеш пак опира до "какво ще кажат хората" и "децата ще станат копелета", което ми се струваше безкрайно грозно още тогава, макар да бях дете. Та затова имаше бум на разводите, паднаха ограниченията в това отношение и хората осъзнаха колко са лишени от смисъл, а не защото конкретно жените решили да заменят единия боклук с друг

# 2 937
Много сте накиснали гъбите с демокрация.
Говоря от гледна точка на човек прекарал достатъчно време при социализма. Ако някой е натискал някой да се жени - това са били родители и роднини. Ама ЦК на БКП, Отечествен фронт, БЗНС и други подобни ... някой ви е разказвал лакърдии. Било първа среща, втрора среща, брак, ала бала. Аз сам си завиждам за времето в което съм бил с "пепетудите в корема". Хем хванах само края на 80-те. Истински срещи, с естествени момичета и много по-нормални взаимоотношения.

Последна редакция: вт, 07 юни 2022, 04:25 от Абуто

# 2 938
И? За коя се ожени? По времето, в което пробни съжителства бях фактор - утежняващ ли?

# 2 939
Ако питаш мен - ожених се за тази с която най-лесно мелех брашно, която ми харесеаше като външност и като характер. Дали съм мислел, че ще се получи, не знам, но мислех че си заслужаваше да пробвам. Имало е търкания тук и там, но в болшинството от тези случаи причината е била извън нас - намеса на родители, проблеми с децата, но никога не е имало скандали, панаири, изнасяния. Да чукна на дърво нещата да продължат по тоя начин и когато един ден дойде края искам да мога да й кажа - "радвам се че прекарах живота си с теб".

Общи условия

Активация на акаунт