?Въпроси всякакви за СО? 2022

• 337 964
  • 8 905
  •   1
Отговори
# 8 730
По принцип бих се съгласила, но в момента обвинявате някакъв си там за нещо, което виждам точно у 'жертвата'. Ей с това вече не съм съгласна. Анонимната е същата скръндза, минимум. Дори тоя да го изнесе от квартирата, че я е намерила евтинка, със следващия ще е същото.

# 8 731
Да го връща на майка му, тя да му слугува, а той да пести.
П. П. А анонимната що да е скръндза, щото иска да купи ароматизатор за тоалетна? Да разполага с повече пари за домакинството? Или щото очаква да не й се натяква, че той дал повече пари за подарък от нея? Ми то като се събереш с такъв човек, без да искаш и ти почваш да правиш тънки сметки, тоя като те дразни. Значи тя не му прави сметка на айфона, ама той на нейния сешоар прави...
Е, може и пръстена да не е фалшив, нещо мъничко, до 1-1.5грама, до 200 лева, той и за това да не й е купил нищо за Коледа, щото вече се е отчел.

Последна редакция: чт, 29 дек 2022, 19:08 от Прекрасная Василиса

# 8 732
Скрит текст:
Лъвице, в България от много години класическия модел семейство е и двамата да работят, освен ако жената не е по майчинство, с изключение на някои етнически групи. Също така, основната финансова тежест да се поема обикновено от мъжа, щото той има по големи възможности за кариера, повече мъже са на ръководни
позиции, физически са по - силни и могат да вършат по - високо платена работа,
Скрит текст:
като цяло заплатите са им по - високи и имат повече време за бизнес, след като са ангажирани по - малко с деца и домакинство. Авторката никъде не пише, че очаква той да плаща за всичко, а тя да не работи, а че той прави тънки сметки на това, което тя си купува със свои пари и постоянно гледа да не се прекара, да не даде някой лев повече за общото домакинство. Същевременно си купува айфона и пести за кола, ама че тя си купила парфюм и сешоар - много му се вижда. Ми да си намери някоя, която носи втора употреба, не се гримира, не се парфюмира, кремове не ползва, на фризьор и козметик не ходи, а пести ли пести. Ама сигурно пак няма да му харесва.
Сори, ама тоя я използва. Пак питам - знаеш ли колко струва пръстена?
П. П. Подкрепям, че за извън София, за жена на 28 години, заплатата, й е съвсем прилична. Колко мислите, че взима една учителка, банкова или общинска служителка, продавачка? Пък се оправят хората, и деца гледат.

Глупости. В България и децата знаят, че с работа пари не се изкарват.
Пари се изкарват все с типично женски дейности - нещо бизнес, далавера, мениджмънт Wink

# 8 733
Така де, на авторката еманципацията е стигнала до там, че да се тормози за парите, а не в уюта, който създаваТ.

Здравословни проблеми...Твой пробрем!
Не е в съжителството (счетоводство е)
Анонимна, бъди тиха, пестелива..
Може пък да ви се получи докато не изплаче дете.
После ще четем друго..

# 8 734
Джемс, има строителни работници и тираджии, които изкарват по 5-6 хиляди лева на месец. Има и много служителки, с висше, които изкарват по 1000 - 1200 на месец.

# 8 735
Добре,той от вчера не се държи така.
За чий й е да се сгодява за него?
След като толкоз я дразни да му събира куфарите и да го гони.
Тя обаче се сгодява за него с идеята да го променя.
После той бил виновен, а не тя че го вижда какъв е, че и за брак натиска.
Да му роди и няколко деца - тогава в чудо ще се види как да събира пари за памперси и пюрета.

# 8 736
Не съм чел последните страници, на въпроса за лекарствата ми стана нещо интересно - ясно, когато някой ти поиска такава помощ, дали половинката, приятел, познат, роднина, редно е да помогнеш. Когато обаче знаеш, че този има пари и ги скатава, тогава какво следва?

# 8 737
Абе rff22, жена ти, ако е останала със 150 лева до заплата, и трябва толкова да даде за лекар и после да кара на фотосинтеза, ти няма ли да й дадеш пари, и после ще искаш ли да ти ги връща?

# 8 738
Влюбен мъж е щедър, ако и по природа да е стиснат. Този освен стиснат, не е и влюбен.
Анонимната, вие нямате общи цели - той пестял за кола, ти за дрехи, така семейство не става.
Един въпрос от мен. Ако утре по някакво чудо той каже - ето ти всичките ми пари, оправяй се как ще ги разпределиш.

# 8 739
Абе rff22, жена ти, ако е останала със 150 лева до заплата, и трябва толкова да даде за лекар и после да кара на фотосинтеза, ти няма ли да й дадеш пари, и после ще искаш ли да ти ги връща?

Авторката си призна, че също крие пари.
Ама мъжа е злодея, ясно.

# 8 740
Ние сме с общ бюджет, такива проблеми не сме имали никога. Въпроса е принципен, когато усетиш че другия хитрува и скатава, а ти ставаш на глупак, нещата стигат до тук. За тва не мога да преценя в случая кой е крив и кой прав.

# 8 741
  • Пловдив
По принцип бих се съгласила, но в момента обвинявате някакъв си там за нещо, което виждам точно у 'жертвата'. Ей с това вече не съм съгласна. Анонимната е същата скръндза, минимум. Дори тоя да го изнесе от квартирата, че я е намерила евтинка, със следващия ще е същото.
Аз пак ти казвам - жената може да е всякаква, но мъжът трябва да е щедър. Има един период, когато си с малко бебе и си горе-долу безпомощна. Той трябва да е готов да влага в теб, пари, време, отношение - ВСИЧКО. Аз имам и винаги съм имала и план Б, американците му викат сейфти нет. Но пак съм била слаба.

А пари, лично нейни, без достъп на мъжа трябва да има всяка жена. Дали са тайни или не - зависи от мъжа. Аз имам, моите не са особено тайни, знае, че имам, не знае колко точно.

# 8 742
Хайде да си дойдем на думата. Нали любов, казваш - сексът как е? Този мъж раздава ли се или и там си брои движенията, да не се мине?

# 8 743
След скандала, който успяхме да си спретнем и тази вечер едва ли ще се сдобрим и нещата си вървят към раздяла. Всичко почна от това, че се сърдех заради натякването на тия прословути 150 лв и той ме нападна, че съм параспурница (тва даже и не знам какво значи), с широки пръсти, не съм можела да си правя сметка, като му предложих да изземе тези функции, каза, че нямал против да плаща сметките, ама му казах, че трябва и да пазарува, вика ми каква била моята работа, че той да го правел, и подпалих, нещата станаха много грозни, стигнахме до там, че повече нямало да ме вози в колата, да съм си ходела, където искам пеш, питах го, ако имаме дете и от него ли ще иска пари за гориво, абе много, много грозен скандал стана. Не съм се сетила тоя месец, той като имал повече разходи за смяна на гуми и не съм дала пари и аз за смесител, а пределно ясно бях казала, че този месец парите ми ще идат за операцията. В момента стоим в различни стаи, аз не спирам да плача, толкова жалка не съм се чувствала никога в живота.

# 8 744
  • София
Скрит текст:
Лъвице, в България от много години класическия модел семейство е и двамата да работят, освен ако жената не е по майчинство, с изключение на някои етнически групи. Също така, основната финансова тежест да се поема обикновено от мъжа, щото той има по големи възможности за кариера, повече мъже са на ръководни позиции, физически са по - силни и могат да вършат по - високо платена работа, като цяло заплатите са им по - високи и имат повече време за бизнес, след като са ангажирани по - малко с деца и домакинство. Авторката никъде не пише, че очаква той да плаща за всичко, а тя да не работи, а че той прави тънки сметки на това, което тя си купува със свои пари и постоянно гледа да не се прекара, да не даде някой лев повече за общото домакинство. Същевременно си купува айфона и пести за кола, ама че тя си купила парфюм и сешоар - много му се вижда. Ми да си намери някоя, която носи втора употреба, не се гримира, не се парфюмира, кремове не ползва, на фризьор и козметик не ходи, а пести ли пести. Ама сигурно пак няма да му харесва.
Сори, ама тоя я използва. Пак питам - знаеш ли колко струва пръстена?
П. П. Подкрепям, че за извън София, за жена на 28 години, заплатата, й е съвсем прилична. Колко мислите, че взима една учителка, банкова или общинска служителка, продавачка? Пък се оправят хората, и деца гледат.

Василиса, никъде не споря какво трябва. Какво трябва е едно, реалността, в частност с този мъж, е друго. И авторката трябва да я приеме, вместо да лежи на какво трябва. И като я приеме, сама ще си промени избора. А не като в съседната тема, дето се чуди дали да ражда трето дете на пияница, който не помага за децата и май има опасност да ги набие, докато си живеят в жилището на нейните родители, заедно с тях. Но там пък той плаща, та поне в това отношение е отличник Wink

Анонимке, не съм учудена. И за двама ви по-добре, нещата си бяха бегали.

Общи условия

Активация на акаунт