Парфюмни размисли и страсти - 268 януари 2022

• 64 650
  • 682
  •   1
Отговори
# 540
Еха! А какви парфюми харесваш, щото тия са... кото ритник в носа за обикновени потребители на аромати и желание за покупка без да ги познаваш, е... меко казано безразсъдно.

# 541
Мога да кажа , че имам трениран нос, но когато помирисах първият точно ритник в носа получих , не посмях да го пробвам на кожа - никой не е за сляпа поръчка .....

# 542
Здравейте , колебая се между два парфюма и моля за съвет кой да избера - Guerlain Santal Royal или Sisley Soir d'Orient. И двата не съм ги пробвала.

Най-добре е да пробвате. Мостри си взех от Старкорп, но се намират и по парфюмериите.
https://www.starcorp.bg/sisley-soir-d-orient-eau-de-parfum
https://www.starcorp.bg/guerlain-les-absolus-dorient-santal-royal-eau-de-parfum

Последна редакция: вт, 25 яну 2022, 13:32 от Никой като Някой

# 543
  • София
Здравейте , колебая се между два парфюма и моля за съвет кой да избера - Guerlain Santal Royal или Sisley Soir d'Orient. И двата не съм ги пробвала.

Точно тези двата на сляпо.. много смело Flushed

Сериозно, без тест нито един от двата не е препоръчително.

# 544
Харесвам Crystal noir, Alien, Rochas Mademoiselle In Black, Mugler Aura, Olympia... От мъжките харесвам Lalique encre noir, Gucci guilty, Invictus, Sauvage .

Еха! А какви парфюми харесваш, щото тия са... кото ритник в носа за обикновени потребители на аромати и желание за покупка без да ги познаваш, е... меко казано безразсъдно.

# 545
Харесвам Crystal noir, Alien, Rochas Mademoiselle In Black, Mugler Aura, Olympia... От мъжките харесвам Lalique encre noir, Gucci guilty, Invictus, Sauvage .

Тези два парфюма, за които питате са много силни, много скъпи и намерете начин да пробвате, защото насляпо, ако ги купите вероятността да сгрешите е много голяма.
Защо се спряхте точно на тях?

# 546
Харесвам ориенталски аромати.., кехлибар, мускус и жасмин също. Тук прочетох доста мнения в положителен аспект за Santal royal. Имам и Мон Герлен, уникална трайност. Та някак съм привлечена от точно тази парфюмерийна къща .

Тези два парфюма, за които питате са много силни, много скъпи и намерете начин да пробвате, защото насляпо, ако ги купите вероятността да сгрешите е много голяма.
Защо се спряхте точно на тях?

# 547
Аз бих избрала Sisley Soir d'Orient, много красив, но аз много харесвам подправкови парфюми. А и шишето е уникално. И Santal-a не е лош, и не ми се струва страшен за покупка на сляпо, и двата са красиви.
Но аз лично съм за Sisley.

# 548
  • София
Момичета, трябва да направя инфографика за Angel - ароматен профил на парфюма и разни други данни като кога е произведен, инфо за дизайна на бутилката и прочие любопитни факти. Само не съм сигурна, дали посочените ноти във фрагрантика са верни. Поне на официалния сайт пише само за калабрийски бергамот, пралина, червени плодове, ванилия и пачули. А и там няма конкретна инфорамция за врхъни, средни и базови ноти...Някой би ли ме насочил кое да гледам като най-достоверна информация..?

# 549
Наминавам да споделя, че ми предстои първа среща с Flowerbomb Nectar. Още ми е тъжно от новината за смъртта на Мюглер, надявам се това да не ми попречи да се зарадвам пълноценно на новата придобивка.

# 550
Момичета, трябва да направя инфографика за Angel - ароматен профил на парфюма и разни други данни като кога е произведен, инфо за дизайна на бутилката и прочие любопитни факти........Някой би ли ме насочил кое да гледам като най-достоверна информация..?
Евентуално тук?
https://basenotes.com/fragrances/angel-by-thierry-mugler.10213175

# 551
  • София

Аз да се похваля. Тези дни тествам избрани парфюми на Atelier des Ors. Отдавна си ги бях набелязала. Бутилките им със златни късчета са божествени. Yellow Heart Изненадващо за мен засега първенец ми е Iris Fauve. Не е типичният ирис, който познавам, землистата нотка е притъпена от канела, лабданум и смирна. Така че парфюмът е по-скоро амбров, не толкова сладък колкото Lune Feline, много красив за мен. И това е още едно потвърждение за мен, че човек не бива да страни от определени нотки. Да си призная избягвам ириса, не е мой, но в тази комбинация допълва останалите и заема определено място в композицията, усеща се но не доминиращо.

Тествах и Rose Omeyyade. Някой беше писал, че е с вайба на Oud satin mood of MFK, но аз не бих казала. По-ми е близък до Калиграфската роза. Със сигурност ще се хареса на доста от почитателите на комбинацията роза и ууд.

Не мога да кажа още много за Lune Feline, най-известният им и купуван. Предпочитам да го поразнося. С няколко думи напомня ми в някаква степен на Grand Soir MFK, амброво-ванилен, вкусен, топъл, гушлив.

# 552
Аз имам  Lune Feline, много го харесвам уж, но е труден за носене, изискващ е.

# 553
Току що си поръчах Light Blue D&G от Парфимо и си дадох сметка, че купувам само него или Omnia Crystalline на Bvlgari. Колкото пъти опитам да не съм такава консерва, така се замайвам от тестерите по магазините, че накрая пак засядам до изпитаните две. Виждам, че има много напреднали по парфюмите тук. Бихте ли препоръчали нещо подобно или друго сладникаво. На времето много си падах по Angle на Kenzo. Moschino I Love също го харесвах.

# 554
Virunga това все едно аз съм го писала Grinning
Това са и моите фаворити винаги Heart Eyes
Добавям и другите ми любими, може би имаме сходен вкус - 212 CH, Shiseido Zen, Coco Mademoiselle, Clinique Happy, Chance Tendre/ Fraiche, Armani Aqua di Gioia. И аз търся активно нови и искам да се откъсна от клишето на белоцветни цитруси, ноо не е лесно. В крайна сметка тези аромати отразяват моята същност най-добре. Не си падам по сладки, ванилени и ориенталски. Те пък по мен още по-малко.

Общи условия

Активация на акаунт