ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 108

• 52 890
  • 748
  •   1
Отговори
# 660
Аз съм вегетарянка от доста години.
В началото не знаеш как да го правиш.. лесните неща са все тестени.. 
Най лесно се отслабва с месо, зеленчуци и салати, според мен.
Разбира се ако искаш да пробваш, просто се подготви добре  Simple Smile

Споделете как е правилно и какво трябва да се яде за да отслабне човек по този начин.

# 661
Както с всеки друг режим- калориен дефицит.
Това че нещо е веган или здравословно изобщо не означава че няма да ви направи дебели.
Същото е и с кето режима, пак трябва калориен дефицит. А там много лесно може да преядеш, понеже мазнините са с най- много калории. Ама пък мазнините са важни за нас и не трябва да се пренебрегват.
Така че търсете баланса и наблягайте на протеина за да сте сити.

# 662
Здравейте ,

На 37 г съм, имам две деца и тежа 54 кг, които мразя. Висока съм 160 см и искам да тежа 49-50 кг. Всичко ми стои перфектно на тези килограми.
Еми не мога да ги сваля и това е, тези тъпи 4-5 кг, е неще к неще!От две години се опитвам вече и не става ! Значи , за протокола да отбележа, че бях месеци на Кето, 40 дена на пости, Дюкан, само плодове, само зеленчуци. Последното е платен тренировъчен режим, броене на калории и мскроси, фитнес 5-6 дни в седмицата, тичане по 6 км 4-5 пъти в седмицата. Аман вече!!!! Дърта ли съм вече, каква съм.. вдигнах ръце. Не, не искам да знам, че това вече ми е идеалното тегло, че метаболизма ми е друг и т.н. За капак ми откриха проблем с щитовидната, на най-ниска доза Елтирокс съм 🙄.
Гади ми се от меса, млечни, протеини и мазнотии. Гади ми се и от това, че протеина бил важен за мускула.. дрън-дрън-дрън…изчетох тонове информация колко бил важен..
Два пъти в живота си съм била чудесно слабичка, само когато се хранех с бавни въглехидрати по време на двете бременности и до две години след тях ( ставаше ми лошо от месото). Та.. мисля да се ориентирам натам за постоянно.. вегетарианство нещо..ще се радвам да споделите опит със сходен проблем .

Здравейте! Може ли малко по-подробно да ми кажете какво точно ядяхте, когато бяхте "чудесно слабичка" Smiley Под бавни въглехидрати какво по-точно да разбирам ? Зеленчуци, бобови ? Друго?

# 663
Аз след празниците, взех да се замислям отново за навлизане в Зоната. Миналата година имах добри резултати, но направих прекъсване заради здравословни причини. Въпреки че там си иска малко подготовка и не е съвсем удобно за в работни условия. Това ми е най-големия проблем с режимите общо взето - липсата на условия на работа. Там в някои дни съвсем набързо и на крак хапвам, лятото се случва и да не остане време дори.
Иначе естествено след всички празници стм в лек плюс, който се надявам да изчистя в идните дни 🤔

# 664
  • тук и там
Оф, айде пак да се запиша при вас-дано потръгне този път. Имам да свалям 10-15 килограма, но и на 5 ще съм доволна. Някои ме знаят от преди-та винаги съм имала проблем с килограмите,от както се помня.  Сваля ги с триста зора, после ги кача за нула време, пак сваля, пак кача и така ..Само дето последните три-четири  години -вървя само нагоре ,без да свалям.
Ще влизам в менопауза,цикълът ми прескача -идва ми през месец,или два. С дефицит и то голям на вит.Д съм и май съм с хипофункция(лека,щото не ми изписват хормон-та не съм за хапчета, ама не съм и съвсем наред(,правих скоро изследвания ).Та като сложим горните фактори, и добавим обездвижването и любовта ми към храната...нещата не са никак добре.

Няма да съм на определена диета, мисля да ограничавам храната.
Сутринта пих едно кафе с  мляко,подсладено  с ксилитол. Закусих един крекер многозърнест,с пастет от яйца и извара.
На обяд -за първи път опитах някакъв протеин -заместител на храненето.
Скрит текст:

Много е вкусен .За първи път попадам на нещо,което го пия с кеф. Ще поръчам още една кутия.Но съм леко гладна, та мисля да изпия едно кафе. То ми убива апетита,пък и да се освежа.Между другото го поръчах, защото иначе като взех да вкарвам храната си по едно време във Фитнеспал, установих че нещо не мога да си набавя протеините с храната.( за сметка на мазнините и Вх-там хич не се затруднявам).
За вечеря -пилешки бутчета със салата.
Правих някаква лека дом. тренировка -30 минути.
Това ще е за днес. Утре ще мисля за утре..Blush

Последна редакция: пн, 02 май 2022, 16:39 от Кайсия

# 665
Кайсия, само да кажа за вит.Д - гинеколожката ми от 3-4 години ми изписва, да вземам през 2-3 месеца, а сега дори всеки месец. Но аз го вземам през месец.
За предменопауза и менопауза е добре да се взема във връзка със загубата на костна маса. Пък и за актуалния ковид е добре.

# 666
  • тук и там
Да, аз пия вит.Д .  В предменопауза съм аз, но никой нищо не  ми беше изписал.Като пуснах изследвания и се видя че съм с дефицит-едва тогава.На мен ми изписаха един -който вземам всеки ден, ама ще мине доста  време докато попълня дефицита. Ще поръчам и друг един ,който ми препоръчаха -с К2 май беше, за да се усвоява по-добре калцият.

# 667
И аз докато се опитвам леко да намалям храненето, поне поувеличавам движението -разходки и от няколко дни пак карам по 30мин велоергометъра(бях го зарязала в последните седмици).

# 668
Аз със стриктен режим не мога да се похваля, но поне със  спорта не се дъня. Бягам по 2-3 пъти в седмицата по 6-7 км както си бях планувала. Сега ако вкарам в ред и яденето...

# 669
Момичета какво наричете пред менопауза?
На мен док ми казва че слм пред меноп. от както бях на 30г. Simple Smile

# 670
Предменопауза са годините, предшестващи истинската менопауза. Първи признаци, хормонални дисфункции...

# 671
Момичета какво наричете пред менопауза?
На мен док ми казва че слм пред меноп. от както бях на 30г. Simple Smile

Като цяло, това е промяна в хормоналния фон на жената, който сочи, че репродуктивната способност спира. Simple Smile
Не знам дали, за да ти сложи тази диагноза докторът ти е пускал някакви изследвания. Надявам се, че да, защото иначе би било несериозно.
Проверяват се хормоните в определен ден на цикъла. Забелязащват се високи стойности на FSH и LH, както и ниски стойности на AMH.

# 672
  • тук и там
А, на 30 е раничко. Аз на 40 родих второто дете..Blush От няколко години имам различни симптоми, но вече започна и да ми прескача-през месец два цикълът-та до година, най-късно -две ще съм в менопауза.Иначе първите симптоми още на 43-44 започнаха, но вече съм към края мисля. И -не, не предстои най-доброто от тук нататък. Още нямам горещи вълни, но очаквам тепърва да започнат тежките и неприятни симптоми.
Променя се метаболизъм , съотношението на мазнините и т.н.При мен си личи и в тяло и във всичко вече че съм близо-но това при мен. При други може и да не е така, но в моят случай -хормоните не работят в моя полза .

Последна редакция: вт, 03 май 2022, 21:46 от Кайсия

# 673
Аз съм вегетарянка от доста години.
В началото не знаеш как да го правиш.. лесните неща са все тестени.. 
Най лесно се отслабва с месо, зеленчуци и салати, според мен.
Разбира се ако искаш да пробваш, просто се подготви добре  Simple Smile

Споделете как е правилно и какво трябва да се яде за да отслабне човек по този начин.

Нямам някаква вълшебна диета.
Аз ям салати с бобови, яйца или кашкавал, просто да има от всичко.
Омлети с гъби,сирене или зеленцуци, крем супи, кис. мляко с овесени ядки, хляб само на закуска.

# 674
  • Велико Търново
Добро утро и от мен!Кайсийке, добре си дошла отново!Радвам се да те видя и се надявам, че всичко при теб е ок!То ние с теб в тази тема вероятно ще сме докрай!

След три дена стриктен яйчен фаст, днес на 43/имам рожден ден/ се събудих 61.4 кг.
В тренировките съм желязна, три пъти кросфит и останалите 2 дни са в зала, като някои са двуразови.
Днес ще продължа на яйца до обед, за работа съм поръчала огромна ръчно правена погача със сирене и шарена сол, която ще пропусна/надявам се/ и вечерта ще са гнезда от кайма със сирене Бри, и яйца.
Желая ви хубав ден!

Общи условия

Активация на акаунт