ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 108

• 52 847
  • 748
  •   1
Отговори
# 705
Храня се предимно с шоколадови бонбони, торти. Месо , хляб и салати не обичам, респективно не ям. Като се замисля ям само сладко.

Не мисля, че е възможно. Трол ли си?
Няма да те храним. Момичета, не се хабете.

Ако случайно си истинска, което силно ме съмнява, започни да ядеш храна- месо и зеленчуци, и ще отслабнеш с бясна скорост.
Няма "не обичам". Или избираш да се храниш грамотно и отслабваш, или ядеш инсулиногенни боклуци и стигнеш до диабет и ослепееш.

# 706
Благодаря за съветите, нямам алергии . Ходих на ендокринолог, хормонално съм добре. Препоръките му са същите като вашите. Лекарят каза че малко да променя менюто и ефекта ще е видим. Тогава си купих кантар, намалих малко сладкото до един шоколад на ден и за три месеца от 103 кг стигнах до 89 кг. После дойде зимата и сега съм 100 кг. Знам че ако не ям сладко ще сваля , но особено вечер ако не изям поне един шоколад почва да ми става доста напрегнато. Затова писах ако някой е бил толкова дебел и е успял да пише. Опитах с режима на Узунов там една седмица едвам изтраях , резултата беше около -5 кг. След 5 ден желанието за сладко намаля драстично. Шестия и седмия се зарадвах че нещата ще станат като начин на живот, но заминах на почивка и всичко отначало.

# 707
Дебела, няма да имаш резултат ака продължаваш със сладко и шоколад в подобни количества. Наложи си да изкараш месец без това.
Ето и как да го направиш.
Постепенно спиране, а не рязко 
Първата вечер ще изядеш един шоколад  .следващата изяж половината...после две редчета...после едно 
Замени млечния шоколад с такъв с висок процент какао. Запомни от 50% и стигни до 70%.
При такава зависимост не е ок да го спираш рязко защото ще издържиш седмица и после пак обратно.

Започни с някакъв зеленчук...поне един обичаш. Плод също 
Ако не ядеш месо...замести с бобови,  ядки със съдържание на протеин.
Опитай с чист протеин или протеинови бар чета. Включи мазнини също.
Трябва постоянство и упоритост.

# 708
  • тук и там
Опитай с диета. Добър съвет е да започнеш с намаляне на количествата.Захарта пристрастява.
Ето като за начало една статия.
http://danielchutrov.com/%D1%81%D1%8A%D0%BD-%D1%81%D0%BF%D0%BE%D … %B2%D0%B0/  
Потърси и други линкове, че постанах първит който ми излезе, просто като пример го давам.
Разбирам те.За повечето ,които не са минали през това -като кажеш,че не можеш без сладко, и те изкарват някакво безволево безгръбначно и започват да ти начукват канчето.

Ясно е ,че ще е трудно-но без да спреш сладкото -няма да стане.Направи го докато не си развила метаболитен синдром-ИР ,+Хипо или хашимото и т.н. Че тогава вече става страшно. Защото започваш да не сваляш.
А това е доста демотивиращо. Примерно за цял месец на някакъв режим-сваляш 1 кг, като за същото време и при същите калории-другите свалят 5 кг..И след два месеца се отказваш..Щото едно е да сваляш 1 кг на месец и да тежиш 60 кила, друго е да сваляш 1 килограм на месец, при 100 кг тегло,нали?! Някои хора от темата ще разберат за какво говоря.
Та мисълта ми е да потърсиш мотивация в себе си, и да започнеш режим веднага. Супер мотивиращо е да видиш бърз резултат-както се случва с много пълните хора, които все още нямат поне други проблеми.В случай че ядеш толкова много сладко, сигурна съм че като промениш това-ще имаш и резултати.
Успех!
П.П. Аз съм от тези  в темата , дето имат да свалят 15 килограма..

Последна редакция: сб, 07 май 2022, 10:42 от Кайсия

# 709
Дебела, ако чисто теоритично допуснем, че не си трол, в което лично не вярвам:
1. Помисли хубаво какъв пример даваш на децата си.
2. Започни да работиш с психолог, който да намери причината и да ти помогне в справянето със зависимостта.
За хапчета и чайове има друга тема. Тук ги комбинираме и с воля.

# 710

Това е от днес, благодаря за съветите очаквам още, месо не обичайно ям всичко. Днес ще закусвам изцеден лимон лъжица мед и вода. До довечера ще видим какво ще стане, ще пия и един чай сание по обяд има ужасен вкус но …. току що ме питаха членовете на семейството какво ще ядат така ми се иска да се изстрелям някъде където няма храна. Но няма да стане с дебелариум имам малко дете което естествено няма кой да гледа. Подкрепа вкъщи нямам само подигравки

# 711
  • тук и там
Опитай-от теб зависи. Сваляла съм няколко пъти през живота си по 20-30 килограма.
.Свалят се килограмите- докато си по-млада и без метаболитни заболявания. Просто си потърси режим, който да ти пасва на теб.
След раждането на второто дете свалих килограмите с интервално хранене. Запознай се във форума със различните режими(интервално хранене, ВМНВХ и др.), избери си някой който ти пасва и започвай.

# 712
А защо трябва да гладуваш? Не ти трябва глад за да отслабнеш. Мотивацията да те издържи седмица- две, и после пак торти и бонбони.
Няма да свалиш всичко това за два дни, знам че искаш много да стане, но няма как. Повярвай ми, знам как се чувстваш, била съм повече килограми от теб.
Калорийния дефицит е единствения начин по който се отслабва, бъди умна и прескочи тези периоди през които сме минали почти всички бивши "дебели".

# 713
Като човек, спазвал шоколадова диета без да му омръзне и си е "дояждал " с няколко морени след 200 г халва разбирам за какво иде реч.
Захар/сладко е най-първата дрога за човечеството и е зависимост точно както и другите наркотици, алкохол.
Единственият начин е точно като при другите: отказване напълно за известно време. При едни е достатъчно 10 дни, но при други е необходимо много повече.
На мен ми е помагало парченце черен шоколад с еспресо КАТО ДЕСЕРТ  т.е. след стабилен обяд. Друго нещо е било няколко лъжици заквасена сметана или маскарпоне.
При отказване на сладко/шоколад страничните ефекти са като и при другите зависимости. Ще рече много, много трудно/тежко, но след това е супер. Моите зависимости бяха цигари и шоколад.
И двете в далечното минало.
А с глад няма как да стане. По-скоро някой режим на хранене по вкус и съобразено с начин на живот.
Хранене като другите в семейството, но без допълнително/ мезета/дояждане?
Без похапване между храненията?
Аз започнах с режима на доктор Папе (идеята минимум 5 часа между храненията) и продължих със Сономата ( идеята чиния с диаметър 24 см ). Пътем намирах какво и колко време ми държи сито.

# 714
Дебела, грешка е от безразборен начин на хранене да се хвърлиш на глад, от рода на "чай, лимон, вода, солета...". Достатъчно е да е ядеш нормална храна - месо, зеленчук, картоф, 3-4 лъжици ориз, бобови, няколко бадема... Като не препълваш чинията. За начало. Спри безалкохолни и сокове, ако пиеш.
Хляб ако ядеш, намали го.
Почни с малки стъпки.
Не мога да си представя толкова шоколад и сладко ежедневно. При първия ти пост не ти повярвах.
И, смени си името Confused

# 715
Дебела, правилно ли разбирам, че при тегло 100кг и хранене основно с "бонбони и торти" ендокринологът не ти е открил инсулинова резистентност?

# 716
Аз бях повече кг и също се храних с доста сладко и нямах ИР, и всичко си ми беше в норма.
Спомням си колко бях разочарована, така ми се искаше да има "виновник".

# 717
Дебела, грешка е от безразборен начин на хранене да се хвърлиш на глад, от рода на "чай, лимон, вода, солета...". Достатъчно е да е ядеш нормална храна - месо, зеленчук, картоф, 3-4 лъжици ориз, бобови, няколко бадема... Като не препълваш чинията. За начало. Спри безалкохолни и сокове, ако пиеш.
Хляб ако ядеш, намали го.
Почни с малки стъпки.
Не мога да си представя толкова шоколад и сладко ежедневно. При първия ти пост не ти повярвах.
И, смени си името Confused

Бих удебелила целия пост.
И да, смени си името. "Мандаринка", или нещо позитивно, вкусно, слънчево и весело.
И яж. Храна.

Моята закуска:
Овес с гореща вода и боровинки.

# 718
Дебела, и да нямаш подкрепа не обръщай толкова внимание. Фокусирай се в себе си. Поставяй си малки цели.
Сутрин не гладувай ако си свикнала да закусваш.
Направи си варени яйца с парче шунка и изяж това а не чай с лимон и мед. От това ще озверееш след 30мин.

Не знам дали преди си сваляла килограми, но подходът ти е тотално грешен и затова търпиш провали.

# 719
Аз бях повече кг и също се храних с доста сладко и нямах ИР, и всичко си ми беше в норма.
Спомням си колко бях разочарована, така ми се искаше да има "виновник".

Възможно е, но е по-малка вероятността да няма.
Пониш ли при обременяването с глюкоза колко ти беше инсулина на 120мин?

Общи условия

Активация на акаунт