ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 108

• 53 066
  • 748
  •   1
Отговори
# 240
  • тук и там
Мале-е, аз съм 80 кила жена.. На вашите килограми съм била сигурно последно в 8-ми клас. Confused
Щях да съм на макс .500 калории днес, но ги минах.
Скрит текст:

За тази седмица приключих с дните с ниски калории де. Следващите дни ще са към 1500-1600.

# 241
Нестле, то и аз планирах до април да съм свалила минимум 5кг и то от изходната ми позиция от ноември. Ама...ето на, стана януари. Аз не само че не свалям, ами и качих 2кг и то трайно.
Началото на месеца поне имаше колебание нагоре, надолу...сега кантара не мърда от една цифра и това си е.

Днес пак същото...

# 242
80 кг не е толкова фрапиращо, свалят се, не се притеснявай. Само не знам защо като си 80 килограмова жена се храниш с калориите на едногодишно.
Ниските калории (които пак не трябва да са толкова ниски) се пазят когато останат последните 3 килограма, които не искат да отлепят. Само си вредиш така, в един може ще зациклиш на 70кг с по 1200 калории и ще се чудиш какво да правиш. Поправи се докато можеш. Успех!

# 243
Само не знам защо като си 80 килограмова жена се храниш с калориите на едногодишно.

Защото базовия метаболизъм се смята на база lean body mass, ако не се лъжа. Ако сравняваш 60 и 80кг жени с еднакъв процент мазнини, тогава да, 80кг ще имат нужда от повече ядене,но не и в обратния случай.
Тялото винаги избира да използва първо енергията от храната и чак тогава прибягва до резервите. Това важи и за мазнините, дори при НВ-ВМХ хранене.

Предполагам, че на Essential действително й трябва промяна в нещо, за да стресне малко организма си,но няма да давам акъл на чужд гръб. Лесно е да кажеш захранване като не жертваш своя прогрес,дори теоритично да има резон. Другото е търпение - може и зимата да не помага.

# 244
Говорех за Kassia, ясно е това че организма първо си взима от храната, но дори и да стои на дивана без да мърда цял ден и до тоалетна да не ходи, тялото й гори доста повече от 500 калории на ден.

# 245

evenfall, само няколко дни да приемам повече от 1500ккл и започвам да качвам. Абсурд да го пробвам това.
Не съм се блъскала цяла година, за да сваля тези килограми, за да започна да ги наваксвам.
Ще мисля и аз вариант, може би да сменя храната...ама с каква, не знам.
Ще пробвам само зеленчуци с яйца примерно два дни, да видя какво ще се случи.

# 246
Говорех за Kassia, ясно е това че организма първо си взима от храната, но дори и да стои на дивана без да мърда цял ден и до тоалетна да не ходи, тялото й гори доста повече от 500 калории на ден.

Е, то нейното е ротация. Популярна схема е зиг-загът. Мислех я и аз миналата година, но ми е много по-сложна за смятане и планиране.
Отделно колко вредни навици и връзка с храната изгражда. Баш binge eating-а влошава и ми се струва, че с грешка в сметките може да избие много нагоре, ама Касия си знае. Тя мисля, че дойде при нас повече за подкрепа, отколкото за акъл. Simple Smile

Последна редакция: пт, 04 фев 2022, 15:41 от evenfall

# 247
И аз като теб го гледам като човек с BED, но не всички с наднормено тегло го имат.
Аз отслабнах трайно когато започнах да се храня. Никакви пропускания на хранене, никакво лягане гладна и т.н. В някоя от предишните теми ме критикуваха за големите количества, но аз реално имам нужда от тях. Разковничето е че са с нискокалорична храна, което води до дефицит, което води до загуба на мазнини.
Всякакви връзки с храната прекъснах, нямам никаква връзка с нея вече, изобщо не я третирам и не мисля за нея по този начин. Връзките са с хората, не с картофките, точка Grinning

# 248
  • France
И аз си мисля, че дълго време на ниски калории забавя метаболизма.
При мен има маааалко подобряване на нещата. Но много бавно става.

# 249
Не само, че забавя метаболизма, но и докарва още куп проблеми. Спирането на цикъла е един от тях...

# 250
1200 не са ниски калории, фитнеспал отказва да смята под 1000
проблем за цикъла е липсата на мазнини
то и други причини може да има, но аз и на ниски калории съм с цикъл- часовник, а не съм на една добра средна възраст
общото здраве е по- важен показател, за нередовен цикъл хормонални и генетични причини е по- добре да се търсят

# 251
Да се разпиша, че се снабдих с гривна (за следене на активността). Тва чудо, като му вкарах възраст, ръст и килограми, ми препоръча да правя 16 000 крачки дневно! Луда работа. Аз си сложих 8 000 таргет, едва ли ще мога повече...
От 2 дни се напрягам да се движа повечко. Намалих храната (доколкото мога). Резултати се надявам да има другата седмица.

# 252
Лъки, миналата година правех между 15 и 19 хил крачки на ден
това е работно, не от желание за спорни постижения
не е като съвсем да няма значение, но не отслабнах, повече ми помогна за здрав сън, отколкото за свалени сантиментри
спорта е тонус, добра физика и стойка
килограми се свалят в кухната… тъжна, но работеща истина
много ми хареса хранителния ти план
аз, заклетото месоядно, сега съм намислила житен режим да спазвам Mr. Green

# 253
С месо се сваля, факт.Ама аз мразя месо.
На житен режим абсурд да сваля, аз ще превишавам дозите. То е за прочистване и подмладяване.

Херц, аз не съм никак спортна натура, крачките са тонус и стягане. А работата ми е да си седя на целулита пред компа, хич не помага в изгарянето на калории.

# 254
И аз съм на мнение, че от ходене не се сваля нищо.

За ниските калории...не смятам 1200 за крайно ниски, но е факт, че има хора които ядат доста повече и отслабват.
Не и аз.

Житния режим веднъж така го карах ,че качих. Ама то нормално като увеличих двойно, че и повече количествата.
Обожавам жито и мога да ям сериозни количества.

Общи условия

Активация на акаунт