ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 108

• 53 483
  • 748
  •   1
Отговори
# 255
  • тук и там
А, то като имах дни с ниски калории и какво?! Последните два дни ям по 3000 калории. С други дими нищо не напеавих тази седмица!
От понеделник -пак! Ще сменям тактиката  и менюто си. Искам не искам, месо и яйца ще трябва  да включа.

# 256
Аз преди 3-4години свалих 17кг., който и до ден днешен си ги задържам. Свалих ги за година и 2-3месеца. Диета не съм спазвала стриктна, защото немога да следвам разни рецепти, часове, калории и т.н. хич ме няма. Месо не обичам никакво, с много малки изключения, но общо взето рядко ям и то малко просто ми е меко казано гнусно.
Искам да сваля още малко за 2 седмици сега свалих 3кг. Само с повече движение(ходене, следя крачките на телефона) и то са далеч от 16 000 или пък 19000, гледам да стигам 10 000 на ден, но не всеки ден успявам. Правя и упражнения, само когато мога не всеки ден, общо взето като остане време след готвене, чистене, домашни с детето и т.н.
За днес ще ги стигна сигурно, ще излизаме на дълга разходка с кучето, а с него си тичаме направо сутрин и вечер 🤣, по-скоро той върви аз търча по него.
До къде ще я докарам незнам, чета разни режими, но видят ли ми се сложни или трудоемки край, дори не ги и подхващам. Правя си крем супи със зеленчуци, салати, млечни ям всякакви сирена и млека (без прясно и него го мразя🤣). Хляб не ям. Има дни я карам на мюсли, фитнес или някакво подобно, не повече от 40г в купата, с вода или кисело мляко 2-3лъжижи и задължително една лъжица мед.
Четох и зоната, но там нищичко не разбрах с тези блокове.... така, че ще си я карам на зеленчуци, салати, супи, яйца и чат-пат някоя пилешка хапка.

# 257
Аз се качих на кантара с надежда....уви...точно обратното.
При стриктна седмица...още 400гр отгоре.
Тотално не разбирам какво се случва и съм направо бясна вече.

# 258
мога да ти предложа нещо
пробвай да не смесваш белтъчини от различен произход
и едно хранене да ти е 2-3 неща
вечерята до 5, най- късно 6
знам колко е трудно с деца и семейство, ама за 1-2 седмици виж как е

# 259
Тука ли говорехме за крачки? Оказа се, че дори 4000 (3,2 км) всеки ден са благотворни.
https://retro.bg/pstrongkolko-da-khodim-na-den-za-da-udlzhim-zhi … trongp_30652.html

# 260
мога да ти предложа нещо
пробвай да не смесваш белтъчини от различен произход
и едно хранене да ти е 2-3 неща
вечерята до 5, най- късно 6
знам колко е трудно с деца и семейство, ама за 1-2 седмици виж как е

Ами аз не мисля че смесвам..ама знам ли вече.
В 17ч няма как да вечерям...няма как и в 18 защото тогава се прибирам от работа.
Ям около 19ч като си лягам в 22ч. Което не е толкова зле.

За утре съм си направила омлет с кашкавал за обяд.

# 261
яйца и кашкавал, шунка и кашкавал....
то не смея да предложа да спреш млечните Laughing
може да пробваш и да не вечеряш, да си трупаш калориите на закуска и обяд, а вечер да боцкаш една краставичка за пред децата
и да го правиш това 1-2 седмици, не за постоянно

ще ям яйца и протеинови шейкове аз другата седмица
и на мен ми омръзна мъртвата точка
от тренировките почти вече нямам паласки, а много хубави коледни дръжки си бях изработила
пак от тренировките много качвам мускул на крака, а не искам, ще преговарям да сменяме нещо

# 262
Яйца ям веднъж седмично, че и по рядко.
В случая съм я комбинирала с шунка да.
Без нещо като месо не мога да се наям.

Няма как на обяд да се оливам, все пак ям на работа. Не закусвам. Имам само обяд, евентуално след обед нещо ако прегладнея и вечеря.
При 1200калории какво толкова да махна? То разбирам да ям по 2000 че да махна едно хранене...или да ям по пет пъти на ден

# 263
  • France
Грррр изнервих се с my fitness pal. Егати тъпият апп. Нищо не му е като свят. Само ти рекламира платената версия. Като ползвах wii баланса на нинтендо беше по-добре организирано. Не можеш просто да кликнеш на резен хляб и да ти сметне калориите. Дезинсталирах го. Нямам време да се занимавам.

Есеншъл, аз въобще не съм професионалист в тази област, но ще се опитам да преразкажа какво съм разбрала.
Нашите тела са програмирани да задържат калории. 100 000 години глад не могат да изчезнат просто ето така. Когато се сложиш на диета, мозъкът ти изпада в стрес. Не си казва "супер, ще вляза в старите си дънки", а "аларма! Има период на криза! Не знам колко ще трае и затова дай да складирам енергия и да намаля потреблението". Малко като онези хорица, които се хвърлиха на ориза и ТХ през първите дни на пандемията. Така в момента, в който нещата се успокоят и приключиш диетата се почва един ужасен йо-йо ефект, при който можеш да качиш повече от началните кг. Много от хората с наистина голямо затлъстяване са стигнали до там след много диети, прекъсването им, продължаването им... и тн. Единственото, което действа е да намалиш съвсем малко калоричният прием за да излъжеш гн Мозък. И така постепенно губиш тегло и задържаш. Плюс движение. Но се иска много търпение. За мен това е единственият метод, който работи. Другото е да имаш "мръсни" дни, в които вкарваш повече калории. Целта е пак да излъжеш фабричните настройки. Но там е по-сложно и се иска малко професионализъм. Според мен тялото ти си мисли, че е по средата на някаква гладна зима и иска да вкара малко запас. Може би ако от време на време му даваш силна храна, ще се успокои и ще мине на друг режим.

# 264
Аз отслабнах 6кг от както започнах да работя, като си увеличих калориите доста, защото има вълчи глад от този труд. Но моите крачки са много на ден, имала съм дни и с над 26к. Сега се опитвам да намаля калориите за да използвам максимално ефекта на крачките Simple Smile
Изненадана съм приятно от формата си, на старите си килограми сигурно ми трябваха 3 дни да се възстановя от 1 такъв ден.

# 265
Не знам отслабва ли се от крачките, но да ви кажа, че се дебелее яката при липсата им. Аз от застояване ги качих 5 кила за 5 месеца. Правех по 1000 крачки на ден, но вече си осъзнах грешката и няма да допускам такива мизерии повече.

# 266
Аз в дните когато мисля че нямам движение...правя по около 6хил крачки.
Малко са,знам...но не е съвсем без нищо.

Филомена, аз при подобен калориен прием успях за година да сваля 20кг.
Факт че от месец върнах два от тях...и сега ги боря и ми се опират яко.
А целта ми е да сваля още 10кг, за да вляза в нормите.
На това тегло все още се водя с наднормено тегло макар и съвсем малко.

# 267
Пак ще пиша аз, ама вече мина цяла седмица, никой не е наминавал на отчет. :=)

При мен положението е...."ще се гръмна". Същото тегло, без грам надолу.
Вече се чудя на майтап ли да го обърна или на рев.

# 268
  • France
И при мен Tired Face стигнах кг си от средата на октомври. Вярно - 500гр, но не е достатъчно. Трябваше по-малко да плюскам по празниците.

# 269
Аз също не мърдам изобщо, задържам си колограмите и това е.. нито нагоре, нито надолу, ама и признавам, че зверски апетит ме гони последния месец. Sweat Smile

Общи условия

Активация на акаунт