Въпроси всякакви за автомобилите и задволанните устройства ~2022г.~

• 61 607
  • 1 443
  •   1
Отговори
# 120
  • Light of Zartha
Изчаквам малко и бърша. По въпроса със стикерите. Иначе се свиква на ръчка.
Около мен ми обясняваха да си взема малка хола, хечбек. Еми харесах си "автобус" и си го карам. Сядай в тях, пробвай дали ти пасва. Ще си усетиш какво ти харесва и какво да търсиш.

# 121
По въпроса с газовата, моята е сложена на мястото на резервната гума и целия багажник е свободен, когато ми трябва да натоваря нещо.
За скоростите- имам наблюдения, че някои хора не могат да карат ръчки и обратното. Просто не е тяхното нещо.
С голяма кола предимствата са много и никой не казва да е непременно "автобус", като моето. Има достатъчно големи седани, които имат и място, и пространство...

# 122
  • Lost in a fairytale ...
Айде и моите 5 стотинки да дам.
За градско - малката кола е идеалка. Доскоро карах А-класа, за в града е супер - мъничка, маневрена. Багажника си е съвсем ок за покупки и дребни боклучки. Моята е с газ, бутилката е на мястото за резервна гума, а самата гума е в багажника и пак си има местенце, не е като за "чанта или раница". Работя на 40 км от града, в който живея и за извънградско също си е ок колата, но пък зависи и от шофьора - нямам задръжки да изпреварвам или да карам бързо - е, след 120 е малко кофти, но няма драма. В интерес на истината не е толкова нестабилна реално, по-скоро е усещане от височината и малкия размер - с нея съм влизала в завои като с никоя друга кола Joy Минусите и са скъпите ремонти и по-дървеното возене.
В момента карам седан, 2 пъти по-тежък и около метър по-дълъг - свиква се, доста по-комфортна е извънградско, но за в града си предпочитам малката кола. За кратки разстояния бих се замислила и за автоматик - особено сутрин ще си е улеснение в трафика.

# 123
  • София
funpeople, колко литра ти е бутилката за газовата ?

# 124
  • София
Точно пък седан е най-не в моята класация. Хем трудно за паркиране, хем не събира багаж, мерси. Само за лимузина става, като търкаляхме по един куфар с ММ на почивка си ни беше супер. После колички, багажи, все тетрис. Акорд седан имахме, супер в купето, докато не тръгна да паркирам назад или не се повлечем с багажите.
В джаза какви неща сме товарили, нищо общо като функционалност. Хечбека си е друго, и с габарита и с товаренето.

# 125
  • Пловдив
Какво ви е мнението за Honda Cr-v. Как вози, частите скъпи ли са?

# 126
  • Пловдив
Викога не съм карала газ личен автомобил /та може и питането да е тъпо/. Като е поставена на мястото на резервната гума, къде стои резервната гума? /питам от любопитство/

# 127
  • 1st floor
В багажника! Joy

# 128
  • София
Какво ви е мнението за Honda Cr-v. Как вози, частите скъпи ли са?
В момента самите коли са ултра мега скъпи. Иначе само 4та генерация я плюят из групите, зависи кои години гледате.

# 129
А, за Мазда 2, изобщо за марката. Гледах ги и като дизайн ми харесват и като цена, но дали е скъпа поддръжката и вече не знам какво да си търся. Май не искам съвсем да е дребосък, нито много голяма. Ако е голяма поне да е тип джип. Харесва ми Нисан Кашкай, но цената ми доста над това, което мога да си позволя и разходите после ще са големи, предполагам. Аз ще ги търся дизел по друга причина

# 130
Понеже и ММ се е запънал да купуваме още една кола,та цял ден гледаме Бричка в ютуб,Карс и Мобиле. 😁 Филип прави готини ревюта,като изключим лиготиите му. Ако искаш и там може да погледнеш за отзиви.

# 131
Дали да е джудже тип Айго, Ситроен C1, или подобни... Или все пак една идея по голяма.. Ярис, C3, някоя А класа от малките, Микра?
Остави ги ония съвсем дребните, освен ако не си вземаш ново. На старо нещо по-голямшко, поне багажник да има, да си напазаруваш без да се стискаш че няма да се събере после в колата. Микрите са сладурски, май и са доста евтини втора ръка, не мисля че има кой знае какво разнообразие между тях че да се мъчиш да избираш  Smiley А-класата е техническо недоразумение, иначе на вид става, но не е достатъчно. Ярисче и Ситроенче са окей, уж не се разваляли, ама иди седни вътре и си харесай нещо на място, виж там екстри какви има и прочее, всичко е важно, не е само да си говорим за марки.

# 132
  • Пловдив
Зависи от Микрата цената има и за мнооого пари.
На Яриса мен лично таблото ме влудява, но иначе хората покрай мен, с такава кола са доволни от здравината.

# 133
Аз пък се колябая по моя си проблем за малка кола автоматик, само за града. Дали да е джудже тип Айго, Ситроен C1, или подобни... Или все пак една идея по голяма.. Ярис, C3, някоя А класа от малките, Микра? Нито мога марка да избера, нито модел. Все скъпи, пък малки, но искам да е автоматик и маневрена. Лесно да се паркира... 
Да не се троши всеки месец.  Вие сигурно имате опит, 100%повече от мен със сигурност Grinning аз хич не разбирам. Мъжа ми все ме "набутва" на голяма кола с ръчка... Тва няма да мога да го карам. Пък и не ми е нужно за квартала само. До офиса, училище, до магазина, до бабата...   3-5 км на ден Joy
А Хонда джаз? Simple Smile Има и автоматик. Роднина кара такава из София, идва и в провинцията на 300км. Доволна е, хем досега е карала само с ръчна и то повече от 30години.

# 134
  • София
Явно проблемът идва от това че търся автоматик. По - скъпи са и трудно се намират. Ръчни съм карала и изпита взех, но не е мойто. Колата на мъжа ми е голяма, ръчни, той я пази като очите си, Joy ами няма да седна даже да я пробвам по тесните квартални улици.. Joy  затова исках моя си кола, дребна, малка за из квартала. Убеждавате ме, че по - добре, Ярис, Микра, джас, Фиеста. Трудно намирам читави оферти. Мъжа ми ме плаши, че с тоя автоматик само проблеми ще видим, особено робот. Пък те всички са роботи, осен Фиеста, Дайхатцу... Последната отпадна поради общи причини, трудно намиране на части. Освен Фиеста да бъде...  Thinking Уж автоматика е класически. Инак бях харесала, че по- евтино, едно  C1, ама вие ме разубедихте за такова джудже. Прави сте.    Без багажник и прекалено малко.   Такова примерно : https://m.mobile.bg/details/11641364310177928.   Май по добре от този клас   https://m.mobile.bg/details/11641399961387217. Заради автоматика са си скъпи, Това е Confused

Последна редакция: нд, 09 яну 2022, 10:13 от Cabo San Lucas 40

Общи условия

Активация на акаунт