Съпругът ми прекалява с хобитата си и мен не ме зачита за нищо

• 11 393
  • 265
  •   1
Отговори
# 195
Има хора трудно разбират родния си език.

# 196
Седят, броят лайкове из фейса, после излизат сред хора, държат се за ръце и пърхат един около друг..ужас и отврат. Друго си е съвременна двойка със свобода и лично пространство, с пароли и отделни финанси, които, ако засекат милото някъде с приятели, подминават с небрежно здрасти, сакън, да не му/ѝ уронят престижа.
 Не знам авторката дали има полза от темата, но на мен определено ми просветна. Само да посегне да ме прегръща ММ, така ще го насоля, че да запомни!😂

# 197
  • Сф
Съгласна съм с Бианка. Не мисля, че авторката е виновна с държанието си , нито че е луда че иска близост и съпричастност. Направо ми се гади като прочета ,че мъжа е като куче едва ли не и както го научиш. Не съм срещала чак толкова малоумен мъж, който да не се усеща какво е близост, отношение ,уважение към жена си. Този Същият, който ние сме си избрали с всичките му качества и предимства и изведнъж се оказва, че трябва да го обучаваме как да се държи с нас??
 По начина по който тя пише, аз виждам отчуждение.  Това не се оправя и с пари и с домашни помощници,още повече са съвсем млади. Не знам какво да посъветвам. Като начало наистина някаква отмяна, гледачки, чистачки и тн . Аз лично ще си гледам живота. Доколкото е възможно, за да получа някакво удовлетворение и спокойствие на първо време. За себе си. Ако продължава да не ме забелязва, по скоро ще отида към любовник, раздяла  и тн. Такива методи , да му тропосам деца, да му вменявам отговорност, да го наказвам без секс, още какви ли не женски хитринки и подобни, не благодаря! Това ще е театър с неясен край за няма нищо. Насила нищо не може да се върне, камо ли любов.
Същото и с умилкването. За какво? Като няма интерес да се правя на палячо, все пак поне аз имам някаква гордост.

# 198
Що си със шапка... що си без шапка. Бой. В случая скандал.
Голям коз е малко панаир "в свекито". Имам чувството, че 50% от жените имат някакъв наръчник "Скандали за всеки ден, чупки и фасони".

# 199
  • волно калдъръмче
Чупки и фасони без причина няма. Почваш да усещаш нещата, няма проблем. Като се понатрупа, става точно зайо с/без шапката.

# 200
  • Най-красивата страна
Проблемът е в това,че ти вършиш всичко и той няма ангажименти.

# 201
Същото и с умилкването. За какво? Като няма интерес да се правя на палячо, все пак поне аз имам някаква гордост.
Ами той  може да си мисли същото "не иска да ѝ помагам, защото не го върша правилно. Все чисти или се занимава с децата, за мен няма време да ме погледне да ме целуне, ама що да се правя на палячо като тя няма интерес". Не мога да разбера това мислене, ами и той може да не иска да се прави на палячо за някой дето все му мрънка (примерно не знам как стоят отнешенията им и тя как се държи с него) може и мъжа да е виновенно погледнете го от такава гледна точка.... И той може да чака внимание

# 202
Gone girl се казва тоя филм, дето го чета вече 14 страници. Обичам да си го припомням, когато вземе да ми се струва, че нещата са черно-бели.

# 203
  • Пловдив
Такива методи , да му тропосам деца, да му вменявам отговорност, да го наказвам без секс, още какви ли не женски хитринки и подобни, не благодаря!
Да оставяш мъжа да си гледа децата сам понякога НЕ е тропосване. Това е споделена отговорност. Тези деца не са само на майката.

# 204
E това е, че голяма част от мъжете не са стигнали до "споделена" отговорност и предпочитат разделнение на труда. Но тези неща се гледат предварително, а не да си вземеш някой мачо и после да се оплакваш, че не искал кухненска престилка. Той ако ги е нямал тия качества като ерген, няма откъде да му пораснат като стане съпруг и татко, колкото и да му се натяква.

# 205
Преди да заживея  с първия си мъж нищо не похващах. Добре, че не е гледал, ако пък и аз се бях оказала гледачка, щях да си остана без деца и в търсене на себе си (и подходящия) до пенсия, че и отвъд.

# 206
Проблемът е в това,че ти вършиш всичко и той няма ангажименти.

Има си хобита. Тоест намерил на хляба мекото.

# 207
  • Сф
"Ако сме някъде (че то дори и вкъщи) и сме с други хора - не сяда до мен на маса, все му е тая къде съм, не ме прегръща
/целува (тук не говорим пред хора) - въобще близост всякаква липсва. Ако аз кажа нещо на въпреки или се нацупва, или го използва за карт бланш да си прави каквото му е кеф и после се оправдава, че “съм го ядосала”."
Този цитат на жената, показва много повече от това , кой просто готви, чисти, гледа децата. Той пренебрегва нея, не е до чистенето с прахосмукачка примерно, до битовизми. Тя не го усеща като мъжа до нея . Да не говорим , че се опитва да манипулира ,че грешката е в нейната глава, въобразява си, луда е едва ли не . И как той и показва чувствата си, близостта? Ако тя се опита да го привика, приобщи, към нещо семейно,  той избягва това, близостта. Дали на компютъра, дали ще бяга 2 часа по плажа сам, все тая.То това и е проблема, отношението към нея, не че се оплаква че и тежат битовизмите , дори и сама да ги върши.

# 208
Аз интимна “в отговор” на такова отношение не мога да бъда с мъжа си (пиша го така, щото причината според маса от вас е в него, нали Simple Smile)
За нея обаче това е някакво друго измерение, не ѝ пречи на жената, човекът отде да знае колко много страда тя.
Simple Smile

# 209
  • Варна
Не ми се чете 14 стр. тема (само първите)
Помоли мъжа си да играе шах с децата, ще се занимава с хобито и ще подготвя малки "гении" от рано.

Или се опитай да поиграеш с него. Накрай го да играете шах на сляпо (той не вижда дъската, опитва си да играе само с ума си, а ти ползваш сайт и му казваш къде местиш пешките).

Бъди малко част от хобито му.
Моя играе шах. Да, в някои дни по 2-3часа, но му носи удоволствие и го оставям, но пък ми помага с всичко друго.

Общи условия

Активация на акаунт