Рак на белия дроб - тема 9

• 57 162
  • 769
  •   1
Отговори
# 255
Преслава, само хубави новини да носите тук, и не само Вие а всички останали. А разсейките към кой орган бяха?

Разсейките са в медиастинума и по големи кръвоносни съдове и мисля, че и по аортата. Пожелавам от сърце на всички борбата срещу тази коварна болест да бъде успешна! 🍀❤️

# 256
  • Пловдив
Госипс,
Тест за антитела месец след ваксина, преболедуване правила ли си? Да не би да имаш проблем с изграждането на клетъчен имунитет ! 3 пъти и ваксина имаш!

# 257
Здравейте на всички. На татко му предстои за пръв път да минава ПЕТ скенер ,има записан час за 3ти февруари. Днес е получил обаждане от болницата, че трябва да спазва диета. Това което е разбрал е ,че не трябва яде сладко,плодове,зеленчуци и че трябва да наблегне на яйцата. Лошото е ,че е разбрал само това и сега сме притеснени дали и с какво друго може да се храни. Пречи ли че взима лекартсва за други неща. Ако знаете каква е диетата ще съм благодарна да я споделите ,за да избегна срама да звъня обратно в Панагюрище.

# 258
В Панагюрище  искат да,се яде пилешко и яйца под всякаква форма плюс краставици.Мама си хапва и по малко сирене или маруля, не мисля,че е проблем.Също така скенерът трябва да е на гладно,успех

# 259
  • Пловдив
Без въглехидрати и мазнини.
Протеини може ,месо ,риба,млечни,гъби,яйца.
Без кофеин ,цигари и закуска в  деня на изследването.
Лекарства : Не трябва да приема кортикостероиди поне седмица преди скенера ,другите лекарства може да си ги приема, като за диабет има изисквания в деня на изследването кога да си пие хапчета/бие инсулина.

# 260
Много благодаря за бързия отговор. Blush

# 261
Здравейте , момичета и момчета ! Много време не съм ви чела , умишлено , честно казано . Решихме , че болестта е преборена и да не я мислим .
Днес минахме поредната контрола . Всичко е ОК  ! Чакаме само да определят датата на следващата .
Спокойствие и кураж на всички болни !

# 262
  • Пловдив
Браво за хубавия резултат отново Таня.
Вече се чудех ,къде се изгуби толкова дълго и дали не ви е покосил вируса,че не пишеш.
Все такива резултати ! Здраве и на теб!

# 263
Госипс,
Тест за антитела месец след ваксина, преболедуване правила ли си? Да не би да имаш проблем с изграждането на клетъчен имунитет ! 3 пъти и ваксина имаш!
Уайт, за клетъчен имунитет не съм правила, иначе за антитела правих лятото 4 месеца след 2рата доза Астра имах около 500. След бустера не съм, може и да направя. Общо взето съм със слаб имунитет, боледувам често. Пия витамини отвреме навреме, но не съм сериозна, все ги забравям. То и да не съществуваше ковид пак щях да изкарам всички грипове и т.н. през зимата.
Днес нищо ми няма, все едно вчера не е било, същото като след ваксината, както дойде така и изчезнаха всички симптоми.

# 264
  • Пловдив
Щом за един ден е минало ,значи имаш имунитет Simple Smile

# 265
Таня, усмихна ме, все така да сте! Simple Smile

# 266
Здравейте! Бях правила запитване относно баща ми чрез Турмед. Днес получих отговор от 3 клиники в Истанбул и ми направи впечатление, че нито една не добавя имунотерапията. Бях останала с впечатление, че са по-иновативни. Другото което е единия проф. казва, че след обстоен преглед ще се прецени операция или химиотерапия, което за мен е меко казано абсурдно, като се има впредвид стадия. Правила съм консултация с проф. Тимчева и д-р Йорданов от Токуда и двамата бяха на мнение, че лечението му е най-адекватното.
Желая на всички Ви само хубави новини  Прилагам снимка

# 267
Лъки, не мисля че точно в Турция ще предложат нещо по-иновативно от тук, специално за бял дроб. Те са добри в трансплантациите, операции и стволови клетки.
Таня, чела съм те в предишните теми, жив и здрав да е твоя човек, и всичко лошо да е зад гърба ви завинаги!
Тате направи изследвания и са му добри, освен хемоглобина, който е нисък 107.
Въпреки това Щерев каза, че е доволен и не се налага Зарзио.
Иначе той се чувства много добре, каза че единствено няма апетит, но полага усилие. Вече спокойно говори за тютюнопушенето, каза че изобщо не мисли за цигарите и не му прави впечатление ако някой запали пред него. Справя се стоически и много се гордея с моя татко! Аз съм притеснена за хемоглобина, надявам се малко да го качи до другата вливка.
Как сте останалите?

# 268
  • Пловдив
Здравйте, момичета!
Нахлувам в темата с  питане.
Първо искам да Ви пожелая на всички добри резултати и здраве!
Жена пенсионерка на 80 г., на база ренген и скенер на бял дроб, има издадено  направление за бронхоскопия, защото имали нужда от допълнителни изследвания за поставяне на диагноза. Жената е с лека кашлица от масец, основно през нощта.
Питах се, защо не са ѝ направени никакви кръвни изследвания и туморен маркер примерно, преди да я подлагат на сложни процедури?
И за Пловдив, ако някой може да препоръча клиника и да каже някакви цени за престоя и процедурата, ще бъда благодарна!

# 269
Няма специфични туморни маркери за белодробни карциноми. Общите се влияят и от инфекция/възпаление/проблем в друг орган. Кръвните изследвания изобщо не са показателни. Баща ми нямаше никакви отклонения в ПКК (и други) непосредствено преди да го диагностицират.

Хубаво е да направят КТ (скенер с контраст), за да видят точно какво и къде. После бронхоскопия/VATS, за да знаете какво е образуванието хистологично.

За Пловдив не мога да помогна, но има други потребители в темата от града, които ще ви упътят.

Успех. Пожелавам Ви да е нещо друго! Simple Smile

Последна редакция: пт, 04 фев 2022, 12:38 от Hope4C

Общи условия

Активация на акаунт