Рак на белия дроб - тема 9

• 57 097
  • 769
  •   1
Отговори
# 540
Бих искала да попитам дали сте ползвали лекарството Zopiclon ? Онкологът го изписа на татко за безсънието, 1 т. вечер преди лягане. Притеснявам се да не се замайва и да падне. И дано да подейства, вече повече от седмица не е спал.

# 541
Бих искала да попитам дали сте ползвали лекарството Zopiclon ? Онкологът го изписа на татко за безсънието, 1 т. вечер преди лягане. Притеснявам се да не се замайва и да падне. И дано да подейства, вече повече от седмица не е спал.

Пия го от години (заради физиологичен проблем с изпадането в състояние на сън; иначе поддържам съня). Онзи ден, когато писахте за проблема при баща Ви, изписах един пост (че няма смисъл от Атаракс и МГВ) с препоръка да питате за Зопиклон. После го изтрих, защото все пак е Z хипнотик и е тежката артилерия в безсънието.

За подействането, ще подейства. Особено за човек, който не е десенсибилизиран и не е спал със седмици. За около 20-40 минути след приема ще заспи. Много е важно да го изпие и веднага да легне, защото, ако се опитва да остане буден, ще е с нарушен ход и няма да помни какво е правил. Аз поне нямам никаква сънливост на следващия ден. Може да очаквате между 7 и 9 часа здрав сън.

При повечето хора се развива толерантност към лекарството - тоест с времето се налагат по-високи дози, за да се постигне началния ефект. При мен такъв проблем няма (просто вече не ме нокаутира като в началото и не ми нарушава хода, но пак заспивам). За да избегнете този проблем, е желателно да спре да го ползва до месец-два.

Ако имате други въпроси, пишете.

ПС: От време на време Зопиклон Такеда изчезва от аптечната мрежа - българският заместител е Екодорм. И да не го пие с много вода, няколко глътки са достатъчни.

# 542
Здравейте отново! Искам да попитам дали при постъпване за ХТ се спират всички лекарства, които болният приема? Тревожа се, че ако спрем антипиретиците например, ще изтървем контрола върху високата температура и това може да възпрепятства лечението. Благодаря!

# 543
Не, не се спират, в никакъв случай. Лекарствата за други болести се пият както обикновено. Желателно е да споделите за тях на онколога преди първото вливане - евентуално ако има някаква интеракция между ХТ и някое от лекарствата, да го заменят.

Баща ми също се разхремяви някъде в началото на лечението. Докторът му каза да го третираме като за нормална настинка - симптоматично с ибупрофен/парацетамол и каквото друго е необходимо.

# 544
Hope4C  много Ви благодаря за отговора, сигурна съм, че му трябват две-три нощи да се наспи и ще се стабилизира. Желая Ви здрав сън😊

# 545
Благодаря на всички за отговорите на моите въпроси. Напускам темата, защото снощи мама почина - просто сърцето е спряло, така ми казаха.

# 546
Съболезнования сторм 🖤. Светла й памет! Намерила е покой без да я боли. С времето и вие ще намерите своя, каквото и да кажа ще е малко, съжалявам 😔

# 547
Storm, съжалявам. Да почива в мир!

# 548
Боже,съболезнования 😑

# 549
Storm съболезнования! Нека почива в мир! 😞 Бъдете силни!

# 550
Съболезнования, нека да почива в мир жената..

# 551
Здравейте на всички!

Отдавна не съм писала, тъй като нещата се развика зле при нас за доста кратък период.

Имам останала почти цяла опаковка Tagrisso и бих могла да я предоставя на някой с това лечение.

Ако някой има по-добра идея също може да ми пише.

Спокойна неделя!

# 552
Малко са прекалили с преписването, наистина. Абсурдно е да няма 0.1мм разлика в нито една описана находка. За образна диагностика (КТ конкретно) препоръчвам проф. Галина Кирова (Токуда) или доц. Веселка Стойнова (или Стойнева беше? в СитиКлиник Младост).

Няма да сбъркате с нито една от двете - Кирова има особен интерес в КТ на бял дроб, а Стойнова в КТ на всичко онкологично.

Вторник имаме час за разчитане на дисковете при проф. Галина Кирова (Токуда. Ще споделя резултата.
Благодаря още веднъж  Hope4C

# 553
New.here, съжалявам Sad

# 554
Здравейте! Сторм и New.here, съжалявам, бъдете силни.

При нас настъпва криза, моля за съвет как да я отиграя. Вдругиден вуйчо трябва да постъпи за ХТ, но от вчера започна влошаване, тремори, трудно удържаме температурата, почва все по-често да минава 38 градуса въпреки приема на антипиретици на 4 часа. Опасявам се, че до вдругиден ще изпуснем нещата и ще откажат лечение. Не смея да кажа все още на проф. Тимчева, за да не ми каже това, което не искам да чуя.

Обаче. Зарових се да чета има ли с какво друго да я контролираме тази температура и попаднах на т.нар. неопластична треска, която не се влияе от стандартни антипиретици. Лошото е, че препаратите, от които се влияе, напр. напроксен, не стават за хора с язва, какъвто е нашият случай. Попаднах на изследване от 2019, при което са третирали онкопациенти с такава треска преди ХТ, за да не се отложи лечението. Дали са им 2,5 мг оскибутинин, което за часове е прекратило изпотяване и треска. Намирам го тук като Дриптан 5 мг. И се чудя да го вземем ли и да пробваме. Защото вече мисля, че трябва да играем ва банк.

Ето тук статията за оксибутинин: https://ascopubs.org/doi/abs/10.1200/JCO.2019.37.31_suppl.128

Какво бихте ме посъветвали?

Общи условия

Активация на акаунт