С какво ви дразнят свекървите? – 134

• 37 208
  • 747
  •   1
Отговори
# 60
" Безприкословно подчинение" не е израз, който размятат възпитаните хора в семейните си отношения. Любов, разбирателство, търпимост, компромиси, ето това е истинското.

# 61
  • Варна
Пак да те питам, осмисляш ли прочетен текст? Свекървите са тези, които обичайно изискват безпрекословно подчинение, независимо, че дори вредят на внуците. Пълнолетните в случая са те. А за малолетното в картинката не отговарят те. Така, че да, става ли въпрос за детето ми и другата страна не е другия родител, няма кой друг да изисква безпрекословно подчинение. За друго не съм изисквала, изобщо не е на общо основание, както се опитваш да го изкараш. От къде на къде трябва да се съобразявам с друг за детето си, дори да му е баба? Няма нито законова, нито морална, нито обстоятелство за причина за подобно нещо
Нямаш свекърва, но даваш обобщения. В темата пишат толерантни и интелигентни жени. Засягаш ги косвено.
Може би си подценен авторитет, в личен план. Но твоите, проблеми са индивидуални, не масов пример.

# 62
  • София
Скрит текст:
Дама от морето, честито! Дълъг и щастлив семеен живот, да гледат в една посока и да вървят рамо до рамо! А на вас  желая да се разбирате чудесно!
Veronikaaa, това си е чисто глезене на свекърва ти. Оставяте и достатъчно храна, пък ако иска да яде, ако не гладна да стои.
tiny_lili така е, има и такива баби и дядовци. Но ако таткото в такава ситуация, при дете с тежка алергия, с диабет и т.н разреши на майка си да даде непозволена храна, говори че е малоумен и изхвърча от живота ми и на детето.
А ако тя си разреши сама, зад гърба му? Тя би трябвало да изхвърчи от живота им, аналогично.

# 63
  • при късмета
Това бабата да дава нещо забранено на детето не е мой пример. Точно масово оплакване е, защото само на последните 2 страници са цели 2 такива примери. Дали не е масово? Не може да търсиш толерантност от майка, на чието дете са застрашили здравето. Трябва от свекървата да се търси тази толерантност. Упражнявай си психологичните предположение другаде, тук са смешни и неверни. О, забравих и в други теми не те четат, защото много потребители са на мнение, че казусите ти са измислени, а теориите нелепи

# 64
  • София
Уредите не бяха втора употреба, но преди години бяха на някакви страшни оферти в емаг и от там. С всичко с което се обзаведем тук, свекито изведнъж решава, че и на нея й трябва същия уред или мебел и започва да мрънка. Някаква завист я тресе за тези неща.
На твоя мъж ли мрънка? Той купува ли й каквото иска? Тя мъж няма ли си?

# 65
  • Наблизо
Моята се е скрила от мъжа ми и използвала моментът,докато пътуват в колата и тя е била отзад с детето,той е карал.Видял е постфактум..
За наша радост я виждаме много рядко и не съм правила скандал.

# 66
Това не си го обяснявам, свекърва да даде нещо, с което да навреди на собственото си внуче скришом от родителите. Трябва нещо да и хлопа дъската, кой иска нарочно да разболее детето на детето си.

# 67
  • Варна
Щото повечето не вярват в алергиите, в непоносимостта към храни. За едно по-друго поколение това са измишльотини на новите времена.

# 68
  • София

За килима -  абе защо  ще съспипвате здрав килим? Има хора, които нямат и супер биха му се зарадвали. Просто го подарете, защото не ви харесва, какъв е проблемът?
За свекървата, която копирала - аз пък супер бих се радвала, даже ще използвам ситуацията да разправям, че много ми харесва начина на декориране Simple Smile. Защо  ще ти бърка - радвай се. Или поне не се тормози - ако иска и  ла..а да си сложи - нейна си къща, нейна си работа.

# 69
  • при късмета
Това не си го обяснявам, свекърва да даде нещо, с което да навреди на собственото си внуче скришом от родителите. Трябва нещо да и хлопа дъската, кой иска нарочно да разболее детето на детето си.
За да види снахата, че тя знае и може повече и да ѝ се наложи. И въпреки всичко, според някои потребители, детето задължително трябва да се води при свекървата, независимо от обстоятелствата и снахата трябва да е толерантна при такива изцепки иначе не е интелигентна. Ами ако съм аз, нека не съм интелигентна, но няма допусна нито едно от двете, на никаква цена. А мъжа ми, ако толерира майка си при такива положения да си ходи при нея, щом някой трябва да се води там и да го храни с каквото иска.  Дори и той не би бил над здравето на детето. А ако за него капризите на майка му са по-важни от детето му, то си е за негова сметка

# 70
  • София
Щото повечето не вярват в алергиите, в непоносимостта към храни. За едно по-друго поколение това са измишльотини на новите времена.
И за мен това е обяснението.

# 71
За да види снахата, че тя знае и може повече и да ѝ се наложи.

Е какво ще види и ще се наложи, ще види, че детето се обрива, или недай си боже почва да се задушава.

Моето дете е гледано от майка ми и свекърва ми и ми е ясно, че има моменти, в които бабата смята, че за е нещо по-добре както тя знае, но и те двете, както и всички други баби, пенсионирани колеги,  които гледат внучета умират от ужас детето да не вземе да се разболее, или нещо да му навредят, докато е при тях.
Абсолютно не мога да повярвам, че баба нарочно ще даде нещо опасно, а пък в алергия може да не вярваш, ако я няма, ако детето има такава как няма да вярваш, тя се проявява.

# 72

И аз… Беше моето с точно четири поникнали зъбчета, баба му му даде пуканки… Въпреки моите доводи, че е малък, буквално си беше бебе, за пуканки и го направи зад гърба ми. Била ги направила специално за него и били домашни… Резултатът - възпаление на венците и хранене с пипета няколко дни. А има и втори път - дала му лукче (нямаше още навършени две детето), след като ме издебна да отида до тоалетна. Добре, че баща му е реагирал бързо, давайки първа помощ - няма да описвам с подробности как, не бях свидетел. Тя е патологичен случай, очевидно. Може би и аз така, с това, че не реагирах остро и категорично навреме. Включих се във форума преди време именно заради тази тема, която ми беше от огромна полза и помощ, не бях достатъчно смела да пиша до момента, но това мнение ме провокира да споделя. Има, за съжаление, хора, неспособни да мислят адекватно, защото не допускат чуждо мнение, смятайки собственото си за единствено меродавно. Вредят - и физически, и емоционално, и психически, но не ги трогва това изобщо. И системно. Особено когато има и големи бели птици като мен, които, водени от това важността на семейството да надделява над “ситуациите”, допускат това.

# 73
  • при късмета
Ирис, тези, които не смятат, че алергията е проблем и да видят прояви и да им кажеш, че е алергична проявя, ще ти отговорят, "ами трябва да свикне, така ще го израсне". Да, ама няма как да обясниш, че няма да я израсне като консумира забраненото, а точно обратното, като не го даваш изобщо. Ти не си представяш, но виж колко примери има от различни потребители. А в тази тема сме коментирали във времето десетки подобни казуси. Докато публикувам, поредния

# 74
Това са очевидно някакви ненормални хора, които почвам да се чудя как са оцелели техните собствени деца, щом дават на бебета лукчета и пуканки, или пък нещо имат деменция, много е странно.

Общи условия

Активация на акаунт