С какво ви дразнят свекървите? – 134

• 37 265
  • 747
  •   1
Отговори
# 630
Значи, да поясня, че моите търкания със свекърва ми започнаха още в момента, в който казахме, че ще излизаме на квартира. Това беше три месеца след сватбата. Разбира се, в нейните очи, аз бях виновната за това искане, защото според нея "редното било, сина с жена си да остане да живее при неговите родители, а дъщерята с мъжа си да отиде при неговите" Е, добре, ама дъщерята и мъжа й нямаха никакво намерение да се изнасят, а аз не смятах за нужно три жени да се бутаме в една кухня. Не, че ако се бяха изнесли, ние щяхме да останем при свекърва ми.
K.A.G., самопоканвала се е два-три пъти, и все ни сварваше на вратата, когато тъкмо излизаме. Това си беше чиста случайност, обаче.  Сама разбра, че така не стават нещата - като й щукне, да намине да ни види, без да се обади преди това. И, да, понякога се е налагало да стана груба, след като от няколко добронамерени и културни изказвания от моя страна, тя продължаваше да си знае своето.
 А пък да не споменавам, че си правеше устата и за ключ от квартирата. Simple Smile))

Но, пак казвам, за мен дали майка, или свекърва, няма значение. Ние сме семейство със съпругът ми и децата! И като такова имаме собствено виждане как да живеем, и няма нужда от особена близост нито с едната, нито с другата, тъй като те винаги ще виждат неща, които ще ги дразнят в чуждия човек и той винаги ще е кривия, просто, защото детето им е кръв. Друг е въпросът до  колко ще си замълчат. При нас, майка ми е доста по-толерантна и търпелива и никога не си е позволила да каже лоша дума на мъжа ми - нито пред мен, а още по-малко пред него или пред децата.
За разлика от свекърва ми, за която вече споменах, че си позволи да говори на майка ми колко съм проклета. Ми, добре, нека съм проклета, пък да живея спокойно с мъжа ми, така, както ние решим, и там, където ние решим.
Абсолютно се подписвам под мнението на Как' Сийка.

# 631
Де да бяха всички свекърви като Сийка нямаше да я има тази тема 🙌😁

# 632
Спрете се, че ще ме урочасате! Simple Smile

Не съм идеална, правила съм грешки и кой знае още колко ще направя.
А и ако една снаха реши да търси кусури, все ще намери, пък ако ще и Майка Тереза да ѝ е свекърва.
Ненамесата в живота на семейството на сина също може да бъде изтълкувано като недостатък – ето, не я интересува, безразлична е, не ѝ пука за сина ѝ и внуците... И такива сме ги срещали.

# 633
Че Сийка се учи в темата отдавна, няма да ни излага я...
Лесно е, имаш антени, като не се приема нещо, отстъпваш и  млъкваш.

# 634
Сийка е про! ☺
Такааа идвам с клюки от онзи ден, държи ми се сметка защо децата ми имат толкова много играчки и книжки! 😅
Ии защо когато съм пратила детето ми (2 годишно) на гости, не съм дала още един панталон за смяна? При положение , че подготвих резервни дрехи на ММ, но той ги остави и излезна с 200, защото бързаше.
Следваща смешка- защо ММ плаща сметките и ми е платил феталните морфологии на двете деца!?! 😂😂😂
Кога съм смятала да започна работа, било време вече (имам дете на 2 и бебе на 2 месеца). При което не издържах и й връчих бебето в ръцете и й казах , че отивам на интервю за работа. Погледът й беше.. 🤯😱
Тя няколко пъти била казала на ММ да не се връща при мен и да си търси друга жена, но той не я е послушал и тя сега е обидена. 🤪😂

# 635
Сийка е про! ☺
Такааа идвам с клюки от онзи ден, държи ми се сметка защо децата ми имат толкова много играчки и книжки! 😅
Ии защо когато съм пратила детето ми (2 годишно) на гости, не съм дала още един панталон за смяна? При положение , че подготвих резервни дрехи на ММ, но той ги остави и излезна с 200, защото бързаше.
Следваща смешка- защо ММ плаща сметките и ми е платил феталните морфологии на двете деца!?! 😂😂😂
Кога съм смятала да започна работа, било време вече (имам дете на 2 и бебе на 2 месеца). При което не издържах и й връчих бебето в ръцете и й казах , че отивам на интервю за работа. Погледът й беше.. 🤯😱
Тя няколко пъти била казала на ММ да не се връща при мен и да си търси друга жена, но той не я е послушал и тя сега е обидена. 🤪😂

Изби рибата свекърва ти 😂

# 636
😂😂😂
Ето това е свекърва, другите от какво се оплакват и те не знаят! Глезли 😜

# 637
Брей, че зло женище Simple Smile

Последна редакция: сб, 05 фев 2022, 09:15 от Iris04

# 638
Cherry lady, това нещо защо още има достъп до твоето семейство? Покажи му, че мястото му е отвъд входната врата на дома.

# 639
  • Варна
Аз се засмях искрено на сценката с бебето и интервюто за работа Simple Smile

# 640
  • Най-красивата страна
И кой трябваше да плаща сметки?Съседа ли?
Мъжът се грижи за семейството си,а майка му се дразни.
Вместо да е доволна,че той се справя.
Не мога да го разбера това.

# 641
Свекървата как разбира, кой какво е платил и защо? За 16 г. един път родител не е попитал кой плаща сметки у нас.

# 642
  • някъде в орбита...
cherry_lady_79, страхотно го описа Laughing

# 643
Толкова е абсурдно, че чак смешно.... Не мога да повярвам, че има такива хора.

# 644
Майкоооо...

Чери, направо се напрегнАх!!
Че тя моЙта е ЗЛАТНА, в сравнение с твоята свекърва.

Добре, де - Как го издържаш това чудо?

🍸

Общи условия

Активация на акаунт