Разногласия относно избора на място за живеене

• 10 400
  • 253
  •   1
Отговори
# 210
Именно,това обяснявам и аз
Напротив, колкото по-далеч, толкова по-добре, разбира се, че връзката не се прекъсва. Ако живее наблизо буквално всеки ден ще е при тях, ако е от друг град, единствено да помрънка защо не се виждат често.

# 211
В такъв случай или се отказвате от "общо" собствено жилище и си оставате под наем или го пускаш при мама. Сам.

# 212
Ти като му обясняваш, че ще ви е по-лесно и удобно да гледате деца в града, не се ли съгласява с аргументите?

Обаче тук разстоянието не е много голямо, та съществува опасността докато авторката стои в града с децата, нейният минимум всеки уикенд да си е на село да копае двора. И пак стигаме до същия момент. Не знам, не е много добре положението.

# 213
Не,държи си на мнението!Според него неговото си решение е най-правилно и за двамата и няма да го убедя,иначе и сега пътуваме често,но предпочитам за два дни,отколкото цял живот.Вариантите са ми два ,нямам голям избор
Ти като му обясняваш, че ще ви е по-лесно и удобно да гледате деца в града, не се ли съгласява с аргументите?

Обаче тук разстоянието не е много голямо, та съществува опасността докато авторката стои в града с децата, нейният минимум всеки уикенд да си е на село да копае двора. И пак стигаме до същия момент. Не знам, не е много добре положението.

# 214
...и тука някой трябва да каже, че мъжът може да не иска деца...или пък не ги иска с тази жена...

# 215
Според него неговото си решение е най-правилно и за двамата и няма да го убедя,иначе и сега пътуваме често,но предпочитам за два дни,отколкото цял живот.Вариантите са ми два ,нямам голям избор

Не може той да взима решения и за двамата, аз бих заявила категорично позицията си - че бих ходила на село от време на време, но не желая да живея там по еди какви си причини. Не знам какво е селото - има ли работа, транспорт, развлечения, базови неща като ток, вода, интернет, канализация, но като цяло подкрепям горните твърдения, че ако работите в града, животът на село е по-скъп и с деца в училищна възраст е много сложно.

# 216
Вариантите са ми два ,нямам голям избор

Избор винаги има. Не си разбивай психиката заради чужд избор. Цената ще ти е висока, въпреки, че сега не го осъзнаваш.

# 217
Не,държи си на мнението! Според него неговото си решение е най-правилно и за двамата и няма да го убедя,иначе и сега пътуваме често,но предпочитам за два дни,отколкото цял живот.Вариантите са ми два ,нямам голям избор

Динг динг динг! Огромен червен прожектор!
Няма как някой друг да реши за теб кое ще е най-добре за теб! Това си го набий като мантра в главата.

# 218
Според мен нямаш варианти, а един вариант, което трябва да признаеш пред себе си, колкото и да е неприятно. Фактът, че сега,  когато не си му сигурна, е толкова категоричен и непреклонен в решението си, трябва да ти подскаже как ще е за напред. Не знам колко се разбирате в ежедневието, но отсега е ясно,  че мнението ти е без значение за него. Поне откровено си го показва навреме,  от теб зависи дали ще се покориш или ще скъсаш синджира.

# 219
Смятам, че не е редно никой никого да принуждава и да взема сам решения за бъдещето на двамата. Това е незачитане на личността и независимо кой го прави, просто не е редно.

Относно разстоянието - сега не са ти проблем 2 дена, но като се появи дете и той в събота в 7 е станал и трява и да закусите и да събереш багажа, че ще ходите при мама за 2 дена и трябва да тръгнете час по-скоро, а пък на връщането да е час по-късно, е супер гадно. Общо взето аз въпреки, че се включих с противоречиви мнения не бих направила компромис за който ще плащам цената цял живот. ПреценЯй си и гледай, защото после много теми ще пускаш...

# 220
Катерина, по други въпроси съгласявал ли се е с теб, или все на неговото трябва да е? (тоест, все на това, което са се разбрали с родата).

# 221
Ако си живеят той на село, а тя в града ще са изключително щастливо семейство.

# 222
Ако си живеят той на село, а тя в града ще са изключително щастливо семейство.

Нали? А ако пратят децата на отглеждане при тъщата в Габрово, просто ще са идеалното семейство. Simple Smile

# 223
Прочетох само първите постове от темата. Всъщност такива мъже, искат да се преместят, защото са мамини синчета, и проблема не е дали авторката да се премести на село или не. Вече има голям проблем, защото мъжа иска да е максимално близо до неговите родители. Авторката трябва да си прецени дали ще е съгласна постоянно свекървата да се намесва за всичко в техния живот, и неговата майка да е негов приоритет винаги, защото такива мъже не се променят, колкото и да ни се иска да вярваме в обратното.

# 224
Еййй, не спряхте това момче да го "храните", че иска на село при мама.Grin
Моята майка пък веднъж, не бяхме се чували няколко дни поради много ангажименти, ама и сестра ми била заета и не й звъняла и звънкам аз първа и тя започва - на комшийката дъщерята по 2 часа до обед и 2 часа следобед говори с нея, а вие не се сещате да звъннете за 2 минути, аз дъщери нямам. Като й звънне, тази си копае, или си слага компоти, пече си чушки, онази й разправя, разправя, тази я поучава, по цяллл ден. Казвам й - браво мамо, че имаш оправни дъщери, та не им се налага да ги поучаваш по цял ден. Та с това леко смешно отклонение исках да кажа, че го има и обратния вариант. Какъв проблем е, че ще иде и ще говори с майка си, или че ще мине и ще напазарува, ако няма кой да отиде и трябва да се носи на ръка от селския магазин, а кой мъж би издържал примерно жена му да докладва на майка си по 2-3-4 часа на ден какво се  случило? Или това не е вмешателство, щото е от разстояние и е по телефона? Thinking Хайде моля ви се, понякога издребнявате излишно. Да, може да си мислите, че съм крайна, ние не сме живели близо до родителите ни и сме били самостоятелни с изключение на празници, но по едно време понеже започнаха да ни напрягат, решихме да не пътуваме и на празниците и ходехме на почивка. Искам да ви кажа, че спряха да ни чакат за Великден и Гергьовден или пък Коледа и като не идем да ни вдигат гири, че на всички хора децата отишли, само техните не. Разбраха, че семейство е всяка отделна единица от фамилията и като такова всяко семейство си има планове. Сега ходим, но по наше желание, ако решим да резервираме някъде, като се обади мама да ни покани и й кажа, че имаме резервация, ще каже добре и толкоз. Не виждам нищо драматично, че ще е в селото на родителите си, по-скоро виждам проблем, че не е диалогичен и че взема сам решенията.
Този мъж толкова го ,,храним" защото знаем какво ще се случи с авторката. Проблема в цялата ситуация, не е дали ще отиде за 3 часа при майка си, или ще и напазарува. Проблема,е че тези мъже изцяло се съобразяват само с майките си. Моя бившия отказа да празнуваме една година от нашата връзка, защото майка му казала, че трябва точно в този ден да се изкопаят картофите, и още по фрапиращо беше да гледа телевизия в едно легло с майка си.

Общи условия

Активация на акаунт