Трансформиращи дневници - Хранене/Тренировки 9

• 68 770
  • 742
  •   1
Отговори
# 210
  • Перник
...
Поддържам 54 кг, ще ми се да съм два надолу, но не искам да платя цената точно сега 😂
...

Това все едно аз съм го писала, само дето моите килограми са 59 Wink

# 211
Ето рецептата

# 212
Изглежда супер вкусно, ще се пробва. Това от книга или от интернет е? Blush

# 213
Много обичам фалафел, но не ми се занимава. Май....хммм. 😋
Тези 2кг+ се оказаха фалшива тревога.
Сутринта 1 изчезна, а другият се оказа от подранил цикъл.
Ще се тегля като свърши.

# 214
Рецептите са от една група на лекар ендокринолог за хранене ,жената е ТОП ,много се старае ,постоянно обявява някакви предизвикателства ,рецептите са лесни и вкусни..една от най-добрите  ендота в София е ...ето това е групата https://www.facebook.com/groups/402778663574696/?ref=share

# 215
  • Бургас/Пз
Днес за обяд хапнах киноа със спанак и яйца. Установих, че ми държи доста по-сито отколкото примерно пиле с ориз. Нямам идея защо, но обикновено трудно издържам до следобедната закуска, а днес даже не се усетих, че я пропускам

# 216
Срам ме е изобщо да си отчета храненето, за това ще кажа само тренировките:
За цяло тяло със Сидни и 10 км ходене за деня в стъпки.
Закуска нямаше май.
Обяд на крак, тичайки напред назад - овчарска салата и няколко лъжички супа от на малкия
Тренировка.
Една праскова
След час и половина два - половин купичка от на малкия кускуса със сирене и кашкавал.

Вечеря - домати и краставици, две веган кюфтета от Лидъл, чаша узо, няколко хапки луканка и няколко кашкавал.

Изобщо не е добре. Обаче е много трудно. Тук няма на кого за минута да го оставим, нонстоп е едно катерене по стълбите и обикаляне нагоре на долу. Нямам време нито да се нахраня, нито да сготвя. Той заспива в 13.30 и това ми е късно за обяд, вечер заспива вече в 21 к тогава сядаме да вечеряме поне едно ядене да имаме спокойно. Таткото не ми дава да готвя, че много съм се мотала в кухнята. Караме на полуфабрикати от Лидъл. За малкия нося бурканчета с домашна манджа. Но е разнообразие, чист въздух, тишина и много движение.

Съжалявам, че ви занимавам толкова много с детето си, обаче цялото ми всекидневие е свързано с него, включително храненето.

# 217
Достатъчно ли ти е това хранене, чувстваш ли глад? На мен ми се вижда твърде малко.

# 218
  • Бургас/Пз
Дух, няма за какво да се извиняваш, повечето сме минали през това, някои по 3 пъти. На мен най-трудно ми беше малкият като беше на 1г, а баткото на 3г и половина. Беше такава лудница, че дори и не си помислях да отида някъде с тях на почивка, а за тренировки и през ум не ми е минавало. Период е, ще мине. И браво на теб, че все пак си тренирала Simple Smile
А и от мен да знаеш - малки деца, малки проблеми - правилно са казали старите хора 😘😘😘

# 219
Дух, това е положението, ще свикнеш. Не е лошо мъжа ти да те отмени за 1-2 часа.
Ходехме и с тримата на почивки, между Опус 2 и 3 има 18мес. разлика. Аз тичах след едното, БММ след другото, а плажът беше голям цирк. А колко обичаха стълби, не е истина, особено най-малкия. Изпадаше в захлас от възторг, и трябваше да ги мине по няколко пъти.
Тези зад паметника на Виторио Емануеле в Рим няма да ги забравя, както и пицата след тях. Joy Нагоре-надолу до откат. Satisfied

Големият батко драматично "припаднал" в Сан Пиетро (2001):

Eх, върнах се години назад! Two Hearts

Бесито, не ми се отваря протеина ти. Познавам само 1тип веган, но не го пия заради вкуса. Никак не е лош. Харесвам лешниковия и кафето.
Скрит текст:

Вчера тичах, днес ще е рамо/бицепс, вместо вторник. Социализацията ми пречи на графика, но това е положението.

# 220
О, да, разбира се, че всяка майка минава през такива периоди. Аз не приемам нищо драматично и не съм от хората, които се тръшкат - мое си е, гледам си го и си го обичам Simple Smile)) просто понякога натежава. Особено като е в акомпанимент на избиващ зъб. По скоро психически много се изтормозих в последните месеци от еднообразието.

Мъжът се включва активно, но още се напасваме, като цяло беше огромно предизвикателство за отношенията ни историята наречена семейство и родителство Simple Smile но вчера и двамата легнахме за малко с детето, следобяд по някое време казах "ми да взема да направя една тренировка", и изобщо не изчаках подкана Joy бързо се метнах на кардиото.

По храненето имам обаче работа и ми е голям проблем, нямам ли стриктна диета и режим омазвам нещата сериозно. Не ям от нещата, които мъжът купува като локум, сладко и такива неща, там успешно се въздържам. Обаче пак всичко е далече от желаното. Но от днес нещо пак се надъхах да вкарам нещата в някакви релси, та ще отчета храната довечера. За сега се справям прилично Simple Smile

И все пак напредък мисля, че има. Макар че и ъгълът помага хахах да изглеждам по-добре

Последна редакция: чт, 07 юли 2022, 13:22 от Дух (:

# 221
Дух, браво за напредъка!

Чувствам се лепкаво. Познавате със сигурност усещането след много чисто хранене да чийтнете стабилно. Е, аз съм в България и терапирам носталгията с баница, български манджи, бисквитки и питки. Като количество не съм преяждала, но преходът от овесени ядки на питка и мазна мусака, торта Неделя и др е като терористичен акт за червата ми. Joy от утре Grin спирам. Всъщност се чувствам много по-добре с леко безвкусните храни.

# 222
Радвай се че ти понася. Аз като се отклоня и ми се повръща после поради някаква причина. Не става дума за преяждане. Ям ли нещо по-различно от чистата храна и след това не мога да дойда на себе си от гадост. А докато ям ми е много вкусно. Не знам защо се бъгва така тялото. СПира да произвежда определени ензими ли и аз не знам? Най-зле е положението от сладки неща, сладоледи, коктейли, от тоя сорт. Чак съм ги намразила. Чудя си и дали може да се поправи въобще това състояние. Въобще в един момент човек вместо да изпише вежди, вади очи.

# 223
Здравейте, имам амбицията да се отчитам по-често и ще се радвам, ако и други пишат, защото иначе ще трябва само да редактирам последното си мнение.

От няколко дни започнах да се опитвам съзнателно да увеличавам протеина в храната си и на всяко хранене да имам източник на протеин. В допълнение започнах да броя калории, но за сега фокусът ми е само върху протеина и калориите. Но то ако си правя протеина и съм в дефицит, мазнините и въглехидратите горе долу се наместват.

Дадох си сметка, че преди ме е саботирали основно желанието ми да се храня без опаковани храни, с домашно приготвена храна, която изисква много усилие и време за въвеждане, калкулиране и така нататък. За това в момента стратегията ми е, да се храня просто, с неща, които лесно се пресмятат и в най-добрия случай имат етикети. Не е най-здравословния начин на хранене, но и да си дебел не е здравословно.

За вчера
30 минути спининг
Закуска - протеинов йогурт с фъстъчено масло на Данон. Оризово барче.
Обяд -100 грама бял варен ориз и 150 грама пуешка кайма на тиган.
Следобяд парче домашен кекс
Вечеря месо на фурна (пилешко и малко свинско на скара) 100 грама сладък картоф, салата домати и краставици, чаша розе.

Днес
4 км бягане в парка
Закуска - скир с малини
Обяд -150 грама домати, 100 грама краставици, 50 грама еменрал, две яйца, 5 грама масло, една пълнозърнеста тортила.

Понеже калориите доста се вдигнаха на обяд от ементала, за вечеря предвиждам нешо леко и ниско калорично като миди.
Междинно сигурно ще е скир и плод (вероятно диня или боровинки).

Не сйм записала кафетата, които пия или с растително мляко или с краве мляко с по 2-3 грама мед, но съм си ги въвела в приложението. В цифри вчерашния ден изглежда така:
1500 калории
108 грама протеин
136 грама въглехидрати
45 грама мазнини (основно от пилешкото бутче и месото).

Последна редакция: сб, 30 юли 2022, 13:02 от Дух (:

# 224
  • Бургас/Пз
Аз не се отчитам, защото това означава всеки ден да пиша почти едно и също. Храненето ми е много обрано и въртя едни и същи продукти. Позволявам си волности само, когато излизам. Като например в сряда, когато въглехидрата ми беше картофен чипс в заведение, но пък го правят унекален и не можах да се въздържа.

Споделям една рецепта за протеинова запеканка с тиквички :
1кг тиквички, настъргани и осолени, като след обелването и изцеждането останаха 600г. 300г извара Добротица, 100г сирене, 6 яйца и 4 белтъка, 120г оризово брашно, 1 бакпулвер. Изпекох го в тавата на фурната, върху хартия за печене, за около 45 минути на 180 градуса. Изпечено излезе 1400г, което разпределих на порции от по 100г. Ето макросите. Аз хапнах за вечеря 300г, което е близо 30г протеин и малко на 30г въглехидрати, заедно със салата от домати и печени чушки. Млечен сос със скир или кисело мляко също е много подходящ.

Общи условия

Активация на акаунт