Трансформиращи дневници - Хранене/Тренировки 9

• 68 666
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
Днес експериментирам с нова храна:
Толкова е сладко, че се стреснах. Няма нито захар, нито подсладители, и е невероятно вкусно. 😋
Скрит текст:
Пристигна ми и новия, умен кантар.
Изкарва ме с 45кг мускулна маса, BMI 21.7, и мазнини около 14%, което ме навява на мисълта, че не е чак толкова интелигентен. И съм цялата вода. 😂
Но пък изглежда добре. 😁

Edit:
Храната днес:
з- кафе, черно
о- пилешки дробчета, задушени, с лук
Тичане 7км настройка за събота, ВСАА за възстановяване
сл.з. 400 гр безлактозово кис. мляко
в- 400гр безлакт. кис. мляко (страхотно е!)
+ 180гр сварен ориз, попкорн.....😊

Утре ще имам въглехидрати на всяко хранене, и ще закусвам.
Здравейте, благодаря за полезната група! Flowers Hibiscus
От къде купуваш това мляко?

# 121

Не живея в България, но съм го виждала и в Лидл, а те са навсякъде.

# 122
Active choice са пуснали нови протеинови барчета с чист състав- фурми, фъстъци и грахов/суроваръчен протеин.

# 123

Не живея в България, но съм го виждала и в Лидл, а те са навсякъде.
Благодаря, утре ще проверя дали го има и тук. Flowers Hibiscus

# 124
Продължавам с пост-маратонското обезмазняване, днес 57.9.кг.
Първа цел 52кг на 4.06. (половин маратон)
Втора цел 48кг до 14.07. и задържането им.

# 125
Dez, възхищавам се на мотивацията ти, но 10 кг за 2 месеца не е ли твърде много? 🤔

# 126
Привет!
От известно време следя темата.

Започнах да въвеждам храната в my fitness pal, но се затруднявам в настройките.
Какво съотношение да въведа на протеин-мазнини-въглехидрати?
Приложението ли ми изчислява калориите или аз трябва да ги въведа?

Искам да се храня с повече протеин.
Целта ми е да сваля 2-3 кг, ходя на фитнес три път седмично, с програма за начинаещи съм в момента.

# 127
Съотношение: поне 20% протеин, аз предпочитам 30%. Екстремен случай е 40% протеин и според мен е ок само за много кратък период иначе е нездравословно, защото орязва мазнини и вглх прекалено, а и над 30% няма особен смисъл в дългосрочен план.
От там нататък е въпрос на вкус буквално дали ще си с 50%вх и 20% мазнини или 50-60% мазнини и 30-20% вх. Аз съм доволна от 50% вх, 30%п, 20% мазнини или 40 вх, 30% п, 30% м. Изобщо въпрос на подход е. Важното е протеинът на първо време според мен.

Приложението изчислява приетите кал и евентуално целта ти, ако си въвела мерки и цел кг в началото. Иначе в настройки може да смениш целта примерно 1500 кал на ден вместо 1200 кал на ден нето.

# 128
Dez, възхищавам се на мотивацията ти, но 10 кг за 2 месеца не е ли твърде много? 🤔
Това е само генерална рамка. И на 8 ще съм доволна. Най-важно ми е през септември да съм под 50.

# 129
Ти си знаеш - май в някоя съседна тема мернах твоя снимка. Може и от ъгъла да е, но не изглеждаше да имаш нещо за сваляне, ако трябва да съм честна Simple Smile

ПП: Любопитно ми е, ако прецениш, че е удачно да споделиш - защо през септември, какво ще става тогава, за да го налага?

# 130
Съотношение: поне 20% протеин, аз предпочитам 30%. Екстремен случай е 40% протеин и според мен е ок само за много кратък период иначе е нездравословно, защото орязва мазнини и вглх прекалено, а и над 30% няма особен смисъл в дългосрочен план.

…

Благодаря! Оправих ги.

А в дните, в които нямате активност навън, няма тренировки, но пък чистите вкъщи и други обичайни домакински неща, въвеждате ли нещо?

# 131
Ако не следиш със спортен часовник изгорените кал от чистене, не бих въвеждала. Не е изобщо точно. Ако си чистила цял ден и се чувстваш смазана, може да си сложиш да кажем лимит от 200 кал, които да хапнеш допълнително. Най-добре би било да инвестираш в спортен часовник с пулсомер.

# 132
Да раздвижа темата, някой правил е сполучлив нискокалоричен хляб, който не съдържа бяло брашно. Нали си прави филийки с извара , та си мислих да си го правя сама. Имам хлебопекарна , което ще ме олесни.
Държа 52 кг, но незнам защо се виждам отслабнала в лице. Може би си въобразявам. В последно време между другото , нещо голям глад ме гони. Да не говорим, че бленувам за храни, които не съм кусвала от години. Скоро се сетих за пържени кюфтета, но най ми липсват пържената риба и картофки. Ужас направо!

# 133
  • Бургас/Пз
Нона, правих този, но с по-малко подправки. Вместо кисело мляко сложих скир и 2 суп.лъж извара. Стана много хубав. Може да се реже на филийки и да се намаже с някаква разядка например
https://www.vilistime.com/bg/2017/01/06/burz-bezglutenov-hlqb-podpravki-semena/

# 134
Нона, правих този, но с по-малко подправки. Вместо кисело мляко сложих скир и 2 суп.лъж извара. Стана много хубав. Може да се реже на филийки и да се намаже с някаква разядка например
https://www.vilistime.com/bg/2017/01/06/burz-bezglutenov-hlqb-podpravki-semena/
Благодаря, Ани. Ще го пробвам, даже имам вкъщи оризово брашно 🙂

Общи условия

Активация на акаунт