Кое първо : сватба или бебе?

• 9 712
  • 183
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив
Maia, на мен ми беше удоволствие, за мен не е галимация, а голямо забавление. Вниманието , което е към мен не ми тежи, ама никак и не бих казала, че от моя гледна точка е било липса, че не съм пила.
Още повече, че за да се забавлявам не ми е задължителен алкохола ама изобщо. ИзкАрахме си до 4 сутринта и купона беше супер. Даже бях щастлива, че не пих, защото на другия ден не ме боля глава 😃

# 61
Чудесно, че при теб е било така, но хората са различни. Авторката ще си прецени за себе си.
Постът ми беше леко шеговит в тази си част, ама явно не ми се е получило Joy

# 62
Бих дала съвет сватбата да не е пречка на опитите за правене на бебе. Все пак има приоритети. Церемонията е важна, но не е ли бебето целта на цялото упражнение!

# 63
  • София
Когато решихме с моя мъж да се женим и аз мислех, че е време да се започва с опитите за бебе, тъй като според моите очаквания можеше да отнеме и 2-3 години.. не знам защо си мислех така Simple Smile На следващия месец бях бременна. Направихме малка сватба само с родителите, когато бях в 7 месец. Не е имало празненства и т.н. Сега не съжалявам, но ако искаш голяма сватба с много гости и сложна организация, може би трябва да направите първо това.

# 64
Аз не бих отлагала опитите за бебе заради сватба. Ако държите да сключите брак, може да го направите и по-скоро. А самата сватба, като събитие с гости, може да я отложите за момент, когато ще имате пари и когато е подходящо в зависимост от това как ще се развият нещата със забременяването. Но тези неща не стават по график, така че не виждам смисъл да се отлага, щом и двамата го искате. Да не говорим, че щом се налага да събирате пари за сватба(т.е. нямате пари), то е разумно да се отложи на този етап. В този несигурен свят, в който разходите не свършват, за мен е абсолютно разхищение да се дават пари за сватба. Да не говорим, че тепърва ще давате пари около проследяване на бременност и подготовка за бебе, така че е разумно да спестявате пари за тези неща.

# 65
Навремето, бях на 21, се омъжих скромно, 15 човека гости в близкия ресторант, дори бяла рокля не облякох и цял живот не мога да си го простя. Цял живот смънквам нещо, когато стане въпрос за семейното ми положение, петте снимки, дето имах ги изхвърлих, не защото имам лош спомен от брака, но защото ми напомня за един грозен ден.
 Сега ще се омъжвам отново, подготвяме истинска сватба, не бих казала голяма, но с украси, рокли, шаферки, професионален фотограф и прочие салтанати, страхотно усещане е! Единственото което ме дразни, е че вече не съм млада и красива булка, но за мен е преживяване, което не бих искала да пропусна и, предполагам, има много като мен.😊

# 66
Колко сме различни хората......
Повече от един път за нищо на света не бих си причинила да съм булка с бяла рокля.

# 67
На мен ми е болна тема, че нямаме църковен брак. Бяхме решили да е по-нататък, тъй като не искахме да е в един ден с подписа, че щеше да стане много натоварено. Ще видим кога ще се организираме. Аз си го представям да е в някоя малка църква и да сме само с кумовете. Проблема е, че роднините на ММ много държат да присъстват и на църковния и да има и почерпка. Един вид да направим втора сватба, ама ние не искаме и се започват сръдните. Аз му казах на ММ, че ще се посърдят и ще им мине, но на него не му се занимавало с инатите им, та май ще минем без църковен.

# 68
На мен ми е болна тема, че нямаме църковен брак. Бяхме решили да е по-нататък, тъй като не искахме да е в един ден с подписа, че щеше да стане много натоварено. Ще видим кога ще се организираме. Аз си го представям да е в някоя малка църква и да сме само с кумовете. Проблема е, че роднините на ММ много държат да присъстват и на църковния и да има и почерпка. Един вид да направим втора сватба, ама ние не искаме и се започват сръдните. Аз му казах на ММ, че ще се посърдят и ще им мине, но на него не му се занимавало с инатите им, та май ще минем без църковен.
Ще си го направите щом желание има.
На майка ми шефката преди няколко години сключиха църковен брак с мъжа й, вече 20 години след като са се оженили, барабар с деца и внуци вече. Отидоха, тя с един хубав бял костюм милсля беше, близо 50 годишни да са били тогава, семейно в църквата.
 Навремето по соца нали не е имало и така решили.

# 69
Лейди Рамкин, чудесни новини! И да знаеш - няма некрасива булка. От сватбите - единствено булките и роклите хресвам.
Омъжих се без рокля, и без да съжалявам. Не се виждам и не се усещам булка.
Онзи ден пак му казах на мъжа ми, който не ми е съпруг - първо отношенията, после всичко останало. Съгласява се уж - да, вярно е, че няма значение дали имаш контракт - ми отвърна.

# 70
Споделяла съм в други теми, че се местихме от един град в друг, основен ремонт на жилището, после пък ни трябваше нова кола, отделно от моята страна имахме проблем с роднина наркоман, неплатени сметки, простотии, ЧСИ-та. Предполагам досега не знам колко пъти можехме да се оженим с тези пари. Малко се отклоних от темата, та колкото пъти повдигна въпроса не мисли ли, че е време поне да ми предложи ( няма утре да го замъкна в общината да подпишем) пари сега нямал, после нещо си друго... отделно директно съм му казвала няколко пъти, че на мен ми е обидно, че вече почти 8 години сме заедно, а даже не сме и сгодени, а как имаме познати и приятели и след 1-2 години заедно и се женят. Съжалявам, че склоних да забременея без брак. Не ме разбирайте погрешно, обичам детето си, но направих компромис със себе си, който не мога да преглътна. Дала съм си още малко време ( на него) да се натутка, защото това ме изкарва вече извън кожата ми, че не сме истинско семейство.
Не ми се обаждай и модераторите не ме трийте, но...
Това в най-глупавото нещо, което съм чела, евър!!!
Минали сте през толкова много, справили сте се един до друг с трудности, споделили сте радости, имате дете и ти... смяташ, че не сте истинско семейство??? Flushed

Разбирам защо мъжете не разбират жените!

Към авторката на темата:
31г въобще не е презряла възраст. Щом искате сватба, направете си я пролетта или лятото и работете след това за бебе.

# 71
  • Най-красивата страна
Хич не е глупаво.
Да,не е проблем двамата партньори да живеят без брак и да имат дете.
Но само,ако и двамата искат това.
А когато единия държи на брака,а другия отказва,тогава е проблем и то голям.
На мястото на Теди,аз също щях да се чувствам разочарована,че даже и обидена.

Аз държа много на брака. И когато с мъжа ми още бяхме гаджета и той повдигна въпроса за дете,аз му казах,че дете без брак няма да родя.
Той сподели,че също държи на брака.
Оженихме се на втората година.
Но този въпрос го бяхме обсъдили предварително.

Обаче има хора,които живеят заедно 10-12 години ,имат две деца и в един момент пак решават да се оженят.Никога не е късно.

# 72
Ако мъжът ми тръгне да се вади от кожата си, защото смята, че не сме “истинско” семейство - значи основателно не съм пожелала брак с него.
Не ти е важен мъжът ти, а какво било при хората. Жалко!

# 73
Дами, благодаря на всички ви за споделеното и за съветите!
Аз също така го усещам като по-правилно и щадящо  лично за мен като жена. Бъдещият съпруг  е ок и само за подпис и малко събиране, но аз си мечтая да оторазнуваме с близки, приятели, да има веселие, традиции...
тези, които са направят сватба, ще получат благословията на своите два рода.

# 74
Да и бившата ми съпруга много държеше на брака и тя "без брак да не раждала", ама туй дето го разправя при сключването, че в добро и лошо и дрън дрън - нещо не го спази Simple Smile)) Бракът е просто формалност, свързана с различни проблеми от юридическо и материално естество (веднага - смяна на лични карти, паспорти, книжки). Винаги можете да съберете роднини, после и приятели, щото предполагам знаете, че по-добре отделно някак си, във всеки момент и да им кажете - ето събрали сме се, ще живеем заедно, ще имаме деца и ще живеем дълго и щастливо Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт