Кое първо : сватба или бебе?

• 9 723
  • 183
  •   1
Отговори
# 150
Какво искаш ти? Искаш ли сватба, държиш ли на нея? Голяма с пищно тържество ли я искаш? Най-важното е да си отговориш да този въпрос. Ако за теб сватбата с тържество е мечта и важна - направи я. Около мен има момичета, които заради раждане не направиха сватби, а само подписаха - и им личи, че това им липсва. Били сме на други сватби и те наистина се натъжават, че са пропуснали това. Така че ако едно тържество ще сбъдне твоя мечта събирането на пари е оправдано.
Аз лично никога не съм се представяла като булка и не искам сватба с тържество... Мечтата ми е само двамата с партньора ми да отидем някъде в забутано село и да подпишем. За мен любовта и сватбата е нещо между двама души... Той не одобрява тази идея и иска задължително там да са родителите му. Още повече ме ужасява идеята за подпис в присъствието само на родители, защото това ще е празник за тях, не и за мен. Така че никога няма да подпишем.
Та идеята ми е: какво искаш? Кое ще те направи щастлива? Кое ще бъде празник за теб и кое едно натоварване? Това ще ти даде отговор Simple Smile

# 151
Аз също подкрепям идеята сватба преди бебе. Не знам консервативно или не, но така нещата си вървят по реда.. Гаджосване, сватба, заживели заедно и бебенце.. Иначе при мен ситуацията е обърната - очакваме бебе съвсем скоро, нямаме брак. Плановете са евентуално за сватба след година-две, но как да кажа - никога няма да е същото усещане, защото вече ще сме минали през сто неща заедно и няма да я има тази еуфория и вълнение от предстоящето. Сватба бременна аз лично никак не исках. Но разбира се, най-важното е да се разбирате, а всичко останало са формалности.

# 152
То може и да си намирате други вълнения - като например удоволствието от ежедневното общуване и близост…
Simple Smile

# 153
  • София
Fentiss, емоцията може преспокойно да си я има. Аз в момента с голям кеф избирам текстовете и моделите на поканите. Чакам само да изберем пръстените другия месец, после костюма на ММ, украсата. Абе, емоция си е отвсякъде. Дори административната част (попълване документи, правене на изследния и т.н.) ми е вълнуваща.
Нямам търпение да избера и дрешки за малкия. Да бъде част от фотосесията, от първия сватбен танц, от цялото събитие. Е, няма да отпразнуваме поставяне на ново начало като семейство, но ще отпразнуваме вече създаденото семейство.
Минали сме през достатъчно и сватбата е нещо, което чакаме с нетърпение. Остават ни още 6м. и колкото повече наближава, толкова повече се вълнуваме.

# 154
  • Пловдив
Малко ми звучи въпроса - кокошката или яйцето? Кое е първо?

# 155
Ей такъв въпрос и чуденка като видя 😄
Без кокошка има ли яйце?
Без майка бебе има ли?

Шегата настрана, но от гледна точка на реда на създаване, първо са животните и хората, пък после техните поколения. В случая яйцето е бебето на кокошката (и петела) 😉

По въпроса в темата - много добри мнения има написани, нямам какво различно да кажа, аз също съм за сватба преди бебе.

# 156
  • Варна
Бяхме в абсолютно същата ситуация. Решихме да изберем да приоритизираме бебето. При нас се случи много бързо и на сватбата бях в 5 месец. За съжаление тогава дойде Ковид карантината и нямаше как да вдигнем сватба затова само подписахме. Следващата година отново се отложи заради ковид мерки. Ако бяхме чакали сватба, щяхме да отложим и детето с 2 години. Simple Smile Затова и въобще не съжалявам за избора да започнем веднага опити за бебе.

# 157
Аз много държах да сключим брак преди бебето, което се очакваше бавно и трудно заради проблеми при мен. Мъжът ми искаше да спестяваме за голяма сватба. Случи се така обаче че по едно и също време купихме нов апартамент и забременях спонтанно. Насочихме всички доходи натам, а ние така си и останахме без сватба. Иначе съвсем официално си имам годежен пръстен - даже два Joy Joy - един от мъжа, пардон, гаджето ми Grinning и един от свекърва ми, от когато идваха "да ме искат" - три седмици преди да се роди бебето. Joy

# 158
Аз винаги съм си казвала, че дете без брак няма да родя ако ще и принца на Англия да е 😂 Тааа започнахме да планираме сватбата за началото на октомври, а опити за бебе започнахме през август, в крайна сметка забременях малки след сватбата и си купонясвах спокойно цвла вечер!
Аз съм традиционалист и съм първо за сватбата.

# 159
  • София
Аз винаги съм си казвала, че дете без брак няма да родя ако ще и принца на Англия да е 😂 Тааа започнахме да планираме сватбата за началото на октомври, а опити за бебе започнахме през август, в крайна сметка забременях малки след сватбата и си купонясвах спокойно цвла вечер!
Това в една и съща година ли? Щото ако да - какво би станало, ако беше забременяла преди сватбата и на нея вече си изморена от непрестанно повръщане, болки, умора и подобни "красоти" съпровождащи някои бременности? Да не говорим как на самото събитие е много верятно да не можеш място да си намериш от миризми на храна и парифюми, защото обонянието ти например е силно обострено и нещо, което преди не ти е правило впачатление, вече те докарва до повдигане и те праща във WC-to.

# 160
Това в една и съща година ли? Щото ако да - какво би станало, ако беше забременяла преди сватбата и на нея вече си изморена от непрестанно повръщане, болки, умора и подобни "красоти" съпровождащи някои бременности? Да не говорим как на самото събитие е много верятно да не можеш място да си намериш от миризми на храна и парифюми, защото обонянието ти например е силно обострено и нещо, което преди не ти е правило впачатление, вече те докарва до повдигане и те праща във WC-to.
Да в една и съща година. Като бях забременяла и ми беше лошо мой проблем, така съм си го направила, ама ето, че не стана.
Щеше да е кофти, но преди първата бременност сляпо вярвах, че ще съм от късметлийките на които не им е лошо първите месеци, за мен беше важно само да не ми личи (да нямам коремче). Сега две бременностти по-късно осъзнавам, че съм изкарала късмет.

# 161
  • Пловдив
Аз обаче реално не знам точно кога надух корема. Може да е няколко дни преди, няколко дни след сватбата или на първата брачна нощ....

# 162
  • София
Да в една и съща година. Като бях забременяла и ми беше лошо мой проблем, така съм си го направила, ама ето, че не стана.
Щеше да е кофти, но преди първата бременност сляпо вярвах, че ще съм от късметлийките на които не им е лошо първите месеци
, за мен беше важно само да не ми личи (да нямам коремче). Сега две бременностти по-късно осъзнавам, че съм изкарала късмет.
Т.е. ти си подходила "на сляпо" с надеждата "това на мен няма да ми се случи", което изобщо не отхвърля варианта, че можеше да ти се случи и въпреки това съветваш момичето да си започне опитите за бебе пък, ако на сватата си се окаже бременна - проблемът си е нейн, може пък да е от късметлийките, които са ок през бременността. Много умно!

# 163
Щеше да е кофти, но преди първата бременност сляпо вярвах, че ще съм от късметлийките на които не им е лошо първите месеци
, за мен беше важно само да не ми личи (да нямам коремче). Сега две бременностти по-късно осъзнавам, че съм изкарала късмет.
Т.е. ти си подходила "на сляпо" с надеждата "това на мен няма да ми се случи", което изобщо не отхвърля варианта, че можеше да ти се случи и въпреки това съветваш момичето да си започне опитите за бебе пък, ако на сватата си се окаже бременна - проблемът си е нейн, може пък да е от късметлийките, които са ок през бременността. Много умно!
НЕ я съветвам, а и казвам как се е случило при мен. Ти защо така лично и подскачаш?

# 164
Щом го мисли авторката, значи и е важно  и щом е така нека изчакат с бебето. На мен свадбата никога не ми е била важна изобщо, та първо беше бебето, после второто, после пораснаха малко или повече, и хоп изведнъж ми се прииска да подпиша и хоп направих го, в тесен кръг с децата, тръпка от самата свадба няма как да имам аз, не ми е важна, но тръпката от мисълта, че толкова години си бил с този човек, преживял сте много, изградили сте семейство и след14г все още се обичате и си създавате положителни поводи и емоции ми беше водеща за решението за подпис,и така аз всичко правя наопаки и нищо като хората😂😂😂😂Що семейни скандали породихме с тази свадба/от двойки дето единия иска брак, другия не/, и още 10000 въпроси каква е далаверата, че изведнъж след толко години подписваме😂😂😂.

Общи условия

Активация на акаунт