Кое първо : сватба или бебе?

• 9 722
  • 183
  •   1
Отговори
# 135
Аз пък не разбирам защо трябва да бързат с бебето. Нека си направят голямата мечтана сватба, да заминат на меден месец, да имат време да си починат от емоциите и тогава. Децата са за цял живот, ще имат време да им се порадват.
Същият съвет им дадох и аз.
Това време само като двойка е много важно и хубаво и не виждам защо толкова хора гледат съвсем да го пропуснат.

# 136
  • Варна
Може би защото са двойка от достатъчно дълго време и няма да са с нищо по-различна двойка след като се оженят? Та те живеят заедно в собствено жилище.
Да действаш по въпроса с нещо, което много искаш, не е бързане.

# 137
  • France
Е, и? Хубавото никога не е достатъчно.

# 138
  • Варна
Какво искаш да кажеш? Да не правят бебе ли?

# 139
Май иска да каже, че не е нужно да се прави нещо “а ла ред да мине”, особено сватба, само и само да са женени. Бебето е неизменно, нека са живи и здрави, ама, нали казваш, живеели вече заедно, та какво може да се промени?

# 140
  • София
След като и двамата искат сватба, а не само подпис, не разбирам защо трябва да бързат и да се ограничават в подготовка, украси, ритуали, гъделчета и т.н., само и само да им излезе по-евтино, че да се оженят след 2 месеца, вместо да се изкефят максимално след 7-8месеца примерно? То ако ще се отказва от това и от онова - направо да отиват за един подпис и да се приключва. А и един много глупав съвет чух - да си отръскат спестяванията, за да направят сватбата веднага - много тъпо решение от икономическа гледан точка и доста опасно в настоящата ситуация, при която човек лесно може да остане без работа.
По темата - първо сватба, после бебе. На 31 нито е престаряла, нито нито има за къде толкова да бърза. Обаче бременна, повръщата, подпухнала, дето не може и 2 часа на крак да издържи и ангажината с бременността - мерси за такава сватба. След детето пък при много двойки няма време за сватба, а и доходите ги наместват покрай децата и предпочитат да ги заведат някъде, отколкото да вдигнат сватба и така си остават без.

# 141
  • Варна
На 31 дали е престаряла или не, може да каже само тя и гинекологът ѝ. Ние не сме запознати със здравословното ѝ състояние, и не е наша работа. Има и по-млади жени с проблеми, има и 50 годишни родилки.

Май иска да каже, че не е нужно да се прави нещо “а ла ред да мине”, особено сватба, само и само да са женени. Бебето е неизменно, нека са живи и здрави, ама, нали казваш, живеели вече заедно, та какво може да се промени?
Казах го заради глупавото изказване по-рано, а именно че:
...
Това време само като двойка е много важно и хубаво и не виждам защо толкова хора гледат съвсем да го пропуснат.

Кое време само като двойка ще пропуснат заедно като са двойка и живеят само двамата заедно отдавна???
Като се оженят, повече двойка ли ще станат или какво? Ще се заобичат повече?

Кой гледа съвсем да пропусне това време? Да не сте объркали темата с някоя друга за жена, която иска да ражда след 2 месеца гаджелък?

# 142
  • France
Какво искаш да кажеш? Да не правят бебе ли?
Написала съм го достатъчно ясно: нека да се насладят напълно на тези хубави моменти. Изборът на ресторант, на торта, на фотограф, на рокля... после идва ергенското парти, после самата сватба и накрая медения месец. Тези спомени са за цял живот.

# 143
  • Варна
Че кой ги спира да се насладят? Опасенията за възрастта и за бебето идват от самата авторка.
Моят съвет по темата също е първо сватба, после - бебе. Но не едната мечта да е за сметка на отлагане на другата. Аз не съм се притеснила, че авторката няма да забременее лесно. Тя самата има такива притеснения и затова е пуснала темата.
Та в тоя ред на мисли предложих като компромисен вариант сватба в редуциран вариант и опити за бебе един сезон по-скоро.
То е ясно, че щом имат намерение да се женят това лято, а още нямат дата, значи не планират някакво разоряващо тържество .

# 144
  • France
И с какво няколко месеца ще променят нейната фертилност? Но пък са напълно решаващи да има наистина красива венчавка.

# 145
  • Варна
Може да променят, може и да не променят. Освен това аз визирам не толкова евентуалните проблеми със забременяването, колкото желанието на авторката скоро да стане майка. Написах аз как бих постъпила - бих избрала някакво компромисно решение по средата между двете мечти. Ти какво искаш? Всички коментиращи жени тук да я посъветваме едно и също нещо като по шаблон ли?
Наистина красива венчавка може да има и с малко, и с много, но хайде да не задълбаваме в тази насока.

# 146
Аз се включвам към популятното мнение - първо сватба.
Нке така направихме, но чакахме година и половина за сватба и чак тогава започнахме опитите. Малко съжалявам точно заради неуспехите ни до сега. Можеше по-рано да разбера някои неща и да улесня процеса.
Та съвет към авторката - използвай следващите месеци да си организираш сватбата добре и да пуснеш някои изследвания, за да си готова за старт веднага след големия ден Wink

# 147
Първо сватба, после деца.

# 148
Но децата невинаги стават по график и отлагането може да се окаже не толкова добра идея. Всички тръгват с идеята, че ще забременеят веднага и се започват едни планове, едно чудо. Но си е Божа работа, така че е добре да не се отлага твърде дълго.

# 149
Такъв филм и агнето цяло и вълка сит само на теория го има ... Никой никога нищо не знае...така че нека всеки действа както го чувства...споровете и гледните точки са интересни но натрапващи...

Общи условия

Активация на акаунт