Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 4

• 35 210
  • 744
  •   1
Отговори
# 405
Последната дама ,майката на Индира,беше на ниво.Жалко че не спечели повече пари ,но игра добре.

# 406
Знаете ли момичета,
Писна ми в това предаване да задават въпроси ,които да превеждат значение на думите от ТУРСКИ.Направо тоя,който подготвя въпросите си служи само с речник на турските думи в българския език отпреди 140 години,защото ние сме се освободили преди 143 години и прародителите ни са  използвали подобни думи.Направо СРАМ!!!Това ли са знанията за Стани богат???
Срам, срам... Grinning
Аз знаенето на турцизмите го слагам в групата на общата култура, пък то срамно било, `начи.
Да,сигурно точно турцисизмите издават общата култура....Аз пък мислех,че незнаенето на турски изрази от младото поколение говори за още по-добра обща култура.

# 407
  • тук, на мястото си
Тази вечер  участниците много ми харесаха. Дори и да имаше някаква надутост, то тя беше с покритие. Приятно ми беше да ги гледам.
На последния въпрос за йогата госпожата не разбра, че Билалов и подсказва и продължи да си държи на везната.

# 408
  • София

Стани богат - 14.01.2022

директен линк 14.01.2022

# 409
Тази вечер  участниците много ми харесаха. Дори и да имаше някаква надутост, то тя беше с покритие. Приятно ми беше да ги гледам.
На последния въпрос за йогата госпожата не разбра, че Билалов и подсказва и продължи да си държи на везната.
Мисля си,че тя реши,че той нарочно този път я отклонява,защото й помогна на предишния въпрос,а сега се реваншира към предаването.
Ама сгрешииии.Игра чудесно и тя и Георги.Заслужаваха повече.

# 410
Да,сигурно точно турцисизмите издават общата култура....Аз пък мислех,че незнаенето на турски изрази от младото поколение говори за още по-добра обща култура.

За обща култура – не знам, но е сигурен знак, че младото (или не толкова младо) поколение не си е чело задължителната литература в училище. Simple Smile

# 411
Абсолютно! А и защо може думи от всякакъв друг произход, само от турски не може. И се казва турцизъм.

# 412
Ех, яд ме е за тази жена. Билалов я хареса и искаше да я разколебае. Поздравления за смелостта.

# 413
  • тук, на мястото си
Абсолютно! А и защо може думи от всякакъв друг произход, само от турски не може. И се казва турцизъм.

По- модерно. И сме по- умни! Stuck Out Tongue Winking Eye

Скрит текст:
Гъбаркам се

# 414

За обща култура – не знам, но е сигурен знак, че младото (или не толкова младо) поколение не си е чело задължителната литература в училище. Simple Smile
Въпрос за 300 лв-Черен Алъш- вериш--от къде накъде трябва да го знаем?
Въпрос 8ми за 2000лв-Какво представлява Меджията?-това в коя задължителна литература съществува като дума?Много жалко,че се задават такива въпроси.
Сигурна съм,че не е необходимо младото поколение да ползва турски думи в речника си.Вместо Меджия си има Помощ от приятели.Какво ще ни турцизират ли пак ?Било богатство на речника.Виж ти.

Последна редакция: сб, 15 яну 2022, 00:24 от kamelia m

# 415
Алъш вериш е търговия, употребява се разговорно, както и в много класически български произведения.
За Мадан питаха, защото съвпада с името на града.
Меджия наистина не е популярно и не знам за какво им беше да питат. Може би защото е свързано с благотворителност, а участникът имаше такава наклонност?

# 416
Та това ли са въпросите,които Българинът трябва Непременно да знае,за да спечели в Стани богат?Това за мен си е чиста провокация от ефира на тази медия към българите.Сутрин обед и вечер -турски филми.В стани богат-турцизми през въпрос.Вредно за нацията ни мисля е да имаме такова волско търпение.Не помага.

# 417
Скрит текст:
Та това ли са въпросите,които Българинът трябва Непременно да знае,за да спечели в Стани богат?Това за мен си е чиста провокация от ефира на тази медия към българите.Сутрин обед и вечер -турски филми.В стани богат-турцизми през въпрос.Вредно за нацията ни мисля е да имаме такова волско търпение.Не помага.
В Бг език има много турцизми и не само. Исторически обосновано е и както се спомена по-горе, поне Под игото сигурно се чели, надявам се поне.

# 418
Просто днес бяха на такава вълна - турцизми и религия. Христос, евангелия.

# 419
Май в последните епизоди има въпрос по "специалността" на участника Wink
И през участник за футбол.

Общи условия

Активация на акаунт