СТОЙНОСТИ НА ЧХГ - ТЕМА 15

• 54 055
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
Момичета, махнаха и тази тръба, извънматочна бременност си беше. Скоро започваме ин витро.

# 556
Момичета, махнаха и тази тръба, извънматочна бременност си беше. Скоро започваме ин витро.

Бързо възстановяване, с пожелание за скорошна безпроблемна бременност. Най-доброто предстои Simple Smile

# 557
Здравейте! При положителен тест за овулация на 20.04 в Събота 30.04 пусках чхг - 14,1. Неделя домашния тест показа бледа  розова черта. Днес понеделник чертата е  по-светла, но чхг ми е 60,11 също от днес. Да св притеснявам ли? Възможно ли е вчера да съм имала по-високи чхг и днес да е по-ниско и затова чертата да е малко по-светла?

Последна редакция: пн, 02 май 2022, 12:38 от elleonore1

# 558
Много съжалявам. Бъдете силна и знайте,че най-хубавото предстои. 🙏😇

# 559
Благодаря Ви момичета! ❤

# 560
  • Гр. София
Здравейте!
Моля за съвет, че малко се притесних...
В четвъртък (28.04) си направих тест за бременност, появи се едвааа забележима втора чертичка. В петък (29.04) направо си пуснах кръвен тест за ЧХГ и резултатът беше 81.7. Дотук добре. Но днес имах път покрай една лаборатория и не знам кой дявол ме ръчна да повторя теста, за да видя как нараства хормона. Днешният резултат е 457.5! Нормално ли е за 4 дни да нарасне чак толкова много? Четох за гроздовидната бременност и се шашнах...
Ако някой има повече опит, моля да сподели! Благодаря предварително!

# 561
Нормална е тази стойност за 4дни. В началото може да се удвоява и по рано от 48ч.

# 562
Изобщо не е кой знае колко повече от удвоено.
Ако се удвояваше с точност на 48ч, щяхте да сте със стойност 320, а вашата е 450, съвсем нормална. При гроздовидна бременност сигурно щеше да е хиляди или десетки хиляди.

# 563
Здравейте!
Моля за съвет, че малко се притесних...
В четвъртък (28.04) си направих тест за бременност, появи се едвааа забележима втора чертичка. В петък (29.04) направо си пуснах кръвен тест за ЧХГ и резултатът беше 81.7. Дотук добре. Но днес имах път покрай една лаборатория и не знам кой дявол ме ръчна да повторя теста, за да видя как нараства хормона. Днешният резултат е 457.5! Нормално ли е за 4 дни да нарасне чак толкова много? Четох за гроздовидната бременност и се шашнах...
Ако някой има повече опит, моля да сподели! Благодаря предварително!

Не мисля,че има място за притеснения и при мен се удвояваше на по-малко от 48 ч.

# 564
Здравейте! На 5-ти ден ПРЕДИ ЦЪКЪЛ, стойностите на ЧХГ са 91,6. Предполагам има бременност, притеснението ми е свързано с това, че изследвах и ТСХ, което е 5,5. Приемам еутирокс 50мг от 20 дена, защото стойността на ТСХ беше 14 миналия месец. Въпросът ми е има ли риск за плода?

# 565
Говори с ендокринолог.

# 566
Здравейте! На 5-ти ден ПРЕДИ ЦЪКЪЛ, стойностите на ЧХГ са 91,6. Предполагам има бременност, притеснението ми е свързано с това, че изследвах и ТСХ, което е 5,5. Приемам еутирокс 50мг от 20 дена, защото стойността на ТСХ беше 14 миналия месец. Въпросът ми е има ли риск за плода?

Според мен не е проблем. Често TSH се увеличава по време на бременността и се регулира с времето. За опасни за развитието на плода лекарите намират стойности в пъти по-високи от референтните. Според мен единствено е хубаво да съгласувате с ендокринолог увеличаване на дозата, за да спаднат още нивата. Някои лекари смятат, че трябва да е около 1 по време на бременност, други отричат толкова ниска стойност.

# 567
Имам и още два въпроса. Днес ми се появи кървене (бледо и минимално), бих го описала като имплантационно, поне засега.
1. Стойностите на ЧХГ не се ли качват след имплантация (сутринта правих ЧХГ 92 mIU/ml и сега имам въпросното кървене)?

2. От около 5-6 месеца заради високо ТСХ-14, започна кафеникаво течение 3-4 дена преди цикъл, възможно ли е да е имало бременност в тези месеци, било то и биохимични?

# 568
Да, ЧХГ започва да расте след имплантацията.
Течението розово/червено ли е, или кафяво?
Ако е кафяво, е стара кръв.

Съмнява ме да сте имала толкова много биохимични бременности, по-скоро е било нещо хормонално. На преглед ходили ли сте? Цитонамазка последно кога сте правили?

# 569
В такъв случай, ако имплантацията предшества покачването на ЧХГ, а при мен първо беше положителен кръвен и длед него кървене, на какво може дс се дължи?
Течението е между розово и кафяво. На преглед ходя всеки месец. Цитонамазка преди 11 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт