СТОЙНОСТИ НА ЧХГ - ТЕМА 15

• 54 023
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
# 601
Искам да запиша час при док Начев( ендокринолог )в - Майчин дом, имате ли контакти. Благодаря

# 602
Искам да запиша час при док Начев( ендокринолог )в - Майчин дом, имате ли контакти. Благодаря

Звъните си в болницата. Simple Smile

# 603
Начев не приема по часове, редите се на опашка и чакате. Бременните не са с приоритет, имайте го предвид. Confused

# 604
  • Гр. София
Здравейте Simple Smile
Ето ъпдейт и от мен:
В 5 седмици и 5 дни бях на преглед, гинеколожката каза, че има бременност, но сърдечният пулс е "неубедителен", не се вижда отлепване. Не беше сигурна дали причината за лошата видимост е двурогата ми матка...
Направих ЧХГ изследване двукратно, през точно 48 часа и резултатът е:
12.05 - 10828
14.05 - 17950

Как ви се вижда - дали не трябваше да е поне 21000? На ехограф съм чак в петък, а междувременно пия Дуфастон заради тъмнокафяво зацапване, което имам от 4 дни...

# 605
При такива стойности ЧХГ не се удвоява на 48  часа. Нормално е в тези седмици сърдечния пулс или да не се види, или да е едва доловим. От една стойност нататък хормона не е показателен и е важно какво се вижда на ехограф. Кога сте отново на преглед? След седмица би трябвало вече да се види хубаво, успех! Simple Smile

# 606
  • Гр. София
При такива стойности ЧХГ не се удвоява на 48  часа. Нормално е в тези седмици сърдечния пулс или да не се види, или да е едва доловим. От една стойност нататък хормона не е показателен и е важно какво се вижда на ехограф. Кога сте отново на преглед? След седмица би трябвало вече да се види хубаво, успех! Simple Smile

Благодаря за отговора! На ехограф съм в петък, т.е. 8 дни след първия ехограф, който беше преди 2 дни. Силно се надявам всичко да в наред, вече имам един мисед преди 4 години и сега това зацапване ме шашна доста...

# 607
Здравейте.
В 7г.с. съм.На ехографа се визуализира гестационен сак(измерен последно преди 2 дни около10мм) без ембрионче.От 4-5 дни имам кървене и болки,като първият ден беше кафяво и оскъдно,втория беше тъмно червено кървене слузесто и изхвърлих странно бяло парче примесено с кръв с размер около 3-4см.,от тогава кървенето е алено червено и оскъдно.Пуснах си и ЧХГ през 48часа ,като стойностите са 1247->1437->1565.Доктора,който в началото на кървенето ми изписа Урогестан 3х2,ми каза да го спра ,че стойностите не са добри за нормална бременност и да отида в понеделник да решим какво ще правим.В началото се съмняваше за късна овулация,но след резуштатите от ЧХГ-то каза, че се съмнява за извънматочна ,кухо яйце или мисед аборт.Моля споделете ако имате подобен случай,защото ще се побъркам от притеснение до понеделник. 😔

# 608
Здравейте Simple Smile
Ето ъпдейт и от мен:
В 5 седмици и 5 дни бях на преглед, гинеколожката каза, че има бременност, но сърдечният пулс е "неубедителен", не се вижда отлепване. Не беше сигурна дали причината за лошата видимост е двурогата ми матка...
12.05 - 10828
14.05 - 17950

Как ви се вижда - дали не трябваше да е поне 21000? На ехограф съм чак в петък, а междувременно пия Дуфастон заради тъмнокафяво зацапване, което имам от 4 дни...
Аз имах подобни стойности - 11000 при 13 дни закъснение (засечена овулация) и 48 ч. по-късно 18000. При мен на първото ЧХГ се видя само сак без ембрион, нито жълто тяло. Лекярят ми обаче изобщо не беше притеснен, каза че се удвоява супер (при такива високи стойности, удвояването е на повече от 48 ч.), така че факта, че е видяла ембрион с пулс, за мен е обнадеждаващ. Моето сакче вече е прекрасна госпожица и скоро става на 5 месеца.

# 609
От личен опит - ако е започнало изчистването на лигавицата, то скоро трябва да започне и понижаване на ЧХГ. От опит също знам, че при извънматочна е възможно формирането на псевдосак. Ако и при следващия преглед се вижда сак, но без ембрион,  а кървенето продължава, предполагам, че ще назначи отново ЧХГ (и прогестерон евентуално). Стискам палци да не е извънматочна, следете се за остри болки. Възможно е, ако е ранен аборт да се изчистите сама (което е и най-добрият вариант, ако бременността не се развива)

# 610
  • Гр. София
Здравейте Simple Smile
Ето ъпдейт и от мен:
12.05 - 10828
14.05 - 17950

Аз имах подобни стойности - 11000 при 13 дни закъснение (засечена овулация) и 48 ч. по-късно 18000. При мен на първото ЧХГ се видя само сак без ембрион, нито жълто тяло. Лекярят ми обаче изобщо не беше притеснен, каза че се удвоява супер (при такива високи стойности, удвояването е на повече от 48 ч.), така че факта, че е видяла ембрион с пулс, за мен е обнадеждаващ. Моето сакче вече е прекрасна госпожица и скоро става на 5 месеца.

Благодаря за отговора, Rayli! Успокои ме, наистина! Да ти е жива и здрава госпожицата!

Чудя се и друго - при 18000 ЧХГ не следва ли да имам някакви симптоми все пак? Знам, че при всеки е различно, но освен леко чувствителни зърна, друго при мен няма 🙄

# 611
От личен опит - ако е започнало изчистването на лигавицата, то скоро трябва да започне и понижаване на ЧХГ. От опит също знам, че при извънматочна е възможно формирането на псевдосак. Ако и при следващия преглед се вижда сак, но без ембрион,  а кървенето продължава, предполагам, че ще назначи отново ЧХГ (и прогестерон евентуално). Стискам палци да не е извънматочна, следете се за остри болки. Възможно е, ако е ранен аборт да се изчистите сама (което е и най-добрият вариант, ако бременността не се развива)
Да и той спомена за псевдосак при извънчаточнаа 😞 За сега нямам остри болки и се моля да не е извънчаточна и да няма усложнения.Благодаря.

# 612
Извинявайте може ли да попитам ЧХГ 209 преде дата на цикъл ли е или след закъснение?

Здравейте, след закъснение бяха стойностите.

# 613
Закъснение от колко дена?Ден? Десет?

# 614
Закъснение от колко дена?Ден? Десет?

4 дни закъснение, 18ти ден от трансфер на 5 дневен ембрион.

Общи условия

Активация на акаунт