Чака ни надежда нова - Дядо Коледа чертички опакова. ~бебеправене 400~

• 28 719
  • 730
  •   1
Отговори
# 555
Това с тестването и нетърпението май е проблем за всички нас. Трябва да ми дойде/ днес утре. Имам засечена овулация, Та горе-долу трябва да съм права в изчисленията. Нямам нито ПМС, нито симптом на бременност (като напрегнати гърди или въобще нещо).
Или прекалено се вглеждам, или просто е съвсем нормално да няма никакви неразположения и при давата варианта. Вие винаги ли имате напрегнати/ болезнени гърди преди цикъл, или някакви болки, някъде, нещо.. което да ви подсказва за наближаващия цикъл?

Винаги са започвали болки в гърдите 4-5 дни по-рано, а точно преди М е нетърпимо едва успявам да стана от леглото сутрин. Това ми подсказва, че момента е много близо. Явно за това се надявам да не я усетя тази болка Grinning  Като ми дойде започват и силни болки в корема, подуване и така поне 2 дни.

# 556
При мен 4-5 дена преди да ми дойде яхвам метлата ставам ужасно заядлива и сърдита.Гърдите не винаги ме болят и ми излизат пъпки😱с една дума не съм добра компания😁

# 557
Минах 2 преглед при ендокриноложката. Пита ме за високия андростендион, понеже е леко над граница дали имам нови кисти и откачих от притеснение. Ноември ме гледаха нямаше нищо.
Изписа ми лекарства за ИР, понеже оказвало влияние върху овулацията.
Момичета кажете ми, че Андростендиона над граница не означава нови кисти.. Само това липсва..😥😥😥😥

# 558
Не е задължително да имаш кисти!Аз преди години и смях проблем с ИР с балансирана диета сега съм ок .Всяка година си правя изследвания за сега съм добре

# 559
Минах 2 преглед при ендокриноложката. Пита ме за високия андростендион, понеже е леко над граница дали имам нови кисти и откачих от притеснение. Ноември ме гледаха нямаше нищо.
Изписа ми лекарства за ИР, понеже оказвало влияние върху овулацията.
Момичета кажете ми, че Андростендиона над граница не означава нови кисти.. Само това липсва..😥😥😥😥
Той се отделя от надбъбречните жлези.И моя беше малко висок,но нищо повече.Даже не ме пратиха и на образна диагностика.Оказа се,че нямам и ИР,нито поликистоза,а никога не съм имала и кисти.И аз се притеснявах,ама ето на ..3 ма доктори казаха,че не е кой знае какво.
Миличка,просто спри да се панираш на всяко изследване.Така или иначе за всяко нещо си има лечение.
Резултатите ти не са нищо особенно.Успокой се малко,само на себе си вредиш! 🤗

# 560
Круела, много те обичам и си ми на сърце, ама стига изперква от всяка дума, която ти кажат Simple Smile Отчаянието не е добър съветник Heart Гледай да се щадиш, защото, ако не от друго, от притеснение ще си сбъркаш здравето. Бога ми, не казвам "а, споко, млада си", но за съжаление пред почти всяка от нас стоят още куп тестове в търсене на истината, не се хвърляй в боя за всяко 0,1 отгоре Simple Smile  В 99,99999999% от случаите такива изследвания казват, че може да има нещо, може да няма и се назначават евентуално други или се проследява състояние. Ако ти покажа с какви туморни маркери влязох за операция... Ама като се разчете човек - едно не било дефинитивно, другото не било дефинитивно, третото се влияело от цикъл, четвъртото било панкреас, ама пак не се знае...
На чист ден ли прави изследването?

"Високи нива на андростендион могат да бъдат свързани със заболявания, като надбъбречните жлези, синдром на поликистозните яйчници, хирзутизъм, вирилизъм спондилодисплазия-преждевременен пубертет и др." Ама тук става дума за високи-високи. От този хормон зависят другите полови - и мъжки, и женски. Може да доведе до повече естрогенови (за това те е питала), до повече тестостерон, та за това е питала дамата. Ако женските хормони са ти ОК не виждам някакво огромно поле за притеснение и пристъпи на нервност Simple Smile

# 561
Здравейте,ние май малко я втасахме.
6000 лв за зъби на ММ , при мен ми излизат някакви пъпки подкожни и ми назначиха изследвания на кръвна захар и след това на дерматолог.
За Селената се надявам да успеем да отидем до края на другата седмица също.
Успех на всички нечакащи М.
Аз уж до 2 дни трябва да цъфна,но да видим.

# 562
Здравейте, момичета ❤ Честити чертички на всички момичета ❤ И аз съм от тези, които преди цикъл си правят 2-3-6 теста 😁Аз си пуснах изследванията от ендокринолга

Преди 8 месеца бях пускала пак и пролактина ми беше 43.99.
Радвам се, че сега е по-малко, но все пак е още висок резултат.
Записах си час за ендокринолог другия вторник чак, да видим какво ще каже.

# 563
  • София
Здравейте и от мен,

Малката лисичка - дано всичко е наред и бързо да излезете от тази серия.

Круела, не разбирам много от хормони, но стискам палци всичко да е наред.

Аз съм болна, висока температура и отпадналост, утре ще ида да си пусна тест за Ковид и да ме прегледат.
Иначе все още нямам цикъл, но след отрицателния тест, явно е поредното по-голямо закъснение.

Видях и коментарите за връзката между Ковид и спермограмите, много интересна информация. Вкъщи миналата година го карахме, по празниците мъжът ми отново беше болен (отрицателен бърз тест, но докторът каза, че най-вероятно е било отново Ковид).

Хубав ден от мен!

# 564
Mimird, за пролактина пиеш ли нещо? На мен ми изписаха Достинекс, а пролактина ми беше почти 3 пъти по-висок от максималното в референтните. За един месец влезе в нормите. Но ТСХ ми беше добре, а при теб е високо. Трябва да е под 2.
Днес бях на ЦС. Оказа се, че нямам запушване на тръбите, както беше излязло на предната снимка. Обаче пък спермограмата на ММ се оказа не дотам добре.. Но изписаха добавки и да видим...

# 565
TSH е нормално да е по-високо, когато Пролактина е висок.
Аз съм с аденом на хипофизата. TSH ми беше 4+, а нямам проблем с щитовидната.
Това накара едното да ми назначи да изследва Пролактина и открихме проблема.
Тази жлеза подтиска работата на щитовидната и оттам е високото TSH, поне при мен.
Успех на всички и приятен ден.

# 566
Не, нищо не са ми изписвали. Само витамини за “регулиране” на хормоните. Първите изследвания ми ги даде гинеколожката и ми даде само това да пия. Сега реших да ида на ендокринолог каза, че ще видим като излязат резултатите. Щитовидната каза, че е много добре.
Mimird, за пролактина пиеш ли нещо? На мен ми изписаха Достинекс, а пролактина ми беше почти 3 пъти по-висок от максималното в референтните. За един месец влезе в нормите. Но ТСХ ми беше добре, а при теб е високо. Трябва да е под 2.
Днес бях на ЦС. Оказа се, че нямам запушване на тръбите, както беше излязло на предната снимка. Обаче пък спермограмата на ММ се оказа не дотам добре.. Но изписаха добавки и да видим...

# 567
Inferiya Много мили думи от твоя страна! Благодаря ти. ❤️ Андростендиона го пусках на 3ти ден от М по съвет на ендокринолога също и ИР. Обясни ми, че ИР оказвало влияние върху овулацията и образуването на фоликулите. Сега ще ги пратя и на АГ. Дойчиновски каза, че Андростендиона не е кой знае колко висок, нищо фрапантно не видя. На 19.11 ме преглежда яйчниците и матката бяха ок. Минаха 2 цикъла от тогава, сега като се замисля по трезво, едва ли ще имам нови за толкова кратко време. Прегръщам те! ❤️

# 568
  • гр. София
При мен пролактина беше три пъти по-висок от горната граница, но нямах проблем и нямам такъв с TSHто. За месец го свалих с Достинекс,  НО  при такива високи нива правих и ЯМР за проверка за аденом на хипофизата.
Момичета в София - може ли инфо за някой читав ендокринолог /репрудоктивен ако може/, може и на лични

# 569
На 31.01 ще ходя в Токуда при ендо, после ще споделя мнение. Бях ходила при една доцентка в Ендокринологията в Майчин дом, еми никакво внимание не ми обърна. Буквално трябваше да ѝ навирам изследванията в носа и да я питам за всяко едно нещо. Все едно с клизма ѝ вадех коментарите. За 90лв. Сега ще съм с направление, за да може евентуално да ми назначат ЯМР на хипофизата.
При мен пролактина беше три пъти по-висок от горната граница, но нямах проблем и нямам такъв с TSHто. За месец го свалих с Достинекс,  НО  при такива високи нива правих и ЯМР за проверка за аденом на хипофизата.
Момичета в София - може ли инфо за някой читав ендокринолог /репрудоктивен ако може/, може и на лични

Общи условия

Активация на акаунт