Чакам с нетърпение вече да усетя малкото човече! - Термин Юли 2022 - 2

• 43 708
  • 752
  •   1
Отговори
# 345
  • варна
За пренаталните тестове - ако разберете че има генетичен проблем, който не е животозастрашаващ, ще махнете ли бебето?
Ако не ви е комфортно, не ми отговаряйте.
Мен това ми бе една от причините да смятам, че БХС е достатъчно като оценка на риска, защото просто ако няма медицински показания, с половинката ми надали бихме се решили за аборт...

Над това размишлявам и аз. При мен излезе висок риск за Даун - 1:104, предвид, че ми е първа бременност, на 28 съм,  нямам неуспешни бременности, но имам тромбофилия, обремененост за прееклампсия, диабет и др. Пуснах пренатален тест и чакам все още резултатите. Определено не смятам, че Даун не е най-гадното заболяване на света (в зависимост от формата му). Не мисля, че бихме се решили за аборт, освен ако състоянието на плода не е такова, че да живее няколко дни или да има ужасно качество на живот. Все пак се надявам да не ми се налага да избирам. Пожелавам на никого да не му се налага да избира и здрави летни бебчета.

П.С. Понеже нямам време да чета постоянно темата, се извинявам, ако е коментирано. Виждам, че много от вас ще стават майки за втори (или пореден) път. Предлагам, като минем и втория триместър, по-опитните да споделят какво ще ни топ най-необходимо за бебчето, на какво да не се мятаме от начало и не знам и аз какво още. За мен това е едно малко човече, което ще заема малко място - какво пък толкова да му трябва. Ама май не е точно така Grinning Не разбирам също и това купуване като в локдаун преди да се роди. Не може ли в последствие да се купуват някакви неща, които не са необходими за най-началото? Всичко вече може да се поръча онлайн. Не знам дали изобщо мисля в правилната насока... Не че всяка не може да го обсъди с приятелки, де, ама... така или иначе всички тук една съдба ни чака..
В същото положение съм и аз , само че със съмнение за синдром на Едуардс. Определено този синдром е по-зле от Даун.  Резултатите от прена тест ще излязат до четвъртък. Стискам ви палци всичко да е наред.

# 346
Здравейте,
Присъединявам се към вас. Чакам трето детенце. Имам две по-големи госпожици - на 7г и на 4,5г. За сега бебче се очертава да е момче, но все пак е рано да се каже категорично. Термина ми е за 19.07. Предишните ми бременности са безпроблемни с нормални раждания. Надявам се и сега да е така, но Божа работа.
От Русе съм, но живея в София от години.
Ще се радвам да споделяме емоции заедно:)

# 347
За пренаталните тестове - ако разберете че има генетичен проблем, който не е животозастрашаващ, ще махнете ли бебето?
Ако не ви е комфортно, не ми отговаряйте.
Мен това ми бе една от причините да смятам, че БХС е достатъчно като оценка на риска, защото просто ако няма медицински показания, с половинката ми надали бихме се решили за аборт...

Над това размишлявам и аз. При мен излезе висок риск за Даун - 1:104, предвид, че ми е първа бременност, на 28 съм,  нямам неуспешни бременности, но имам тромбофилия, обремененост за прееклампсия, диабет и др. Пуснах пренатален тест и чакам все още резултатите. Определено не смятам, че Даун не е най-гадното заболяване на света (в зависимост от формата му). Не мисля, че бихме се решили за аборт, освен ако състоянието на плода не е такова, че да живее няколко дни или да има ужасно качество на живот. Все пак се надявам да не ми се налага да избирам. Пожелавам на никого да не му се налага да избира и здрави летни бебчета.

П.С. Понеже нямам време да чета постоянно темата, се извинявам, ако е коментирано. Виждам, че много от вас ще стават майки за втори (или пореден) път. Предлагам, като минем и втория триместър, по-опитните да споделят какво ще ни топ най-необходимо за бебчето, на какво да не се мятаме от начало и не знам и аз какво още. За мен това е едно малко човече, което ще заема малко място - какво пък толкова да му трябва. Ама май не е точно така Grinning Не разбирам също и това купуване като в локдаун преди да се роди. Не може ли в последствие да се купуват някакви неща, които не са необходими за най-началото? Всичко вече може да се поръча онлайн. Не знам дали изобщо мисля в правилната насока... Не че всяка не може да го обсъди с приятелки, де, ама... така или иначе всички тук една съдба ни чака..
В същото положение съм и аз , само че със съмнение за синдром на Едуардс. Определено този синдром е по-зле от Даун.  Резултатите от прена тест ще излязат до четвъртък. Стискам ви палци всичко да е наред.

Стискам палци и при вас всичко да е наред! Пиши като имаш резултати.

# 348
Didi_Bidi, добре дошла. За термина 2 дни нямат значение. И без това само 5 % от бебетата се раждат на термин.

Ikgh, започни списъка и после ще го качим в първия пост за ориентир. Даже ще ти кажа няколко неща, които се използват често.

Ампули физиологичен разтвор
памучни тампони
стерилни марлички за очите в началото
Спирт 90 и 70%
Клечки за уши
Аспиратор за нос
Козметика (тук не съм добър пример защото имам и ползвам само 2-3 неща)
Бархетни и/или муселинови пелени
Крем против подсичане
Гребенче за крусти
Ножичка/нокторезачка
2-3 биберона, ако ще се използват. На мен още в родилното ми помогнаха.  (аз гледам да имам поне 2, че изгуби ли се бибата става страшно)
Легло... Тук си е личен избор според бюджет и пространство. 60% от големите дървени кошари в началото са склад за дрехи. Аз намирам за удобно да е до мен, но между двамата е много опасно. Мъжете нямат инстинкт като нас и може да затиснат бебето. Та едно бебешко легло до родителското е много удобно.

Спирам. По натам още.

Аз минавам само да кажа моя опит 😄 Попринцип съм малко суеверна, и в началото не исках да казвам точния ми термин който ми казаха за първото ми бебенце, та от страна на колежки голям зор ми даваха да им кажа, и аз упорито отказвах 😄 Твърдяха, че така или иначе нямало почти никакъв шанс да се роди на термин. Да ама не, ето че точно на мен се случи, моето ангелче се роди точно на датата на термина си ❤ Казвам го за информация 🤭

# 349
Мами, някой случайно да си е записал час за 2ра ФМ при Д-р Стратиева в Св. Петка? Няколко пъти звънях отговаряха ми че нямат график и да звънна пак. От днес вече трябваше да има график, цял ден звъня на телефона и никой не вдига.
Проследяващиа ми доктор каза че дори е късно вече и досега е трябвало да имам записан час.

# 350
  • Замък сред облаците
Аз си записах час миналата седмица за след месец за втората ФМ в друг МЦ. Какво значи да си закъснял?!? По принцип не е необходимо да е при същия морфолог, така че може спокойно да се запише час и другаде.

# 351
На двата номера ли звъня?

Мами, някой случайно да си е записал час за 2ра ФМ при Д-р Стратиева в Св. Петка? Няколко пъти звънях отговаряха ми че нямат график и да звънна пак. От днес вече трябваше да има график, цял ден звъня на телефона и никой не вдига.
Проследяващиа ми доктор каза че дори е късно вече и досега е трябвало да имам записан час.

# 352
Misha25 има два адреса и на този в черни връх ме излиза само един номер, завършващ на 715, досега ми вдигнаха на него. Ако знаеш друг ще съм благодарна да го споделиш.

АА в моя град няма специалист по ФМ. С първата си бременност като им звъннах почти 2 месеца по-рано вече графика им беше препълнен, едвам ме вместиха.
Т.к. съм от друг град има много условия кога да е часа - по възможност понеделник или петък, да е следобеден час тъй като ни чака дълъг път.
Обикновено много хора са така пътуващи и тези часове се заемат бързо.
Доктора ми знае колко е натоварен нейния график, това имаше предвид като каза че може и да съм закъсняла със записването. Но аз отдавна звъня и все ми казват че е рано.

# 353
  • Замък сред облаците
Ясно, но в София има и други добри медицински центрове по ФМ, примерно в Марковс, където аз ходя, имат специалисти и в събота. Моята (Атанасова) е само сряда и петък, де, но аз нямам претенции за ден и час в случая, понеже не ми се налага да пътувам. Но мисълта ми е - има варианти, ако при Стратиева не се получи Simple Smile

# 354
По темата с количките ще си изкажа и аз мнението и опита Simple Smile с първата ми бременност много се колебаех каква количка да избера и твърдо се отказах от полските поради много причи, но една от главните беше, че са много големи и тежки. Та накрая след много мислене избрах на марката mutsy модел evo. Изобщо не съжалявам за избора си, много качествена се оказа и все още е здрава и живот и здраве всичко да е наред сега пак мисля да си я ползвам. Цената и с всички аксесоари надхвърля ше 2000лв, но си заслужава. Та определено по-скъпия клас колички е много по-качествен от към платове, защита, окачване, лекота и т.н Но парите не са малко за това всеки трябва да прецени, със сигурност има и по-евтини, които не са лоши Simple Smile

# 355
Момичета да се допитам до вас, че ми е много притеснено. Вчера се чувствах отпаднала, имах температура до 38°,обадих се на АГ, изписа ми парацетамол на 4 часа, витамини и авирон рапид. Днес си направих тест за ковид, който е положителен. Притесняваме това, може ли тези лекарства, температурата ми и вируса да се отразят на бебо?

# 356
  • Замък сред облаците
Лекарствата са ок, ако се наложи даже антибиотик ще изпишат. Пожелавам всичко да е наред, много жени вече го изкараха бременни независимо от триместъра и бебетата са наред,

П.п. Бих допълнила, ако усетите влошаване да си вземете пулсоксиметър и да наблюдавате сатурацията си, тъй като тя е важна за бебето. При най-малките съмнения, че болестта протича тежко можете да поискате и своевременна хоспитализация, позната в 7 месец миналата седмица я изписаха след 6 дни в АГО с ковид, но пък беше уверена, че всичко е под контрол там.

Последна редакция: пн, 17 яну 2022, 16:54 от АА

# 357
Аз само да попитам, че не разбрах. Има ли фейсбук група със същите участници, които сме тук? Simple Smile

# 358
Аз само да попитам, че не разбрах. Има ли фейсбук група със същите участници, които сме тук? Simple Smile
Има, но с много повече хора.

# 359
Извинявай за късния отговор. В сайта има още един на 717 завършва.
На 04.01 бях на БХС, но при д-р Янкова и като звънях в клиниката първо на този номер звъннах, а те няколко дена преди часа ми звъннаха от 715. Пробвай утре на другия. 
Цитат на: deska90link=topic=1400683.msg44151389#msg44151389 date=1642424243
Misha25 има два адреса и на този в черни връх ме излиза само един номер, завършващ на 715, досега ми вдигнаха на него. Ако знаеш друг ще съм благодарна да го споделиш.

АА в моя град няма специалист по ФМ. С първата си бременност като им звъннах почти 2 месеца по-рано вече графика им беше препълнен, едвам ме вместиха.
Т.к. съм от друг град има много условия кога да е часа - по възможност понеделник или петък, да е следобеден час тъй като ни чака дълъг път.
Обикновено много хора са така пътуващи и тези часове се заемат бързо.
Доктора ми знае колко е натоварен нейния график, това имаше предвид като каза че може и да съм закъсняла със записването. Но аз отдавна звъня и все ми казват че е рано.

Общи условия

Активация на акаунт