Мартенското чудо наближава, мама с любов ще го дарява 💙❤ Тема 7

• 38 174
  • 733
  •   1
Отговори
# 450
Аз имах единични случаи на леко завишени кръвно, но след консултация с правилния кардиолог и холтер се оказа, че няма проблем, даже кардиологът ми обясни, че в нормално да има завишаване на кръвното в трети триместър в рамките на допустимото, за високо се смята ако горната граница е над 140 или долната над 90, моя под 87-90 не пада.

На мен ми се пие плашещо много прясно мляко от 4ти месец, а преди не пиех изобщо. АГ ми каза, че било много често срещано по време на бременност, защото бебето “краде” от калция и витамин Д3 на майката. Та протеина си го правя с прясно мляко, след това така или иначе заради кърменето ще трябва да намаля млечните 😁

# 451
Аз моя протеин си го смесвам със сок ябълка и е много приятно, но си пия всичките лекарства с разстояние едно от друго. Сутрин пия протеин със закуската към 7, в 10 преди да изляза пия желязото и комбинираните, към 13 пия магнезия (3 часа разлика с желязото задължително) и към 17 пия пак протеин. И така завършва моя ден без да ми се дразни стомаха.

# 452

Миленка, искаш да кажеш, че ти действа разхлабващо ли?... Аз хем с мляко го пия протеина, хем с магнезий, хем от както пия желязо, този запек много ме мъчи, ще стане беля накрая от това напъване...

О мен от желязото също ме запичаше... а аз съм с редовен стомах... и за мен над 30ч да не ходя по нужда ми е мъка страшна. Но като го спрях се стабилизирах Simple Smile и сега сутрин ако изпия протейна разтворен в чаша мляко... и след макс 1ч тичам към тоалетна... поне на гладно така ми действа на мен.

# 453

Миленка, искаш да кажеш, че ти действа разхлабващо ли?... Аз хем с мляко го пия протеина, хем с магнезий, хем от както пия желязо, този запек много ме мъчи, ще стане беля накрая от това напъване...

О мен от желязото също ме запичаше... а аз съм с редовен стомах... и за мен над 30ч да не ходя по нужда ми е мъка страшна. Но като го спрях се стабилизирах Simple Smile и сега сутрин ако изпия протейна разтворен в чаша мляко... и след макс 1ч тичам към тоалетна... поне на гладно така ми действа на мен.
Аз смея да кажа, че ми беше сравнително редовен стомаха, след като забременях, имах най редовния стомах. Но сега с това желязо.... Ще видя следващите изследвания, дано да го спра... 😄😄

# 454
Котешко, аз живот и здраве, ще раждам в Св Лазар с Олга Дукат. Някъде в предишните теми качих историята на раждането на първото ми дете, пак там със същия екип. Този път се глася за водно раждане, да видим как ще се получат нещата 😊
За изписването - аз Приготвих дрешките за баткото и за малкия и много се развълнувах 😊

За мен - с първото на изписването бях с една широка мека рокля, която и като бременна ползвах, и чорапогащник за бременни. Но спокойно можех да вляза и в обикновен, защото корема ми се стопи за 2 дни 😃 още след първата седмица си влязох в дънките от преди бременността. Надявам се и сега да е така, макар че съм чувала, че с второто по-бавно се прибира корема... ще видим.

Хей, не бях забелязала, че си с нас този път 🙌💓✨ Много се радвам 💫

Аз имам скоро среща с Олга. Всичко много бързо се обърна при мен за 2 седмици. От НГ насам горе-долу взех това решение за естествено раждане. Сега само над това медитирам и чета 🤓

Пожелавам лека бременност и едно оргазмично, екстатично и епично раждане 😄

# 455
  • София
Аз пак съм притеснена, вчера аг-то каза, че плацентата била 3степен на зрялост. След 1 седмица пак съм на преглед. Четох кви ли не статии за тая плацента и сега непрекъснато следя за движение на бебето. Не го измери много точно, но каза че върви 1 седмица назад. Възможно ли е за 2 седмици да мине от 2 на 3 степен? На последната ФМ каза 2 степен на зрялост, на 7.01 беше изследването. На някой подобни неща да са му се случвали?

Последна редакция: вт, 18 яну 2022, 07:38 от elasmen

# 456
В коя седмица си?

# 457
  • София
33+4, записах час при друга лекарка за днес, за второ мнение и точно мерене на бебето. Нещо вчера останах с впечатлението, че ме претупа... въпреки, че измери кръвотока и е ок. Не знам вече нещо ми е притеснено от известно време, рева и аз за няма нищо

# 458
Момичета, чувала съм, но още не съм се консултирала с АГ, какъв диоптър бе пречил на естествено раждане ?

# 459
Според мен, не е излишно още едно мнение, въпреки че лека - полека е нормално плацентата да започне да се калцира с приближаване на раждането. Помолете да измерят хранителните вещества, които преминават през плацентата дали достигат до бебето и кръвотока като цяло.
С първата ми бременност се беше калцирала/или си беше остаряла направо/ още в 35 г.с.

# 460
И аз имам калцификати по плацентата, 31 седмица съм. АГ ме поизплаши, но вчера бях на ФМ и докторът каза, че няма абсолютно никакъв проблем. Кръвотокът ми е много добър в момента

# 461
Нормално е да започне постепенно да старее, щом кръвотокът е добре, няма за какво да се притеснявате, момичета. 💖
Ако изпитвате някакви притеснения е най-добре наистина да се консултирате за още едно мнение.

# 462
Момичета, чувала съм, но още не съм се консултирала с АГ, какъв диоптър бе пречил на естествено раждане ?

Коментирали сме го и до колкото знам,че не е проблема тплкова диоптера, колкото очно налягане. Моя притешка в Америка роди 2 деца нормално с изключително висок диоптер и ми каза, че никога не е коментирани секционпо тази причина

# 463
  • София

Коментирали сме го и до колкото знам,че не е проблема тплкова диоптера, колкото очно налягане. Моя притешка в Америка роди 2 деца нормално с изключително висок диоптер и ми каза, че никога не е коментирани секционпо тази причина
Аз също съм с голям диоптър, вчера бях и на очен лекар, откриха ми леко скъсване и изтъняла ретина на дясното око. С лазер я залепиха, живи и здрави след 2 седмици трябва да видят дали е хванало залепването. Докторът каза, че не е предпоставка за секцио след като сме я залепили ако АГ е достатъчно смела може да родя нормално, което аз много искам, защото шока от спешното секцио преди 9г. още ми е в главата.

# 464
33+4, записах час при друга лекарка за днес, за второ мнение и точно мерене на бебето. Нещо вчера останах с впечатлението, че ме претупа... въпреки, че измери кръвотока и е ок. Не знам вече нещо ми е притеснено от известно време, рева и аз за няма нищо
И аз съм сдух нещо... Притеснявам се, чета само лоши отзиви за раждане в София мед, явно доста неща са се променили от както аз раждах преди 5 години... Явно за това и любимия ми лекар е напуснал, блъскат ми се мисли, че сгреших, трябваше да си ида при него в Шейново, въпреки, че той ме посъветва, че насред пандемия, ще съм по спокойна сред познати (работех някога там и познавам персонала, мъжа ми още работи там...)
От днес мога да се "похваля" с първи стрии около пъпа. Така ме е яд, толкова се мажа... Миналия път, нямам нито една по корема, по дупето и бедрата, но там много не се мазах... Много ме сърби, явно още ще се нацепи корема(не успях да заспя така ме сърбеше(гъделичкаше) самата кожа. Помрънках...

Общи условия

Активация на акаунт