Голямата тема за малките масла - 24

• 40 727
  • 367
  •   1
Отговори
# 120
amini, да, днес ги питах и само малките дифузери имали тази функция.
Ние взехме по-голям, защото мисля да го използвам и в големите ни стаи.
Сега ще седна да почета малко повече за етеричните масла, защото ми стана интересно.
Междувременно взех от Sopharmavy мента+лимон и отделно евкалипт, за да видя как ще е тази комбинация.

# 121
  • София
Евкалипт радиата го дават за деца. Ментата не я препоръчват за мъници, но аз мисля да капвам по малко.

# 122
  • София
За толкова малко дете не пускайте дифузера повече от 30 мин на вечер.
Евкалипт радиата е доста силен, по-добре използавйте лимонов евкалипт, борови аромати. Ментата също е добре да я избягвате или макс 10 % от сместта за дифузване .

При болки в гърлото и носа мажа следната смес:
1 к мащерка линалол (по-лека е от обикновената мащерка)
1 к лимонов евкалипт
1 к чаено дърво

За малко дете - разтворено в поне 20 мл базово масло - бадемово, сусамово, кокосово
Мажете гърлото, горната част на гърдите и горната част на гърба, и само ако не му е неприятно, около носа - където са синусите. 2 пъти на ден, в продължение на няколко (3-4) дни.
С това излекувах гнойна ангина на свеки за 3 дни (9-10 намазвания). На мен гърлото ми минава от 3 намазвания.

# 123
pkrasimira, много благодаря за съвета.
Снощи го оставих дифузера за 1 час да работи, тази вечер ще последвам съвета за 30мин само.
А добре ли да се проветрява след като е спрял дифузера или да оставям без проветряване цяла вечер?

Иначе, днес минахме през личната и се оказа, че е със задна хрема. Ако не се подобри значително до 3-4 дена почваме антибиотик. Дано маслата помогнат, защото хич не ми се стига до там. Sad

# 124
  • София
pkrasimira, много благодаря за съвета.
Снощи го оставих дифузера за 1 час да работи, тази вечер ще последвам съвета за 30мин само.
А добре ли да се проветрява след като е спрял дифузера или да оставям без проветряване цяла вечер?

Иначе, днес минахме през личната и се оказа, че е със задна хрема. Ако не се подобри значително до 3-4 дена почваме антибиотик. Дано маслата помогнат, защото хич не ми се стига до там. Sad

За проветряването преценете - ако е силна миризмата, по-добре проветрете. Ние все още спим на отворен прозорец, но вие си преценете.

Прочиствайте носа с физиологичен разтвор/морска вода. Да пие възможно най-много течности, ако няма апетит - не го карайте да яде - тялото си знае работата, да спи възможно най-много - тоест колкото поиска, топете крачетата във възможно най-топлата вода със морска сол - колкото издържа (първо сипвам нормално топла и после допълвам постепенно с по-топла, докато издържа) и след това може да направите масаж на крачетата с 20 мл базово масло с 1-2 к лимонов евкалипт (той подсилва имунната система).
И правете закаляване - в началото няма да боледува по-малко, но ще му минава бързо. Колкото се може по-леко облечен, възможно най-много навън, (и в хубаво и в лошо време). Зимата като отидех да взимам баткото от училище, ако на двора имаше 1 дете с къс ръкав, а другите с яке - със сигурност беше моето дете.
По този начин и с факта, че не съм сваляла температурата на децата сме минали през градинската възраст без нито веднъж да пием антибиотик.

# 125
  • София
Някой ползвал ли е розов конкрет за носител/разреждане на етерични масла? Мисля да си направя някаква смеска за по-бързо зарастване на рани. Постоянно имам рани по ръцете - порязано, надрано и не зарастват. Ако имате рецепта за такъв мехлем, ще се радвам да споделите.

# 126
  • София
Някой ползвал ли е розов конкрет за носител/разреждане на етерични масла? Мисля да си направя някаква смеска за по-бързо зарастване на рани. Постоянно имам рани по ръцете - порязано, надрано и не зарастват. Ако имате рецепта за такъв мехлем, ще се радвам да споделите.

Розовият конкрет не е ли много скъп, за да го ползвате за това. Доколкото знам го ползват за козметичната промишленост.

Аз бих си направила смес от масло от карите, маслен извлек от арника и/или жълт кантарион. Маслото от карите е твърдо на стайна температура, разтапяте го на водна баня и добавяте течните билкови извлеци, така че да имате горе-долу съотношение 50-60%карите към 50-40%извлеци, за да се нанася по-лесно. След това бих добавила някое от следните ЕМ или комбинация
1) ЕМ безсмъртниче
2) ЕМ лавандула
3) ЕМ тамян

Мажете няколко пъти на ден, особено преди домакинстване и много мокрене с вода. Маслото от карите прави защитен слой върху кожата, така че да проникват по-малко вода и препарати.

# 127
  • София
15лв 5мл е розовият конкрет. Скъпичко, но ако е ефикасно бих ги дала. Насочвам се към розово масло, защото установих, че устните ми заздравяват само от един балсам, който освен стандартните масла  вит Е, 100 консерванта има розова вода.

Ще опитам рецептата. Благодаря pkrassimira!

# 128
  • тук-там
Нова съм в тематиката и бих искала да попитам - мога ли да ползват вода от розмарин за обливане/пръскане на косата след измиване?

# 129
  • Варна
Можете,но по-добре пръскайте скалпа не го поливайте.

# 130
  • София
Нова съм в тематиката и бих искала да попитам - мога ли да ползват вода от розмарин за обливане/пръскане на косата след измиване?

Ако е в по-големи количества, вместо флорална вода от розмарин, по-добре си направете запарка от розмарин.

# 131
  • тук-там
Мога ли с обикновена вода да направя запарка?

# 132
  • София
Мога ли с обикновена вода да направя запарка?

Разбира се, че можете. Какво й е на обикновената вода.

# 133
У дома най-ползвания бленд е този за рани. В 10 мл жожоба слагам по 2-3 к тамян, безсмъртниче, лавандула, смирна, чаено дърво и мащерка. След 2-3 намазвания и повърхностните рани на децата минават. По-дълбоките мажем по-дълго, но е много ефикасен.

# 134
15лв 5мл е розовият конкрет. Скъпичко, но ако е ефикасно бих ги дала. Насочвам се към розово масло, защото установих, че устните ми заздравяват само от един балсам, който освен стандартните масла  вит Е, 100 консерванта има розова вода.

Може ли да дадете линк към магазина за розовия конкрет?

Общи условия

Активация на акаунт