Седми клас 2021-2022 Тема 5

• 31 936
  • 759
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте,
Направо се възхищавам на децата ви, а и на вас, как се влага старание за всички предмети. Моят седмокласник е зарязал в общи линии другите предмети и гледа да е добре по БЕЛ, МАТ и физика. С този модел на образование (НВО), така стана.
Областният кръг на олимпиадата по информатика изглежда ще е онлайн, МОН е разрешило.

# 541
Остана географията. Всичко друго е оформено вече.
Оздравяващите да се отчитат, че като е настанало едно затишие и се смущавам.

# 542
Ако не се лъжа, няколко страници по-назад, някой се интересуваше от линка за симулация/изследване на закона за пречупване и отражение на светлината. Преподавателката по физика на наборката е пратила следното:
https://phet.colorado.edu/sims/html/bending-light/latest/bending-light_en.html
с насоки "Ще получите ситуация, близка до показаните опити за отражение на светлината, ако изберете първата среда да е стъкло (glass) , втората да е въздух (air избирате тези възможности от полето в горния десен ъгъл)  и ъгълът на падане на светлината да е по-голям от 42 градуса. Използвайте транспортира в долния ляв ъгъл на полето. Поставяйте центъра му точно върху точката на падане. "

Добавила е и клипче - експеримент за установяване на закона за отражение (на руски):
https://www.youtube.com/watch?v=3_k95DHFIIw 

Дано ви бъдат полезни!

по текущите седмокласни неволи нямам кой знае какво да добавя, освен че и моята девойка е от болните, но не позитивира тестовете

# 543
  • Пловдив
Девойката е напълно оформена с 3 петици-химия, иуч  математика и ИТ. Пълен парадокс са тези оценки. По история за повече от 4 не знае според мен, физиката си е чисто 5, за сметка на това по химия е перфектна, както и по иуч математика. Обаче хич вече не ме интересува адекватността на учителите и на оценяването им.

Последна редакция: чт, 27 яну 2022, 20:38 от renydent

# 544
  • София
Здравейте,
Направо се възхищавам на децата ви, а и на вас, как се влага старание за всички предмети. Моят седмокласник е зарязал в общи линии другите предмети и гледа да е добре по БЕЛ, МАТ и физика. С този модел на образование (НВО), така стана.
Областният кръг на олимпиадата по информатика изглежда ще е онлайн, МОН е разрешило.

Какво означава че МОН е разрешило? Нова заповед ли има?

# 545
# 546
На нас ни остана само една да попълнят, но нея ще я чакаме, и аз не знам колко време.
Браво на наборите, просто са перфектни, не са като моето мързелче.

Давам отчет, аз съм добре, има едно прокашляне чат пат, но това да е. Наборката сигурно ще я държи още малко, сега е предимно като хремава, няма какво да излиза, но пък подсмърча със запушен нос. Поне няма температура. Дано до ден два да се оправи напълно.

Айде по - болничките, да се оправят бързо, а тези които са оздравели, да се похвалят. И дано не се разболявате повече, а здравичките, останете си здрави.

# 547
  • Пловдив
Имам чувството, че тази последна седмица преди ваканцията беше някаква безумна руска рулетка - в понеделник горе-долу всички в клас, във вторник няколко по-малко, в сряда още няколко, в четвъртък бройката липсващи се увеличава, да видим и утре колко ще имат късмет да са здрави и през ваканцията Expressionless
Голямата изненада е, че няма да имаме домашна за ваканцията Blush поне по математика. Госпожата им казала, че това са им последните дни, в които да нямат задачи и да презаредят батариите Simple Smile защото през пролетната ваканция ще имат мнооого работа. Така че ще почиваме активно, дано да сме здрави!

По БЕЛ кога се очакват резултати от олимпиадата? То вярно, че по-бавно се проверява.

# 548
  • София
Мерси, Дидева!
Надявах се на някаква обща заповед, разрешаваща онлайн провеждането на олимпиади за всички карантинирани, контактни и т.н.

# 549
  • София
Оформянето на набора завърши 4.93!!! В потрес съм, но това е положението. Да видим втория срок как ще бъде. За Олимпиадата по БЕЛ написаха резултат на 7-ми февруари да очакваме.

# 550
  • София
Аз искам да попитам тези, които имат в училище ИУЧ по мат или БЕЛ, по колко часа седмично имате общо от предмет (задължителни + избираеми).
Ние имаме 5 часа за БЕЛ И 4 за мат.

# 551
При нас БЕЛ е 5 часа +1 час ИУЧ - общо 6 часа на седмица, математиката 4 часа + 1 час ИУЧ - общо 5 часа на седмица.

# 552
  • София
При на с БЕЛ е 4 + 2 ИУЧ, а математика е 4+1 ИУЧ

# 553
  • Пловдив
При нас по български 5 часа+1 ИУЧ+1 ФУЧ - 7 часа общо. По математика 4 часа+2 ИУЧ+3 ФУЧ - общо 9 часа.
И по български и по математика има школа, която е по желание.

# 554
БЕЛ 5 + 1 ИУЧ
МАТ 4 + 2 ИУЧ

Общи условия

Активация на акаунт