226 ранобудни птички чуруликат в НЕМСКАТА тема

• 22 924
  • 758
  •   1
Отговори
# 510
нашите 5 и 6 клас си имат етика. преди това имаха вместо религия приложно изкуство.
на мен ми се стори добър заместител.

# 511
Ася при вас е малко по-различно с видовете гезамтшуле. Тук е едно, разделят ги по "можене" в 9кл. Тогава започват да посещават различни курсове. Преди това са в един клас, някои получават повече други по-малко за учене, тестовете са еднакви за целия клас.
Много интересни теми се обсъждат по етика, обичам много.

# 512
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Преди това са в един клас, някои получават повече други по-малко за учене, тестовете са еднакви за целия клас.

Тук виждам голяма опасност за един минималист!
Особено ако като майка да нямаш поглед къде стои детето ти. Т.е. ако ти не знаеш какво той получава за учене, няма как да знаеш дали да го мотивираш за повече.
Минималистите имат проблем с вътрешната мотивация.

Избери училището, което предлага най-голяма прозрачност и възможност за диалог, за да може да имаш възможност за реакция.

# 513
#Reina, аз като че ли бих уважила желанието на детето. Но ти си го познаваш най-добре. Моето щеше да е много недоволно ако го бяхме записали в друго училище. Иначе на родителската среща при нас есента успокоиха родителите, че за много деца преходът е проблемен, но най-късно в началото на 6-ти клас влизат в час. Grinning Засега не виждам кой знае какво натоварване, даже материалът в учебниците ми се вижда малко и не достатъчно труден като за 5-ти клас. Laughing

На мен ми стана странно това, че за да се включиш в дадена група в тези училища с диференцирано обучение трябва Leistung, но това не се смята за Leistungsdruck като в гимназия например. Rolling Eyes На мен ми звучи по-зле. В гимназия/реал поне си в групата дори и с по-малко Leistung. Гледах преди време някакво предаване за такива форми на обучение, където на децата се прехвърля прекалено много отговорност, и повечето се чувстваха überfordert.

Май изкуквам – купих ни спрей за нос против ковид. Laughing Поне е научно доказано, че работи: https://www.uk-erlangen.de/presse/pressemitteilungen/ansicht/det … y-gegen-covid-19/.

Последна редакция: чт, 27 яну 2022, 12:09 от Анонимен

# 514
хихи и ние имаме по 1 такъв спрей за нос. не е зле за нос, но дали мори ковид не знам Simple Smile

# 515
Reina, също бих уважила желанието на детето. Път назад винаги има. Синът ми е доста мързелив и не прави нищо повече от необходимия минимум. За него концепцията на Gemeinschaftsschule щеше са е пагубна.  Тази година е 8 клас и макар да го тресе яко пубертета, се справя много добре в гимназията, дори на моменти ме изненадва много приятно. До 7 клас се носеше по течението и нищо не го интересуваше. Но наистина първите 2 години вложих много време в помагане, разясняване и т. н. Сега само по математика учим заедно, по другите предмети се справя сам.

# 516
Синьо, много си права за прехвърлянето на отговорност. Накрая: ми ние ти дадахме избор, толкова можеш...🤷♀

Колко струва спрея и къде се предлага

# 517
Ася по аптеките. Идеята доколкото схващам е, че е на основата морка сол и някакви червени водорасли . Прави филм върху лигавицата на носа , така че вируса не може да стигне до лигавицата.

# 518
  • Немция
Рейна, големият Бибитко също си беше заплюл определена гимназия и ако не беше тя, щеше да има драма. Но той беше с препоръка за гимназия и върви много добре, пу-пу.

И аз като Синьо нямам впечатление да са претоварени, дори ми се струва доста лежерно в сравнение с Грундшулето, където имаха повече материал за вкъщи.
Но първо Грундшулето беше със завишени изисквания над средното и второ - в гимназията са Г9, няма го натоварването на Г8.

Последна редакция: чт, 27 яну 2022, 12:59 от Бибит

# 519
asyalein, в аптеките го продават, Algovir се вика. Аз сравнявам цените тук: https://www.medizinfuchs.de/?params%5Bsearch%5D=algovir&para … 5Bsearch_cat%5D=1.

# 520
  • Germany
При моите деца в 5ти клас нямаше класни по етика, от 6ти вече има. Темите при двамата бяха различни, като при малкият са още по философски и на него му е доста скучно. Големият мислеше да се прехвърли в католическата религия в 11ти клас, защото всички казвали, че било най лесно, но в крайна сметка си остана с етиката. Според мен и религиите и етиката трябва да са пожелание.

# 521
Синьо, благодаря.
Цената е умерена, доста по-пиперлива очаквах.

Мони, колко по-философски от канибализъм в 5кл?!

# 522
  • Germany
Ася, канибализъма не го броя към философските теми въобще. За мен това е по скоро за часовете по психология в 11ти клас. За съвестта си спомням, че писа моя малкият миналата година и му беше трудно да е толкова многословен, колкото се искаше.

# 523
  • У дома
#Reina, при нас не се изисква препоръка от класния, за да отиде в гимназия. 3-ти и 4-ти клас се движеше много добре, оценките му бяха 1 и 2. Споделих с класната, че искам да продължи в гимназия. Тя каза, че няма причина да не опита, ако не се справи винаги има път назад към обикновено училище.
Той също го искаше, не е станало на сила или пък да е искал в друго училище, а пък аз да съм взела еднолично решение.
Моето мнение е, че тук при нас в Грундшулето натовареността е никаква, нямат изградени навици за учене и когато се сблъска с изискванията в гимназията, натовареността и дръпна рязко назад.
Никаква комуникация с класната. Той е по-чувствителна натура и всичко си преживява. Бяхме всяка седмица в кабинета на личната с различни оплаквания, корем, глава, лошо му е. Пускахме какви ли не изследвания, здрав е. Всичко е в главата му, не му харесва там и това е. Сега имаме термин за детски психолог.
Силно се надявам всичко да се оправи и той отново да ходи с желание на училище.

# 524
Да и това го мислех също, че ще си плува по течението и ще е доволен (това не е ли най-важното, да се чуства добре детето?). И естествено учителите са много важни в този момент.
И осъзнавам, че имам опасения и заради грундшулето. Не си дават много зор.
Може би от цялата дискусия тук едното гезамтшуле ще отпадне. И ще видим ще получи ли място в другото и тотава пак ще го мисля.
Pozitive много неприятно така да страда детето. На какво се дължи? Учители, съученици, материал?

Общи условия

Активация на акаунт