Любители на котки - Тема 169

• 31 283
  • 751
  •   2
Отговори
# 600
Ирина каза,че майка и е родила секцио и само тя е оцеляла.Не знам причината.
Оставих я на спокойствие,като периодично влизам и говоря разни мили неща и каквото ми дойде,за да свиква . гласа ми.Виждам,че е яла и ползвала тоалетната.Веднъж я видях върху спалнята и за секунда изчезна под нея отново.
Знам,че щеима още стрес при нея,ноняма как да го направя,иначе.
Затова и взех решение да остана седмица в бг,за да направя връзка с нея,преди да се срещне със Зак и новата и къща.

# 601
Майк е взет от развъдника  на Розмари ( светлина на  душата и)....Ирина,ще я познава...та и той милия стоя скрит дълго време, ама глада надделя, и се показа......

# 602
Охх, аз пак съм се размислила... Добро ли е това, да затворя една животинка в бетонен затвор... Да гледа света през стъкло, да е лишена от нормалните и естествени неща като лов, ухажване на женски, отстояване на територия... И за мое удобство просто да и резна топките... Защото искам дебела, мързелива и безхормонна котка за да си я гушкам. Проявите и на нормалност ми пречат... Естеството н нещата не ми ойдисва... Затова кръц... и няма проблеми... Чувствам се зле. Виновна, че изобщо го взех... Спасила съм го да не умре под гумите или от вирус... Но на каква цена... А цената да бъде лишен от всичко, което е ценно и важно за една котка. Дали ако на нас ни го предложат бихме го избрали?! Дали ако имахме този избор бихме избрали да ни затворят, кастрират и лишат от всичко важно заради просто гарантиран живот?! Или бихме предпочели истински живот па макар рисков и кратък... Криво ми е много...

# 603
Права си! Но този въпросняма един правилен отговор.Аз,лично,предпочитам истински,дори и да е кратък живот.Но кастрирах котките си.Защото не са вън,взела съм ги иако ще им дам истински ивот,трябва да ги оставя да живеят навън сами.Да ги храниш също не е част от истинския живот и естествения подбор.Човекът не е благородно животно.

# 604
  • София
Мислиш,че кастрацията е основно за твое удобство?

# 605
  • Бургас
pandorina,и аз си мислех такива неща.
Обаче Харко е свикнал така у нас,толкова плаче навън,макар в клетката.
Той нямаше да е жив така или иначе,аз толкова го лекувах ...
Сега е абсурд да издържи на студовете навън,нали е и често на лечебна храна...
Поне е жив,не е много щастлив в момента,но се надявам да му се възвърне настроението...
Мислиш,че кастрацията е основно за твое удобство?
На практика при мъжките котки е.

# 606
Пандорина, и аз имам подобни терзания ...

Чувствам се много зле когато чета тук за скъпите за мен храни, тоалетни и играчки. Особено храната ...

За кастрацията- необходимо зло е. Нямам сили да изхвърлям бебета, а и некастрирано - ще маркира, ще вие, може да избяга или скочи през балкона заради зова на природата. При женските може да хване пиометра и да умре в страшни мъки.

Утешавам се, че съм ги спасила от улицата. Вкъщи не е котешки рай, но е по - добре.  Феликс вече не ме води на балкона и бяга. След 3 години оцени живота вкъщи. Кокорчо улицата му е интересна, но едва ли би оцелял.

Характерите и на двамата са различни но са мои и си ги обичам макар да са различни и да не са звездичката Бегинс.

Нямам капацитет за трето. И нервите, и парите, и вниманието ...

# 607
  • Бургас
Докато пишех,гадината събори чаша с вода.Изключително преднамерено е,цял ден е стояла чашата на бюрото ми,котаракът направо си ме е чакал,за да я събори демонстративно.
Аз искам още едно(все още),но...никой друг не иска.
Поне да спася още една животинка обаче ще настоявам.Вероятно ще се местя,ще свикнат с Хари,без него не мърдам.
Имаше наскоро една кастрирана трицветка във фейсбук,прекрасна,а пишеше,че никой не я иска дълго време.

За храната-и аз не мога да осигуря паучове от по 2-3 лв сутрин и вечер.
Мога обаче да вземам Роял Канин гранули,даже показах в темата за храната,че съм взела днес 2 кг гранули Роял Канин за кастрирани котки.
Не харесвам насипните храни и силно се надявам във фабриките за храна за котки да спазват изискванията и хигиенните норми,аз съм си решила да купувам само запечатана храна вече.

# 608
  • София
Не харесвам насипните храни и силно се надявам във фабриките за храна за котки да спазват изискванията и хигиенните норми,аз съм си решила да купувам само запечатана храна вече.
В повечето зоомагазини насипната храна не се получава в насипно състояние.
Поръчват в големи чували, отварят, продават насипно. Храната държат в опаковката ѝ.
Или изсипват гранулите в специални кутии/буркани и т.н.

# 609
Бавно-бавно,имаме напредък.Вече не е под спалнята,а си влезе в чантата и позволи да я снимам.После да я галя,докаъо е в чантата и дори ми мърка!!!Караме с нейното темпо.

# 610
Преди почти 4 години имах некастриран котарак. Вече е звездичка Бегинс. Предпочиташе суха, ядеше и консерви и човешка храна. Понякога обикалях зоо магазините и го глезех с различни сухи храни  по 100 - 200 грама. Тогава при средна цена 80 стотинки за 100 грама имаше храна за 20 стотинки. Попитах продавачката защо е толкова евтина. Според нея в храната имало смлени картони и хората я купували за уличните - поне да оцелеят.

Вчера се заговорих с един непознат. Според него производителите купували остатъци от месарски производители и ги преработвали. Било изгодно за тях и скъпо за купувача.

Не знам какво е истина и кое - не. Знам че Феликс и Кокорчо ако не получат което искат, стоят гладни при пълни купички и пак просят. Тя яде суха храна - Пурина Уан, която се води джънк и кафявата от Лидл, средно качество. Кокорчо му дай паучове. Яде и суха останала от нея. Тя облизва соса на пауча, хапва малко и той дояжда. Консерви и пастети - и двамата не искат. Така с яденето ... Не знам ако им купя скъпа консерва дали ще ядат. Пак ще я изхвърля.

# 611
  • Бургас
AnMary,така е.
Аз лично съм виждала поне в два магазина храна,която е от отворени чувалчета с изтекъл срок на годност.Ами ...не е коректно.
Вече ще купувам запечатани опаковки в срок.

red soul,ама това е много хубаво коте!
Прииска ми се да го цункам по челцето.
Любопитна е,ще свикне.
Следя с интерес как ще се разберат със Зак.

Да,домашните котки са капризни към храната.И Харо стои гладен при пълни панички и не яде,ако не харесва храната.
Какво слагат в производството-не знам,но предполагам,че точно продукти,купени евтино от кланиците,на много паучове си го пише.
Месо също е ок да се дава на котка, вероятно всеки вари пиле(освен ако не е веган) за супа и не пречи нищо да се отдели малко.Поне 2-3 дни в седмицата има как да се дава чисто месо.

Има едно видео във фейсбук,една сива котка се опитва да събори шишенце от маса.Вижда я един мъж и показва как пердаши мече,съборило друго шишенце.Котката бързо прибира нейното шише обратно към вътрешността на масата.Не знам ще го намеря ли,за да дам линк,но майка ми го предложи като метод на възпитание(само пускане на видеото на Харо).

# 612
.... и дори ми мърка!!!...
Страхотно! Сладуранка малка, хубава Kiss

Какво слагат в производството-не знам...
По-добре, че не знаеш, аз имах неблагоразумието да попрочета и... ми се изправиха косите. Само едно ще кажа, ако видите на храната/консервата да пише "не е годно за човешка консумация", НЕ ГО купувайте.

# 613
Благодаря,Мария! Аз съм влюбена с това кристално коте.Не бях виждала толкова нежна котка!
Триша,такава е❤️
Нормално е производители на котешка храна да купуват месни остатъци ввтино.Все пак не взимат кило-две количество.
Когато котката си убие улова,съшо яде всичко от него.
Аз също отделям меса,които готвя за котките си.
Ирина ме покани да обядвам с нея.Беше правила,освен другото и страхотен домашен пастет от дроб.Даде и на Сакура от него,и мишлето яде.Показа ми дроба,който вари и ги храни.Аз също обчам дроб,а и трябва да ям,заради друго.Ако мога да намеря в Холандия,с удовоюствие ще си споделяме дроба със Зак и Сакура.Щото никой друг няма да го яде в къщи🙂

Последна редакция: вт, 25 яну 2022, 20:27 от red soul

# 614
  • София
После да я галя,докаъо е в чантата и дори ми мърка!!!
Ще се отпусне. Дай ѝ време.

У нас само ММ яде дреболии. Подсети ме за домашен пастет от гъши дроб. Мога и да пробвам. Ако намеря дроб.

Общи условия

Активация на акаунт