Любители на котки - Тема 169

• 31 260
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
  • Бургас
Логично е ако пише,че не е годно за човешка консумация,да не се купува,понякога котките са по-чувствителни от хората към химикали.Надявам се да няма вероятност за бактериални замърсявания,котките и да не са чувствителни към много микроорганизми,хората са...
Наистина добре,че не знам,няма да чета.

red soul, много е красива,дано е и добричка и деликатна и със Зак,той е добряк.
И Аш,и Оникс,и другото бенгалче на ТришаР са невероятни...
И не е само красотата,мили животинки са ...
Много умни очички има.На мен първо очичките на Хари ми направиха впечатление,по оченцата си го харесах.

# 616
Гледах видео в друга тема, как сега в снега,  в Истанбул раздават всеки ден в 500 пункта  2 тона храна на бездомните животни. Съжалявам, но не мога да го кача.
Питам се, дали и при нас някога ще започнат институциите да се грижат така за бездомните животни?

# 617
Гледах видео в друга тема, как сега в снега,  в Истанбул раздават всеки ден в 500 пункта  2 тона храна на бездомните животни. Съжалявам, но не мога да го кача.
Питам се, дали и при нас някога ще започнат институциите да се грижат така за бездомните животни?
Естествено, че няма. Освен това имаше писали съфорумци, че имало глобени простосмъртни граждани за това, че са хранели улични животни...

# 618
Истанбул е градът на котките Simple Smile
Гледали ли сте Kedi - ако не - потърсете. Документален филм за котките на Истанбул !

# 619
Нека ме глобят, аз пак ще си ги храня. Днес видях, че и някой друг беше оставил гранули на бездомните котки пред блока.

# 620
Гледали ли сте Kedi - ако не - потърсете. Документален филм за котките на Истанбул !
Филмът го има в тубата, малко над час е. Като имам толкова свободно време, ще го изгледам.
Уф, било само за платена туба, но има опция за тест. Ще я използвам.
Офф топик - мюсюлманите харесват котки (идва още от Мохамед) за сметка на това не се разбират с кучетата.

# 621
Преди да разкарат художниците от античния стадион в Пловдив, там имахме уникален прайд от черни котки.

# 622
  • Бургас
Около нашия блок много хора дават храна на котките,имаме си котки,които от години са си намерили начин да оцеляват.
До едното ми работно място също има няколко котки,които са там от около 3-4 години.
Има и хора,които искрено ги харесват и не ги оставят.

В Истанбул доколкото знам,котките могат и в градския транспорт да се возят,направо са реклама на магазини,вярват комшиите,че котките носят късмет,обичат ги и ги уважават...
А тук,ако някой снима коте в магазин(за нехранителни стоки),започват едни коментари...

# 623
  • СИ

Котката е свещено животно за исляма. Нищо чудно, че обгрижват котките в Истанбул. Нещо, като кравите в Индия. Е... не чак толкова. Но има силно религиозен елемент.
В Истанбул и Турция, няколко пъти съм се стряскал, като видя до мен 60-70 килограмово улично куче. Веднъж замалко да се спъна в едно. Добродушни са... Обаче са така охранени някои, че е плашещо.

# 624
  • София, Лагера
Интересно, Ислямът е различен навсякъде (голямо откритие! Joy)
В голяма част на Африка, където преобладава Ислямът, мразят котките. Хем ги мразят, като "дяволки създания", хем същевременно ги ядат. Брррр....
(това е инфо и от книгите, не само от някакви хора, които са споделили)

# 625
Те там са "мършички", за това сигурно мразят котките и кучетата. Аз нарочно прескачам всякакви клипове на "спасители" на кучета и котки, произлизащи от Пакистан, Индонезия, Малайзия, Виетнам, Индия, Африка и подобни народи. Установих, че вкарват животните в беда, за да снимат после как уж ги спасявали, за да печелят парици от ютуб.

Днеска гледах клип на най-мръсния град в света, Лахор в Пакистан. Такава мизерия да съществува, не знаех...

# 626
  • София, Лагера
О, Лахор е песен в сравнение с Лагос, например. Лагос е.. е, те там се ядат котки. Хем е град...

# 627
  • Бургас
Изключителен глад е на някои места по света,всичко ядат.
Разказвали са ми за забележителна мизерия и мърсотия,не искам да гледам клипчета.Никой не бива да живее по този начин.Нито хора,нито животни.
По същата причина и филми,свързани с войните, умишлено избягвам.

Котките в някои култури са обожествявани,в някои ги имат за "дяволски" създания.Аз съм по-склонна да приемам първата теория, изключително умни са,Хари всичко схваща.И си има мнение по въпроса.Свива назад ушите и си прави каквото иска, много ме радва,упорито и вироглаво детенце е.

И сте прави,че "Не!" важи само докато този,който казва "Не!" е в стаята.И само да обърне гръб,котката е абсолютно свободна да прави онова,което иска.

# 628
Е,то и в Африка и в Амазония по сведения и хора си хапват.
Котките,кучетата,маймуните и прочие си е месо за тях.
Леко лицемерно ми идва да ревем за изядените малки котенца и да сме ок с изядените малки агънца и теленца и пиленца,само щото и ние си хи хапваме.
Сакура сваля дистанцията.Снощи успях да и сложа звънчето.Остави се да се храни пред мен и дори я погушках малко.Преди да заръмжи.А,когато заръмни тая малка въшчица,прилича на дива.Ирина каза да я оставям в такъв случай.Впечатлена съм от челюстта и.Четох,че имат изкл.здрава долна челюст,ама звуците,които излизат,когато хрупа холемите гранули,не съм ги чувала при друга котка.

# 629
Не помня в кой град в Турция, в един парк видях пълно с къщички и хранилки за котета. Определено турците обичат котки. В Малта са ми разказвали, че също много почитат котките. Мои приятели ми разказваха как улична котка нападнала малко кученце и един мъж отишъл да спасява кучето. И за това, че се саморазправил с котката извикали полиция, а за котката линейка. Хората започнали да се карат как може да се напада котка. Имало разследване.
ПС сутринта си намерих зъби в леглото Grinning

Дописвам. Red soul, Сакура е много красива котана Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт