НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 141

  • 46 814
  • 762
  •   1
Отговори
# 705
  • В полите на Пирин планина
  • Мнения: 21 620
Минимални количества едва ли чак толкова ще навредят си мисля аз, пък и съм против чак такива големи рестрикции, освен по здравословни причини. Иначе свински бут и на тиган с малко масло, вино и гъбки, пак става супер. И на винен кебап, също е чудесен. Но и аз съм потресена от увеличението в цените на месото...

# 706
  • Мнения: 2 275
А така. Бъди здрава и късметлийка за добрите думи. Това чаках, някой да каже  "пий си кафето със сметана". Малко е сметаната и само в сутрешното кафе- филтър, след това не развалям вкуса на еспресото.
Купих пак бут, но няма кожичка и сланинка. На сравнително добра цена е, но вероятно преди е било безбожно евтино. И печено да е ще има гъби с масло и сметана. Номера е, че не си губя времето с готвене и ми е добре тава месо и тук там някой зеленчук/ два пъти седмично. Тигана не е мое нещо и се ползва много рядко (все нещо ми пръска по ръце и лице).

# 707
  • Мнения: 2 914
Тигана не е мое нещо и се ползва много рядко (все нещо ми пръска по ръце и лице).
Таня, имаш ли кукър или еърфрайър?  Нищо не пръска, миризми (почти) няма, таймерче, чиста работа.
Натискаш копчето и си гледаш заниманията Wink

# 708
  • Мнения: 2 275
Имам.
Отговорих на конкретно предложение за бут на тиган с масло, вино и гъби.
И ще го направя още утре точно както е класическата рецепта на тиган. По-хубаво е на вкус според мен. А най-вкусно е на тиган и на печка с дърва.
Да се чуди човек защо купувам всичките тези нововъведения.

# 709
  • В полите на Пирин планина
  • Мнения: 21 620
Ами, може и да пръсне (признавам), но с едно капаче отгоре, на незалепващия тиган го слагам на 3 на котлона, т.е. на средна степен, след като се запечата и го оставям да се готви. Иначе си мислех за кукъри и подобни, но се откзах. Във фурната и в калената тенджера пак е лесно. Simple Smile

# 710
  • Мнения: 24 557
Кукър и аз не считам че би ми бил полезен, обаче еърфраера не си го давам, голям помощник ми е. Не ги слушайте тия дето си купуват такъв уред да правят "здравословни" пържени картофки и полуфабрикати, за мръвки, кюфтета и зеленчуци е идеален. А моите "картофки" са хептен здравословни дето ги правя в него... защото са от глава целина Grinning
Свински бут и на мен ми идва сухичък, ако е само той. Обаче или слагам сметанка при готвенето, или като го сервирам мятам масълце отгоре. Пък после нека ми е зле Grinning

# 711
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 312
С каква сметана допълвате кафето тази на Пилос 30% или друга марка? Аз до сега мляко съм си добавяла, за да омекотя горчивия влус на кафето о съм пробвала всякакво мляко, но с прясно мляко ми е най-вкусно.

Фаствате ли (интервално гладуване) и какви интервали правите? Миналата година следвах 16:8 за месец, но не ми влияеше добре на психиката, а и не отслабнах и спрях.  Наскоро отново започнах с 14:10, а днес 16:8 с единствена цел да сваля тегло.

# 712
  • В полите на Пирин планина
  • Мнения: 21 620
Аз си пия кафето с прясно краве мляко, но истинско, т.е. не от бутилките/кутиите в магазина. И кисело мляко си правя в къщи, защото малкият ми син много обича.
Никога не съм фаствала преднамерено, освен в събота и неделя или други почивни дни, когато не ям по-рано от 11-12 часа, защото обичам да оспивам и не ми се яде веднага след ставане.

# 713
  • Los Angeles CA
  • Мнения: 645
Да, фаствам, но обичайно ям 2 пъти на ден 18:6 фастинг. До преди месец бях на OMAD.

# 714
  • Мнения: 15 244
20/4 най- често, ям в 15 и 19-20 многи малко мезе повече. Ма пия вино, което НЕ Е режимно.
С точно тази 30-% сметана пия кафе

# 715
  • София
  • Мнения: 8 674
Аз пробвах сметана в кафето и ми докара жесток зъбен камък. Та, сега пак чисто.

# 716
  • Мнения: 43 390
А как разбра, че е от кафето със сметана?

# 717
  • Los Angeles CA
  • Мнения: 645
Зъбен камък се образува ot остатъчна захар, газирани напитки, бонбони, мляко като бактериите, които са в устната кухина се свързват с остатъци от тези храни. А сам по себе си зъбният камък са  микроби, които са обградени от черупка,  образуваща биофилм.
За това е добре да се мият зъбите след консумациа на такива храни.

  Аз също си пия еспресото с течна сметана.

# 718
  • София
  • Мнения: 8 674
А как разбра, че е от кафето със сметана?

Само тя беше новото в храненето ми.

# 719
  • Мнения: 43 390
Много странно. Питала съм стоматолог и ортодонт- казват че някои хора/деца просто са предразположени към образуване на зъбен камък. Дори самата слюнка преразполагала към образуването му.

Последна редакция: пт, 15 апр 2022, 07:09 от mariat

Общи условия

Активация на акаунт