Термин Август 2022 (Тема 3)

• 29 602
  • 730
  •   1
Отговори
# 510
То лятото като е жега е ужасно по принцип. Просто е по-лесно за дрехите.
За  болничния и аз мисля от март да изляза, а преди това да си използвам отпуската. А какво пишат като причина за болничен, ако реално няма медицинска причина?
Предните два пъти ми бяха писали: започнало лъжливо раждане преди 36 седмица или нещо подобно. Като на работа се шашнали като прочели диагнозата, въпреки, че бях казала, че ми стига толкова и ще си оставам вкъщи. Втория път се наложи да си остана вкъщи, защото като започнаха жегите започнах да вдигам кръвно. Но първия път се случи така, че ми се обадиха колежките, че ще се събират и ако се чувствам добре да ида и аз, ако трябвало щели да ме вземат с кола от вкъщи, а заведението ми беше на 500м. Много странно ми стана, че толкова внимателно ми предлагат да ида. Аз бях на пазар и от мола до заведението си направих разходка около 4км. Отивам аз и разправям какво съм правила и всички ме гледат сякаш съм луда, бях в 7м и бях почнала да избирам колички и други неща. И едната колежка като ме знае какъв заплес съм много внимателно ме пита дали съм добре, при което аз казвам да. И после следваше въпроса ти знаеш ли какво пише в болничния ти, и аз и викам не, защо, трябва ли. А тя докторката ми го даде и аз пред клиниката случайно срещнах един колега и му го връчих да го занесе на работа, малка подробност, че това ми беше вече втория болничен. И та от цялата работа колежките къде не ми вдигнаха скандал, защо съм ги била стряскала така и как можело да не прочета. А аз цял месец се чудя, защо през 2-3 дни някоя ми звъни да ме питат как съм и дали се пазя.

# 511
  • София
Да, заплашващ аборт или лъжливо раждане преди 36г.с пишат обикновено.
Изкарала си им акъла на колегите.

# 512
Момичета, сайта на Shein, който е предложило момичето по-назад е сполучлив. Дрехите са на ниски цени и хубаво качество (спрямо цената). Дъщеря ми си поръчва вече два пъти от там и то големи поръчки за по 200 лв дрехи и аксесоари и е много доволна. Това е, че безплатната доставка май беше над определена сума и поне две седмици ще си почакате. Затова може от сега да поръчвате. А ако има момичета от един и същи град, можете да се разберете за една поръчка. Над определена сума даже има отстъпка. 😊

Колкото до ходенето на море, аз си живея до него ама нямам никакво желание да ходя. По-скоро обичам надвечер да се разхождам по алеята и да дишам морски въздух.

# 513
Да, заплашващ аборт или лъжливо раждане преди 36г.с пишат обикновено.
Изкарала си им акъла на колегите.
Явно. Не знам защо. Лично една седмица по-рано им казах, че съм решила да си оставам вкъщи вече, беше декември месец, студено и заледено, а аз бях пеша. Но явно са очаквали друга диагноза. Втория път вече знаеха.

# 514
  • Варна
Обръчам се с въпрос към момичетата, които ще се следят в Майчин Дом Варна. Аз също съм  си запазила час за записване за ЖК там. Часът ми е в 12.20. От рецепция ми казаха, че първо ще отида да се видим с доктора и той ще ми каже кога и какви изследвания се пускат. Дали ще ми назначат изследвания на следващия ден ? Защото ми се искаше всичко да свърша в един ден ...
➡ Другото, което искам да попитам е относно теста в Св. Марина. Кои синдроми включва ? Благодаря !

При мен е по-различно: казаха ми първо да се обадя на акушерката, за да запиша при нея час. А тя по тел ми каза да запазя след това първия свободен за лекаря. Съответно имам за 14:00 и 14:40 часове. На регистратурата просто мисля да мина предварително и да платя каквото е необходимо.

При акушерката трябва да отида без да съм яла 3 часа, предполагам директно ще ми вземат кръв.

За теста в Св. Марина, изследва това:

Invitae Singleton NIPS (chromosomes 13, 18, 21) -
това са синдромите Даун, Патау, Едуардс
Add-on Sex Chromosome Aneuploidies (WILL report fetal sex) - полови анеуплоди (Синдром на Търнър (Монозомия Х), Тризомия Х (ХХХ), Синдром на Клайнфелтър (XXY), Синдром на Якобс (XYY)) + определяне на пола (по желание)
Add-on Microdeletion Syndromes: Prader-Willi/Angelman (15q11.2-15q13.1), 1p36 deletion (1p36.3-1p36.2), 22q11.2 deletion/DiGeorge (22q11.2), Wolf-Hirschhorn (4p16.3-4p16.2), Cri-du-chat (5p15.3-5p15.1) - това са микроделеции

https://www.invitae.com/en/physician/tests/71001/#info-panel-disorders_tested

Цената общо към американския сайт и болницата е 320 лв (99$ + 150 лв)

Много благодаря за изчерпателния отговор ! Ще звънна днес отново да попитам в МД да не би нещо аз да съм в грешка. ( няма да се учудя 😁 )

# 515
И аз като повечето се оплаквам от газове и подуване на корема. Снощи като се прибрах от работа си взех пробиотик и почнах да го пия. Днес до този момент, да чукна на дърво, този проблем го няма. Преди час се наядох като поско дети на задушница и очаквах, че след малко ще се подуя и храната ще ми се качи чак в гърлото, но засега всичко си е ок. Сутринта след закуската само бях за малко подута и после всичко се нормализира. А като знам колко нещо изядох на обяд дето се вика от една седмица насам толкова ям за две ядения общо. Много ме е яд, че не си взех по рано, а знам, че така ще си реша проблема. Че след чревния вирус беше станало нетърпимо положението, след 2 хапки и съм вече подута. И водата ме подуваше даже.

# 516
Я сподели какъв е пробиотика ако може 😊 От доста време се каня да си взема, но все не мога да реша какъв.

И аз като повечето се оплаквам от газове и подуване на корема. Снощи като се прибрах от работа си взех пробиотик и почнах да го пия. Днес до този момент, да чукна на дърво, този проблем го няма. Преди час се наядох като поско дети на задушница и очаквах, че след малко ще се подуя и храната ще ми се качи чак в гърлото, но засега всичко си е ок. Сутринта след закуската само бях за малко подута и после всичко се нормализира. А като знам колко нещо изядох на обяд дето се вика от една седмица насам толкова ям за две ядения общо. Много ме е яд, че не си взех по рано, а знам, че така ще си реша проблема. Че след чревния вирус беше станало нетърпимо положението, след 2 хапки и съм вече подута. И водата ме подуваше даже.

# 517

Момичета тази сутрин се събудих с този обрив около пъпа, като изключа сърбежа в краката от 3 дни това е от тази сутрин. Възможно ли е от крема мустела да не ми понася нещо или алергия от храна, или имаме куче, или и аз не знмам. Мислих че ще премине, но сега го погледнах още седи. Дали да се обадя на аг или личната или да изчакам до утре? Извинявам се не успях да скрия снимката.

# 518
p.miteva Лактофлор си взех, този който е 90 капсули. Аз него си го харесвам. Пиех го и като кърмех. В аптеката казах, че искам такъв или някой, който става за бременни. Той каза, че повечето би трябвало да стават, но за този е сигурен. То и на опаковката си пише, че става при бременност и кърмене. Довечера като се прибера мога да го снимам ако искаш.

# 519
Bool, от всичко изброено може да е. Според мен се обади на личната ти да те види, щом от сутринта няма подобрение.

# 520
bolibon, намерих го. Благодаря ти! 😊🙏

# 521
Здравейте, и аз се мажа с мустела и корема и краката ме сърбят целите. А си мажа само бедрата и дупето за всеки случей. Жесток сърбеж имам и колкото повече се чеша по краката, толкова повече ме сърби чак пъпки ми излезнаха по краката от чесане. Не знам нормално ли е...
Аз съм същата,но при мен кожата е адски суха,заради малкия прием на вода.Днес отново съм със зверско повръщане и адско главоболие едвам издържам. Мога ли да пия един парацетамол,май имам макса който е ? Или да се мъча,то не се издържа.Нестиха че повръщам ами и галвоболието в повече ми идват😥
Исках а попитам също АГ ми даде направление за ендокринолог,съответно емдокринолога може да ми даде по здравна каса да изследвам ТСХ,а ф4 дали може? Ще ходя др седмица че тия дни ми е мн зле и искам да знам кои хормони може да ми пусне по касата,ако пак не може да ходя пак да си ги плащам направо!
Аз съм с хиперфункция на щитовидната жлеза, направленията за изследване на TSH и FT4 ми ги дава личният лекар и се поемат от здравната каса.
А ендокринолога няма ли как да ми ги издаде? Питам да знам дали да се разкарвам или направо да ходя в ланораторията!
Ендокринолога също може да Ви пусне TSH и  FT4 по здравна каса.

# 522
  • Варна
Момичета, вие кога мислите да почнете да съобщавате новината ? Ние засега сме казали само на родителите, мислим да изчакаме още малко като минат всичките изследвания.

# 523
Bool, от всичко изброено може да е. Според мен се обади на личната ти да те види, щом от сутринта няма подобрение.

Ходих до личната, после звънях на АГ, изписа ми финистил да се мажа, ако не мине ще се ходи и на алерголог.

Summer20 ние вече сме съобщили на близки приятели,на работа ми се наложи да излезна болничен та и там някой колеги са разбрали, ако не и всички и покрай приятелите някой познати...и на мен ми се искаше да минат прегледите 1во ама... Така се случи при мен. Във вторник съм на ранна фетална морфология и бхс и се надявам всичко да е наред ❤️ Успех на всички.

# 524
Boolспоред мен е от крема, бързо да ти минава !
Момичета , ще споделите ли как е преминал ехографския преглед за измерването за БХС - трансабдоминално или трансвагинално , когато отидете.
На вас случва ли ви се да усещате дискомфорт и лека болка (може би в таза) като сядате / ставате...чудя се от какво може да е.

Общи условия

Активация на акаунт