Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Разкажете за първата си слаба оценка...

 • 4 083
 • 101
 •   1
Отговори
# 60
 • Мнения: 7 261
О, Нела фонемата и русата й асистентка Смърфиета- и аз от скъсаните първия път. Satisfied
Не ни е преподавала. Не мога да вържа звук с картина.
Сетих се сега за Няголова по руска класическа. И тя много обичаше да къса. Писа ми двойки на редовна и на поправителна, а накрая професорът, който водеше лекциите, ми прекъсна монолога за Достоевски да пита нещо, но не можах да отговоря и затова ми писа петица.

# 61
 • Мнения: 376
Много сладурска тема. Моята първа двойка беше в 4ти клас, по предмета родинознание ли, роден край ли се казваше, забравила съм. Спомням си, че редовната ни преподавателка я нямаше и дойде заместничка, която реши вместо да преподава да изпитва. За лош късмет и аз бях отсъствала по болест преди това и още не знаех какво сме взимали. Това не я накара да прояви милост. Grinning

# 62
 • София
 • Мнения: 21 568
Еее, много кофти. При нас заместниците никога не изпитваха или препитваха и пишеха шестици.

Като по-големи (9-10 клас може би) ни пращаха студенти да си карат стажовете при нас. Имаше един студент по география.....лелеее, още го помня. Всички бяха много симпатични и усмихнати....и най-важното - не ни изпитваха. Накрая само имахме някакъв тест от тях и ни писаха високи оценки на всички.

# 63
 • Мнения: 3 448
Разкажете Вие как сте приели първите си по-слаби оценки, как се мотивирате и т.н...
На мен първият ми изпит беше в чужда държава и тъй като се подготвих добре, дори за секунда не си помислих, че ще ме скъсат. Бях всъщност шокирана. И без това ми беше трудно да свикна да живея сама на ново място, ами и това. Не ме мотивира с нищо. Помогнаха ми другите студенти, които ми дадоха кураж и ми казаха идеи как да си направя лекциите и кои изпити да взема първо, за да направя точките, които ми трябваха итн. Много е важно да се събираш с хора в твоята ситуация, това е моят съвет Hug

# 64
 • Мнения: 2 080
Прословутият Чобанов по Езикознание в ПУ не успя да ме препъне, но Казарева/Козарска (не помня точно името) по Латински ме скъса. Това ми беше първата двойка в университета. Поправката я взех с тройка.
Другата ми двойка беше по Староанглийски - не бях учила изобщо. На поправката ми се падна анализ на изречение, правено на упражнения, и взех изпита с отличен, за огромна моя изненада.

Запомнила съм Чобанов с историята, че някакъв студент записал името му с студентската си книжка като Иванчо Банов Joy

# 65
 • Мнения: 5 275
Запомнила съм Чобанов с историята, че някакъв студент записал името му с студентската си книжка като Иванчо Банов Joy
Simple Smile))))) Трябва да е онзи с темата за Ханко Брат.

# 66
 • София
 • Мнения: 14 831
Или  с тази  за смелия и безумен странстващ рицар Донки Хот Stuck Out Tongue Closed Eyes, или с тази върху "Родна реч" на Рамбо Силек...
Запомнила съм Чобанов с историята, че някакъв студент записал името му с студентската си книжка като Иванчо Банов Joy
Simple Smile))))) Трябва да е онзи с темата за Ханко Брат.

# 67
 • Мнения: 4 864
Я! Grinning
Първи курс, първи семестър двойка по физика. Двойка по физика на мен!!! От яд не отидох на поправката
ИГМ да се чете Излишни глави от математика или Избрани гадости от математиката. Действителност е "Избрани глави от математиката". Отидох пиян на изпита и чистосърдечно попитах дали ще мина само със две задачи. Преподавателят каза не и отидох да се наспя.
Години по-късно ме скъсаха на един друг изпит изцяло по моя вина и пълното ми нежелание да усвоя нещо което смятах за излишно. Само дето там не се пише оценка, а издържал/неиздържал.

# 68
 • Мнения: 1 223
Мисля, че в живота си имах една единствена двойка, нищо, че в момента уча втора магистратура. Получих я в периода 5-7 клас и беше по математика. Там всъщност ми е силата, но не успявах да смогна. Бях най-добра в класа, помагах на всички и моята работа изоставаше. Учителката го знаеше и ми я писа за назидание. Много плаках. 😂

# 69
 • Sofia
 • Мнения: 3 932
В университета не съм имала слаба оценка. Мисля, че и четворки не съм имала, ама то щото факултетът беше ала-бала. Но няма да забравя една двойка по химия в училище. Питаше ме нещо по периодичната таблица и в един момент изпуснах тотално нишката, просто говорех напосоки, а тя не спираше да ме пита. Накрая каза, че просто се опитвала да хване логика в отговорите ми, но не успяла. И други двойки съм имала в училище, но тази само помня. Унизителна история.

# 70
 • Мнения: 1 411
В университета влязох с 3,60 оценка, СУ, приложна математика на трето класиране. Започнахме да учим всичко, което ми беше трудно в училище, вектори, граници, програмиране. До края на първи курс изкарвах 3 и 4 предимно. Май ходих и септември на поправителен. Втората година почнах да уча повече и за изненада за мен, която си мислех едва ли не, че ми  е непостижимо, започнах да изкарвам 5 и 6 предимно. Дори имах предмет, на който почти всички бяха скъсани, а аз изкарах петица. Разликата беше, че упорствах повече Simple Smile. Успех ти желая!

# 71
 • Мнения: 1 064
Много странно развитие на нещата... Без базовите знания по математика да се засилиш на висшата... Струва ми се невъзможно при достатъчно високи критерии.

# 72
 • Мнения: 26 622
И аз не мога да си го представя как човек прави такъв избор на специалност...

# 73
 • Мнения: 1 411
Винаги съм имала шестици по математика. Предпоследната година учих в Германия, после наваксвах, подготовката ми се обърка. А и последният месец преди изпита прекарах в нощни чатове, за първи път имах достъп до Интернет. Работя си и по специалността Wink

# 74
 • Мнения: 10 600
3 в университета не е като 3 в училище. Ние имахме професор, на когото ако му говориш по учебника, хвърля книжката, нищо не пише и в протокола отбелязва "слаб 2",а това в никакъв случай не е незнание. Но не беше съгласен с професора, писал учебника(тогава по предмета имаше само 1 учебник) и ако си на противното на неговото  мнение следва слаб. Бедата беше, че в учебника всичко беше ясно, а в лекциите на въпросния професор неразбираемо.

В училище е друго, малко по-уеднаквени са критериите.

Последна редакция: чт, 20 яну 2022, 21:30 от Светкавица

Общи условия

Активация на акаунт