Отговори
# 75
Няма безусловна любов от жена към мъж и обратно. Търпимост в името на...или безизходица от страх  -да има.
Иначе любовта променя хората. В млади години много лесно.
На една друга възраст рядко.
Виждала съм го само веднъж. Мъж зачеркна хобита и приятели ..
Минаха 7-8г от тогава, щастлив е. самодостатъчни са си с нея.

# 76
Някога в училище по морал и право или по каквото беше там учехме за антагонистични противоречия. Това са такива, които са абсолютно непримирими едно с друго - или едното, или другото, но никога заедно. Мисля, че и тук става дума за това, с уговорката, че нещата все пак са субективни. Например за мен мъжът да е възпитан да бие жената е абсолютно неприемливо антагонистично противоречие във възгледите ни. Но за друга жена с друг мироглед може да е само неприятно, но приемливо. За мен и да живея с мюсюлманин е абсолютно неприемливо, просто и дума не може да става. За други не е. И голямо тлъсто шкембе не мога да приема, ако става дума и за секс. Ако ще е да живея с някого не е проблем, но за секс никога. За много други жени не е така.

# 77
Лия-м, какво би преглътнала и простила в името на "безусловната любов", ако, както твърдиш, срешнеш Човека?!?!

Би ли простила изневяра и да продължиш да го обичаш безусловно?!? Би ли търпяла бой, обиди....?!?!

Безусловно означава независимо от всичко! Ако има жена, която би търпяла горните неща и все още на "обича безусловно", то бих я обявила за мазохист!
Безусловната любов не те задължава да преглъщаш каквото и да е, не те задължава да правиш компромиси или да търпиш отношение, което не ти харесва, а те кара да се чувстваш зле. Разделяш се с човека без да го съдиш за направените избори, дори и по някакъв начин да са те наранили (изобщо не става въпрос за непрекъснати изневери или физическо насилие), не таиш злоба, гняв или желание за мъст към него. Разделяш се, дори и да боли. А сърцето просто обича.

bell_ 87, писах в по-преден пост, не е просто до харесване.

# 78
Лия-м, какво би преглътнала и простила в името на "безусловната любов", ако, както твърдиш, срешнеш Човека?!?!

Би ли простила изневяра и да продължиш да го обичаш безусловно?!? Би ли търпяла бой, обиди....?!?!

Безусловно означава независимо от всичко! Ако има жена, която би търпяла горните неща и все още на "обича безусловно", то бих я обявила за мазохист!
Безусловната любов не те задължава да преглъщаш каквото и да е, не те задължава да правиш компромиси или да търпиш отношение, което не ти харесва, а те кара да се чувстваш зле. Разделяш се с човека без да го съдиш за направените избори, дори и по някакъв начин да са те наранили (изобщо не става въпрос за непрекъснати изневери или физическо насилие), не таиш злоба, гняв или желание за мъст към него. Разделяш се, дори и да боли. А сърцето просто обича.

Много филми си гледала.....

# 79
От 10 години ни телевизия гледам, ни филми. 😄
Каквото и предположение да се направи за живота ми, няма да бъде вярно. 🤗

# 80
Щом има нещо, което те кара да се чувстваш зле и да си тръгваш, значи любовта не е точно безусловна - иначе нямаше да се чувстваш зле, разбираш ли? Щеше да приемаш всичко и душата ти да цъфти.
Може да е силна любов, много силна... но не е безусловна.

# 81
За мен даже майката не обича децата си безусловно. Не мисля да съществува такова нещо - безусловна любов.
Ето да вземем една връзка, трайна, зряла. И единият се пропива. Или изведнъж започва да проиграва всичко на комар. Тоест - не е имало, но се появява фундаментално различие.
Голям камикадзе трябва да си, за да останеш в такава връзка. На мен сърцето директно ще ме изстреля много далече от такъв човек с фундаментално различие.

# 82
И аз съм мислила за това. Може би безусловна любов не е точният термин. Ако не си била жертва на физическо или психологическо насилие, но отдавна всичко е свършило, може да се появи вид нежност към този човек, въпреки всичко. Може да те е дразнел с някои черти, не е казано, че всичко е било розово. И напук на всичко се улавяш, че някъде дълбоко сърцето ти таи нещо.

# 83
От 10 години ни телевизия гледам, ни филми. 😄
Каквото и предположение да се направи за живота ми, няма да бъде вярно. 🤗

Явно живееш в свой си свят..... Няма лошо, де.

За мен даже майката не обича децата си безусловно.

Тази обич ми се струва да е най-близката до "безусловна".

# 84
  • София
Да обичаш някого, който ти причинява зло, или самият е зло, наистина е диагноза. Това не е любов. Това е травматична връзка, това са нездрави модели на привързаност... Липсата на условност не говори никак добре. Каквито и духовно-възвишени връзки да имат хората, безусловно не е думата, която ги описва. И не трябва да е.

# 85
Май е възможно да обичаш някого "безусловно", ако не съжителствате и като цяло нямате много контакти един с друг. Тогава можеш да си фантазираш, че е всякакъв, и да си го обичаш до полуда, щом това те влече.

# 86
Аз не схващам защо решихте, че безусловната любов е равна на глупост или мазохизъм. Тръгваш си, разделяш се и тн. Но не с тежки душевни страдания, а с разбирането, че това е правилно и здравословно за теб.

# 87
  • София
Поинтересувай се например от връзки с нарцисист. "Обичта" често идва от нездрави модели на привързаност, заучени в детството, подклаждани от подли манипулации. "Безусловно" е, защото психичната структура е увредена. За какво обич говорим, когато насреща ти стои някой, лишен от емпатия? Нима това възвишено чувство би могло да му принадлежи? Не.

Условията са хубаво нещо. Все пак не живеем в утопия.

# 88
Лъвице, към мен ли това?

Имала съм връзка с нарцисист, кошмарно беше. Правя разлика в обичането на всеки, точно защото яко съм се парила от неправилно разчитане на знаците.

# 89
  • София
И беше ли любов? Би ли "обичала" отново такъв?

Общи условия

Активация на акаунт