Отговори
# 195
Интересно ми е дали Лия има вече мъж, който обича безусловно или все още е в търсене на някой да покрие първоначалните критерии...?!?

# 196
Аз и мъжа ми имаме някои различия, като например различни възгледи и мнения относно някои теми, но това е поносимо. Има едно нещо обаче, което на него очевидно му пречи - Той като цяло много говори, дори понякога безмислени неща, само и само да се намира на приказка. Докато аз съм по-умерена в това отношение. Лошото е че той го изтъква един вид като негативно качество. Да, понякога имам своите емоционални моменти, лесно губя настроение от нещо кофти, и понякога не ми се говори много, много. Но иначе съм съвсем в рамките на нормалното като общуване. Мога да говоря по много теми, изказвам мнение, шегувам се, и т.н. Нито съм прекалено мълчалива, нито твърде приказлива. Проблема е че бившата му е била горе долу като него - не й спира устата. Мен лично не ме натоварва това, че той говори повече от мен, все пак трябва и да се допълваме с нещо! Но на него това му пречи, че съм една идея по-назад от него в това отношение. Има и друго нещо - освен многото говорене, някакси говори по-силно, понякога приповдигнато, а аз съм някакси по-лежерна. Ето това е едно различие, което малко пречи, и мен лично ме разстройва понякога, защото той го подчертава и натяква.

# 197
  • SF
Затова в темата се задава въпросът за фундаментални различия, а не просто за настроения или разминавания заради половете.
Представям си нещо като единият партньор да бъде доста отворен за нестандартни отношения, трети, четвърти човек в спалнята, другият да не се вълнува чак толкова от интимности дори със собствения си партньор. Или изключително набожен и спазващ Канона, живеещ с партньор, който отрича всичко и дори ненавижда и не уважава вярванията (нарочно не ги наричам религия).  Или партньори, които не умеят да стигнат до решение кога да имат деца и дали да имат.
Моя приятелка е страстен пътешественик, а мъжът й не мърда от дивана. Когато пазаруват заедно, той не слиза от колата, а чака на паркинга. Ставите нещо са се прецакали или други проблеми, но не е много подвижен. Някак обаче успяват да си живеят заедно, защото тя си пътува с приятелки, а той не прави драми от това. Така че различията между тях не са фундаментални, просто неприятни и преодолими с нормални, а не прекомерни компромиси.

# 198
Ако различията са не повече от три и са такива, които човек може да приеме, става. Другите неща ще компенсират и ще са възможни пълноценни моменти, и създаване на хубави спомени.  
Ако са много на брой различията, не мога да си представя как ще се получат дълготрайна обич и съжителство. Просто хората ще си живеят като съквартиранти с ползи, но любов не вярвам да има.

# 199
  • Somewhere far away
Привличат ли се противоположностите? Или сходствата събират хората?

Не. Колкото и да има любов, страст и т.н. с времето и годиините различията си казват думата и ще се разделите. И изобщо това за противоположностите , които се привличат за мен е много грешно твърдение и мит, измислен , от някой дето не мисли с главата си.

# 200
Привличат ли се противоположностите? Или сходствата събират хората?

Не. Колкото и да има любов, страст и т.н. с времето и годиините различията си казват думата и ще се разделите. И изобщо това за противоположностите , които се привличат за мен е много грешно твърдение и мит, измислен , от някой дето не мисли с главата си.

А има и много по-прост аспект. Противоположностите често се привличат, но физическите такива. Високо мъже харесват миньончета, снажни жени нисички мъже, силни и мъжествени мъже се харесват с нежни и красиви жени... Така природата изравнява нещата и пречи на израждане на вида Simple Smile И не пречи да си живеят щастливо.

# 201
  • София
Сигурно съм писала в темата, че ми излиза, но битови, емоционални, характерови различия се преодоляват, мироглед и фундамент - никога.
Може много дълго да си затваряш очите, но рано или късно ще кипнат нещата.

# 202
  • Out of the Mix
Сигурно съм писала в темата, че ми излиза, но битови, емоционални, характерови различия се преодоляват, мироглед и фундамент - никога.
Aко има желание и усилия и от двамата, иначе не виждам как би могло.
Дразнещото в единия трябва да го изкорени, или промени.
Характер не знам как се променя, може би не може.
Може би само с истинска взаимна любов и желание за заедност би могло, като след това резултатът би бил по-голяма сплотеност. Може би.
За мирогледа и фундамента - да.
Проблем ми е, че очите са отворени, широко. Laughing

# 203
  • София
Е, защо да изкореняваш нещо, което не можеш да приемеш?
Точно тези опити са отрова и за двамата.

# 204
Каква е разликата между характер и фундамент?

# 205
  • София
Сангвиник и хазартно зависим.

# 206
  • Out of the Mix
Да.
Но ти написа, че се преодоляват, а аз не виждам как.
Не аз да приема, тя да приеме, че има нещо сбъркано и не в ред в нея. Оттам се почва.
И ако не се осъзнае, не може да се продължи.
До осъзнаване е сякаш.
Искам да кажа, че е възможно да се изживее катарзис, срещайки друг човек, чрез който да осъзнаеш за себе си грешки, не дотолкова приятни неща лично за теб.
Но рядко се случва. И хората не се замислят толкова.

Сангвиник и хазартно зависим.
Mr. GreenJoy

# 207
  • София
Ам, примерно аз обичам да правя планински преходи, той не.
Никой не мрънка, че единия е в планината, другия се е занимавал със свои неща и е приготвил хубава вечеря и ме чака с чаша вино.
Или той обича да гледа футбол или че аз не обичам да бърша прах.
Всеки си с неговите особености и предпочитания. Всичко това може да се приеме и да не е негатив.

Фундаментални за мен са различията в общия път, пороци, несъобразяване с другия, насилие.

# 208
  • Out of the Mix
Това да, за друго говоря. : )
Слушам метъл, ти си слушай хип-хоп, ясно е това.
Караш ски, аз не, нямам проблем с това. : )
Остави тези лични вкусове, бит, това не е фактор.
Обичаш препечена филия, аз не ям хляб, голям праз. Wink

Характерът и емоционалността са много по-дълбоки и сложни.
Защото съм бил в такава ситуация и знам.

По последното - Hands Ok Hand

# 209
Фундаментални за мен са различията в общия път, пороци, несъобразяване с другия, насилие.
и сметки, както се убедихме в другата тема

Общи условия

Активация на акаунт