Отговори
# 210
  • София
За теб може би да, за мен не.

Това влиза в характеровите особености.
Със стисняр не бих била, както и с флегматик.

# 211
Основните виждания, мироглед и принципи трябва да са подобни, другите различия могат да бъдат нагодени и/или изгладени. Примерно може да си затворя очите за чорапите, събути до леглото, даже може и да спре да ме дразни това, но не и, ако очите му шарят по сервитьорката. И не, не съм ревнива, просто уважавам себе си.

# 212
Написали сте го. Не , не е хубаво да има различия.
Аз съм емпатична, състрадателна, отворена към хората.
Той се възползва от хората, използва ги.
Не изпитва и жал.Аз имам чувство за хумор, той не. Най-важното за мен е мъжът да ме разсмива.
Дебелокож е, за романтика, да се сети като съм болна , да ме отмени в нещо.. Той е патриархален, аз съм волна птица. Бохем, аз обичам тишината... Как да стане.
Три месеца се измъчихме , три пъти се разделяхме.
Тягостни и тежки отношения, пфуу.

# 213
  • София
Той си е с форумна диагноза, различията са най- малък проблем.

# 214
Е, то три месеца е все едно нищо. Видели сте съвсем в началото, че не си пасвате и всеки по пътя си, както е и правилно.

# 215
  • Пловдив
Да.
Но ти написа, че се преодоляват, а аз не виждам как.
Не аз да приема, тя да приеме, че има нещо сбъркано и не в ред в нея. Оттам се почва.
И ако не се осъзнае, не може да се продължи.
До осъзнаване е сякаш.
А ако сбърканото е в теб, а ти не го виждаш, м?

# 216
Той си е с форумна диагноза, различията са най- малък проблем.
Да. Нарцистичен, с желание за контрол и т.н.
Абе , да ви почерпя,че се отървах.Wink

# 217
  • София
Хайде, честито.

И натам по- прецизно, че такъв май не ти е сефтето.

# 218
Не става, не.

Това като оня виц
-защо се разделихте с мъжа ти?
-поради непреодолими различия в религията.
- е, как така?
- ами той си мислеше, че е Бог,  а аз съм атеист.

# 219
  • Out of the Mix
Да, Янтра, двупосочно.
Безгрешни няма.

# 220
  • SF
Противоположностите се привличат, но се и отблъскват. Както става и с подобните.
За непътуващия един  пътешественик в началото може да бъде много интересен с чудните си разкази и приключенски истории. Но дали биха кретали успешно напред в живота, е трудно да се каже. За най-скромното и най-сдухано момче в квартала би било чест най-отраканата красавица да му обърне внимание и да си завърти главата по него, но на по-късен етап "отвореният" й темперамент да се превърне в проблем и за двамата.
Също е толкова "ръбесто" да се съберат амбициозен с амбициозна или неамбициозен с неамбициозна. На пръв поглед не си пречат. На втори - нищо не им се получава.

# 221
  • София
Една позната така се влюби в колега, който е човек на света, постоянно е някъде с някого, познава цяла София, очарователно. Обаче тя ревнива домошарка и направо се побъркваше. Оцеляха заедно някак, защото той излиза, но не пие, не е женкар и пак той постоянно иска навън, тя постоянно прави ремонти и си свива гнездо.

# 222
  • У дома... някъде
Няма как в дългосрочен план хора с фундаментални  различия да  създадат трайни взаимоотношения.
Винаги в даден момент това ще обръща каруцата както се казва..
Еднакъв манталитет,възпитание,интереси,принципи,изглед и посока за  бъдещето са важни и са в основата на стабилно семейство.
Липсват ли допирни точки по важните житейски въпроси ,то тогава хората започват караници,дърпане в различни посоки всеки към себе си и съответно раздели и разводи.

Последна редакция: вт, 18 мар 2025, 08:12 от Black Amarilis

# 223
  • София /Абсурдистан
Ако различията са тотални, не може да има връзка. А за дребните неща всички сме различни.

# 224
  • Пловдив
Примерно с моя мъж имаме фундаментално различие в отношенията си с технологията. На към момента не мога да пусна сама нито един телевизор у нас, до там сме я докарали. И до кръв се боря да не ми смени лаптопа, че и него няма да мога да командвам, харесвам си моя, десетгодишния. И се надявам да не се гътне моя телефон, че пълен ужас. Но си живеем, вече 20 години.

Общи условия

Активация на акаунт