Промяна на името на бебе

• 9 007
  • 66
  •   1
Отговори
# 45
Оказа се, че е доста проста работа да се смени име. Чрез адвокат се подава молба в съда и се посочва причина. Оказа се, че причина че свекърите са обидени, а родителите не искат това е достатъчно основание. Насрочва се дело. На делото се явяват родителите и един свидетел. Излиза решение, което има срок за обжалване 14 дни. След този срок на база решението общината вписала детето издава копие на акта за раждане с новото име.

# 46
Оказа се, че е доста проста работа да се смени име. Чрез адвокат се подава молба в съда и се посочва причина. Оказа се, че причина че свекърите са обидени, а родителите не искат това е достатъчно основание. Насрочва се дело. На делото се явяват родителите и един свидетел. Излиза решение, което има срок за обжалване 14 дни. След този срок на база решението общината вписала детето издава копие на акта за раждане с новото име.
И това е минало пред съда? Ако е така е доста странно и единично  решение. В масовия случай се търси основателна причина.

# 47
Делото мина формално. Колкото да има дело и решение по него.

# 48
  • Далечният изток
Изобщо не вярвам, че е възможно едно толкова сериозно дело да е протекло формално. Впрочем съм губила дело за смяна на име и мога да заявя, че изобщо не е елементарно.

# 49
Е да, ама мина формално. Вашият случай е друг. На друго място, с други участници. Освен на свой ред да заявя, че не вярвам че сте имали проблем с делото за смяна на името и сте го загубили

# 50
  • Далечният изток
А, именно, и вашият случай е друг.
И съвсем не е показателен относно сложността и доказването.

# 51
Здравейте мами, малко късно се включвам в темата но не искам да отварям нова! Детето ми се казва Тодор! Прекрасно име с отвратителни съкращения, поне аз съм на това мнение, преди да родя на път за болницата предложих на бащата да го кръстим Теодор а не Тодор име което мислихме доста дълго и бяхме харесали нз дали заради хормоните, емоциите но си промених мнението два дни преди да родя  на Тодор и на път за болницата отново му казах да го кръстим Теодор!
Бащата ми се ядоса и ми каза че ще го запише Тодор! Бях под пълна упокойна на раждането поради здравословни причини и после разбрах че бащата е попълнил документите и ги е подписал докато съм била под упойка! Сега 4 месеца по късно искам да сменя името от Тодор на Теодор! Дали правя разумен избор?

# 52
  • София
Можеше да промениш името в болницата, когато видя, че е "Тодор". Сега вече е късно.

# 53
Можете да заведете дело за смяна на име. Но и бащата трябва да е съгласен.

Последна редакция: пт, 18 юли 2025, 16:50 от Radilena

# 54
Какви документи е попълвал бащата, докато сте били под упойка още, та бебето е било едва родено! И за кой град става въпрос? В София дойде социален работник чак на третия ден след раждането в болничната ми стая и ме попита как ще се казва детето...
Иначе Теодор ми харесва много повече от Тодор, но вече след свършен факт най-вероятно нямаше да се разправям с дело за смяна на име.

# 55
И Тодор не е лошо име, особено след като Теодор стана толкова популярно. Пак може да му се казва на галено Тео.

# 56
Поради някаква причина си се съгласила да се казва Тодор.... Аз съм в същата ситуация, както и много други жени. Гледай от хубавата страна няма да бъде поредния Теодор.....  Можеш да му казваш както си искаш, останалите ги игнорирай. На някого ли е кръстено детето?

# 57
  • Варна
Аз съм силно пристрастна, понеже баща ми беше Тодор и винаги много повече съм го харесвала спрямо Теодор. Да не говорим, че Теодор е масово.
Иначе бащата наистина не е постъпил добре, независимо кое име беше записал, след като сте се разбрали нещо друго.
Но не съм сигурна дали можете да го смените сега, особено пък ако бащата не е съгласен.

# 58
Вторият ми син е Тодор, защото се роди на Тодоровден. Записвам го аз служителката ме пита Теодор, нали? Казвам, не бе - Тодор. Изненада се малко - каза ми, че за две години не е записала нито един Тодор, обаче поне 30 Теодоровци.

# 59
Вторият ми син е Тодор, защото се роди на Тодоровден. Записвам го аз служителката ме пита Теодор, нали? Казвам, не бе - Тодор. Изненада се малко - каза ми, че за две години не е записала нито един Тодор, обаче поне 30 Теодоровци.
Как му казвате на галено?

Общи условия

Активация на акаунт