Кога предлагат мъжете?

• 38 915
  • 1 432
  •   1
Отговори
# 135
Хората се женят заради стабилността на обществото.. И своето. Впрочем,бракът като институция е възникнал сред аристокрацията. Вижте колко се изписа за брака на принц Чалрз с Даяна,Уилям с Кейт... Стабилният брак гарантира здраво общество и здраво родословно дърво на самите "бракувани"... Малко сухо звучи,но нали това искате вие противниците на брака?! Yum

Първо, кои са противниците на брака, че в тази тема аз лично виждам нула такива.  Или ако не държиш на брака за себе си, това задължително те прави негов противник?
Здраво общество се изгражда от много фактори, бракът не е едно от тях, тъй като не е показател за нищо, освен за дълбоко личният избор какво устройва теб и любимия човек.

# 136
Ма предлагайте вие бе дами.
А ако получат дамите отказ? 😂
Трябват си дебело самочувствие, нулево его и широко сърце. Че после да няма... Империята отвръща на удара... 🤪

# 137
Любовта не е надценена. Тя е смисъл на общуване и съществуване, но не за всички. Договорните отношения са утеха за съвести и страхове.

Това е твое мнение. Не и моето.
Въпрос на опит. Ти имаш едни, а аз друг.
И точно появата на разводи и договорни отношения доказват, че любовта е надценана. Особено тази на мъжете.
Всъщност по-скоро мисля, че жените могат да обичат много по-силно и истински. Мъжете са тези, които са повърхностни и при тях е от ден до пладне.

# 138
Мъжете, които не Ви предлагат брак в някакви разумни срокове на връзката или Ви карат едва ли не да си го просите, най-вероятно няма и да Ви предложат.

(Може, ама на друга.)

Или поне да декларират някакво виждане, че сте семейство,  деца в бъдеще, обща собственост,  дългосрочни перспективи, как си представят живота си, заедно ли ще сте, или още се чудят, един вид, да си живеем така, пък да видим какво ще стане.

За мен лично е по-важно да се разберат по въпроса за децата кога ще дойде времето.

Да, разбира се. Ако декларират някаква сериозност и двамата са съгласни на съжителство, без брак - няма проблем. Но случаи, в които жената чака пръстен и мъжът си трае, поставя ултиматуми и едва ли не ѝ казва да търпи… Пръстенът ще дойде на Върба в сряда. (Най-често на ръката на друга).

# 139
  • Paris, France
Здравейте!
Включвам се надявайки се да оформим дискусия и да видя различни мнения за един много наболял за мен въпрос.
Работата е в това, че в настоящата ми връзка всичко е прекрасно, живеем заедно от много рано, разбираме се отлично и много се обичаме. Обаче, все още не съм получила така чакания пръстен. Според МП има време и все още е рано.
Лошото е, че напоследък не ми стига само да си живеем заедно и да се правим на семейството, още повече хич не ми харесва израза "живеем на семейни начала", който всъщност доказва, че не сме такова.
Проблемът е, че вече съм минала през супер дълга връзка, без изгледи за брак и не искам да го преживявам отново.
В същото време, се чудя къде е проблемът. Познавам много жени, доста по-неразбрани от мен като характер, повечето пълни егоисти, които получават предложения от всеки свой следващ приятел (независимо, че до сватба така и не се стига).
Във връзките си се старая да давам свобода, да разбирам човека отсреща, да се грижа за него, да го подкрепям. И все не разбирам какво не ми е достатъчно, за да съм съпруга....

Всеки човек предприема минималното необходимо за да получи максималното желано. За какво мъж, който се чувства финансово несигурен да предлага брак на жена, а която вече живее и от която получава свобода, грижа, разбиране, подкрепа и най-вече секс?

"These men reported that the main reason they resist marriage is that they can enjoy many of its benefits without actually getting married—that is, through cohabitation" -
Тези мъже съобщават, че основната причина, поради която се противопоставят на брака, е, че могат да се насладят на много от предимствата му, без всъщност да се женят, тоест чрез съжителство.

Източник:

https://ifstudies.org/blog/why-men-resist-marriage-even-though-t … the-most-from-it/

Съветвам всички желаещи брак млади жени да не започват съжителство с мъж преди да са получили годежен пръстен и планирали сватбата с точни дати.

В конкретния случай мъжът не дава конкретен срок, а само общи обяснения. Не мисля, че в идните 5 или 10г ще предложи брак, а и вече е на 33г, а не на 25г.

На мястото на авторката не бих повече питала и говорила по въпроса. Бих си събрала багажа или неговия в зависимост от това в чие жилище живеем, като още от днес бих почнала да се оглеждам за нови мъже.

Ма предлагайте вие бе дами.
А ако получат дамите отказ? 😂
Трябват си дебело самочувствие, нулево его и широко сърце. Че после да няма... Империята отвръща на удара... 🤪

+1, но поне студеният душ на отказа може да ги освети да си продължат по пътя.

# 140
Добре де, как да има предложение за брак преди съжителството? Нали точно по време на съжителството хората се опознават. Какъв е смисълът да се предлага преди да знаеш дали ще потръгне, защото не се знае дали двойката ще се сработи при заживяваме заедно. Аз лично много държа на подписа, но след съжителство.
Получих заветното предложение след като бяхме заедно вече 4 години и от 2 години и половина живеехме заедно. Достатъчно време да видим, че вървят нещата.

# 141
Доколкото разбирам авторката повдига въпроса за брак, а господинът отговаря, че е още рано. Даде ли някакво обяснение защо е рано и какъв срок си е поставил той? Или просто те отсвири и смени темата?

Ако е второто, аз бих си хванала багажчето и бих се изнесла, като му обясня, че твърде рано съм се ангажирала се събирам с него и да му пера гащите. Бих му обяснила, че светът е пълен с мъже и бих искала да си поживея още така свободно и неангажиращо и да се наслаждавам на живота. Ще му изясня, че аз имам критерии, които той не покрива и не виждам смисъл да си пропилявам времето и младостта с него.

Може да ти се стори крайно, но аз смятам, че той не иска да се жени или поне не за теб. Мотае те и те върти и ще го прави, докато ти му позволиш. Аз на твое място бих излязла от такава връзка първа и наистина бих си отворила сетивата за други хора. Иначе има голяма вероятност да пропилееш още години в очакване на нещо, което никога няма да се случи.

# 142
Любовта не е надценена. Тя е смисъл на общуване и съществуване, но не за всички. Договорните отношения са утеха за съвести и страхове.

Това е твое мнение. Не и моето.
Въпрос на опит. Ти имаш едни, а аз друг.
И точно появата на разводи и договорни отношения доказват, че любовта е надценана. Особено тази на мъжете.
Всъщност по-скоро мисля, че жените могат да обичат много по-силно и истински. Мъжете са тези, които са повърхностни и при тях е от ден до пладне.

Не е вярно! Съжалявам за горчивия ти опит с мъжете.

# 143
Добре де, как да има предложение за брак преди съжителството? Нали точно по време на съжителството хората се опознават. Какъв е смисълът да се предлага преди да знаеш дали ще потръгне, защото не се знае дали двойката ще се сработи при заживяваме заедно. Аз лично много държа на подписа, но след съжителство.
Получих заветното предложение след като бяхме заедно вече 4 години и от 2 години и половина живеехме заедно. Достатъчно време да видим, че вървят нещата.

Те живеят заедно, но предложение няма. Рано било.....

# 144
Ми ,не е задължително съжителство, особено преди 20 години....не беше приемливо някак в обществото. Не, че не съм живяла и с друг мъж преди.  Аз поставих ребром въпроса, разделяме ли се или се женим, влачихме се 2 години, раздели и събирания. Бях бременна, и нямаше време за разтъкаване. Или....или

# 145
  • Варна
Еlora, имено липсата на сериозни доводи за брак, водят до разводи. Мотиви, под обществен натиск, възраст или традиция са несериозни. Често в темите визират възрастта и необходимостта от партньор, заради родата. Трябва да се омъжи, трябва да има дете. Рисково, с някой безумец, за да не изтърве влака. Включително и авторката е притеснена от годините си. А тя не е гарант за опит и сериозни критерии. Виждала съм ентусиазирани старци да агитират за внуци. Пласират ги като добичета за разплод. Вредни стереотипи.
Понякога любовта и точния избор идват след втори или трети брак(опит). Ако и те са неудачни договорните отношения се обезсмислят, дори вредят.

Последна редакция: сб, 15 яну 2022, 22:13 от Viviana91

# 146

Те живеят заедно, но предложение няма. Рано било.....
Разбрах за тях, аз говоря за предните мнения. Иначе да говорят, всеки да каже кое до колко време си го представя и авторката, ако не я устройва да си тръгва.

# 147
Нямам предвид финансова сигурност, винаги съм си изкарвала сама прехраната и на мъж не съм чакала, ама как няма да иска брак с мен? Значи не иска пълно отдаване, не ме обича безрезервно и си прави някакви негови сметки. Ами благодаря, не искам.

# 148
Или се женим или се разделяме - вие сигурно бихте избрали раздялата? 😂

# 149
  • Варна
Nevena, какво съветваш материално и интелектуално обезпечени жени? Примерно жена с кариера, личен дом и сигурни доходи, съжителстваща с безработен?

Общи условия

Активация на акаунт