Улавяте ли се, че харчите залудо пари?

• 50 839
  • 1 181
  •   1
Отговори
# 75
  • София /Абсурдистан
Има ли хора, които харчат наистина много за препарати? Тук всеки втори се отчита, колко харчи за тях, все едно са бижута или обувки.
Аз мнохо харчех за препарати за чистене на какво ли не. После алергясах и се кротнах.

# 76
Да бе да. Ще давам аз пари за един тон препарати.
Омекотители и прах за пране на промоция обикновено. Не че ще ма заболи ако взема и без промоция.
От месец нямам препарат за пода. Все забравям. Два пъти отивах до магазина за тази цел, купувах други неща. И се сещам вкъщи.
От месец мия пода с един стар смотан шампоан, понякога го омесвам с белина.

The Iron Lady, а при брат ми беше обратното. Не искаше да си чисти стаята. И аз не му я чистих. 4 месеца не я пипваше. Получи силна алергия от прах. Прибира се от лекаря и ми вика, че имал вече алергия към прах. Аз му викам - дреме ми, знаеш къде е парцала, почвай.

# 77
Има ли хора, които харчат наистина много за препарати? Тук всеки втори се отчита, колко харчи за тях, все едно са бижута или обувки.
Аз имам в нас веро, бухтички за миялната, перилен за цветно и бяло, омекотител, за стъкла, обезмаслител, за котлен камък, за под и някаква белина. Всички са нещо си на промо без да им се старая за конкретни марки, може би 50-60 лв всичко. Не мога да се сетя какво повече може да ми трябва.. Общо-взето не съм фенка на мега-чистенето, 2-3 пъти в годината макс купувам нещо за тоз шкаф, колко пък да спестя от препарати може би макс 150лв/годишно да са и то заради перилните 😁

# 78
Откакто имам парочистачка почти нямам препарати. Е, перилни няма как без тях. Купувам на промоция или големи опаковки.

# 79
Откакто имам парочистачка почти нямам препарати.
Как точно парочистачката чисти котлен камък? В Пловдив водата е У-Ж-А-С, ще се гътне парочистачката от камъни в тръбичките 🙄 тия оцети, лимони никаква не могат да я свършат, само яката химия или всичко е бяло на другия ден...
Тва за друга тема с чистенето, ама наистина е ужас водата откъм котлен камък, всичко става едно оранжево гадно 😬

# 80
  • тук-там
Скрит текст:
Откакто имам парочистачка почти нямам препарати.
Как точно парочистачката чисти котлен камък? В Пловдив водата е У-Ж-А-С, ще се гътне парочистачката от камъни в тръбичките 🙄 тия оцети, лимони никаква не могат да я свършат, само яката химия или всичко е бяло на другия ден...
Тва за друга тема с чистенето, ама наистина е ужас водата откъм котлен камък, всичко става едно оранжево гадно 😬

Гадно е, да. На входа на водата слагаш смола, която го омекотява.  Друго решение няма.

# 81
Аз купувам много малко препарати. Имам една бутилка с нещо съдържащо хлор, с което пръскам душ кабината, тоалетната и мивката в банята, обезмаслител за кухнята, капсули за цветно и бяло пране, таблетки за миялната и това е. Пода с парочистачка, стъкла и огледала с електрическа джаджа. Омекотител не ползвам, една опаковка веро я ползвам повече от година. Това което купувам общо струва под 30 евро, като капсулите за пералня и миялна ми стигат за три месеца. А, и сол и течност за ми луната купувам, но и те се побират в трийсетте евро. Значи максимум десет евро на месец харча за препарати. Не от спестовност, просто не ми трябват.

# 82
  • пустинята Гоби
И аз съм така. Купувам, каквото ми трябва. Едно е да купуваш разумно козметика, съвсем друго препарати. Напоследък купувам повече продукти за лице, но всичко ми влиза в употреба. Нямам навика да трупам и зарязвам, даже обратното, гледам да ползвам и свършвам, за да мога да си купя ново с кеф.

# 83
Козметика не ползвам, не обичам. Крем за ръце, за лице и една спирала имам, хм и един гланц за устни, ама с тия маски толкоз и го ползвам. Друго не щъ и да знам как се маца... Даже повечето слоеве за грим не ги знам как се казват, попаднала съм на теми и гледам умно 🙄Не е моето.
И там шампоан и балсам за коса. Не я третирам допълнително, отглеждам си я натюр 🤪 Боя още не съм ползвала системно, на фризьор не ме свърта. Като почна да побелявам ще го мисля.

# 84
  • Great Britain
намалени бонбони линд, от 10 на 6 лв. -200 грама. И то от един вид дето много ги уважавам.
Млечни ли са? Днес тъй и тъй трябва да ходя на пазар.

Ох, да. С лешник са. Имаше и някакви розови, ама не съм ги пробвала.
С лешника точно преди 3 седмици ме черпиха и се разтопих от кеф. Те са малки парченца лешник и много наситен приятен вкус.
Има и дарк бонбони. И те на са лоши, но се въздържах. Натурален шоколад си имам.
Аз съм с ИР и съм на режим. Сладкото ми е от дъжд на вятър. Преди месец от лидл си купих трюфелчета. Още не съм ги отворила. Някак си  като седят и ми топлят душата, че има. Иначе на мц мога и да хапна 2 бонбона.
Ако отида в мола на линд магазина такова количество 200 грама сигурно 15 лв ще ми излезе.
При мен бонбони Линд струват между два и три паунда за 200 грама не намалени,а на оферта.Намалени е имало и за 50 пенса.Имам от всички видове ,ей така да си имам.Радват ме ,а и са чудесни.На всяка маса имам красива купичката с тях. Като намалеят добавям.Зависи от настроението ми от кои вид.

# 85
Фукла Joy
Ти си на друга планета, аз съм в България. Joy

# 86
И аз съм по промоциите и съм имала случки като със саксията. То в такъв момент нещо наистина те бута да направиш буквално ненужен и ненормален разход.

Промоции следя, защото не обичам да харча пари за нещо, което знам че мога да взема по-евтино или така да остана без нещото, че да се наложи да го купя скъпо. Например стикчетата на Нивеа във ФФ бяха 6,99 и ми се струваха адски надценени и то защото лятото си бях заредила от Метро за 3,49, но ми свършиха. Ходихме до Метро за разни неща и ги намерих на 3,92 и взех по 2 на всеки и набутах едни пари, но аз теоретично съм спестила също не малко Grinning Мда, такива реклами ме изкушават, но реклама за мек килим Дормео, Еър Фрайър, пречиствател за въздух, устройство за къртици, не ме впечатляват особено и се удържам.

# 87
  • пустинята Гоби
То не е реклама това, а промоция. И реално си ги ползваш, просто малко си се презапасила.

# 88
  • София
Това със саксията сигурно е нещо като instant gratification - да зарадваш душата напук на ситуацията. И на мен ми се е случвало, особено като бях съвсем млада а заплатата - малка.
 Общо взето от този тип пазаруване се опитвам да бягам сега, защото то не са само парите дето хвърчат, затрупва се човек с глупости. Другия двигател на харченето - mom guilt-a пък съм точно обратното, там почти напук ме избива на моменти. Не че нямат децата, затрупани са, но каквото сме купували с ММ сме го премисляли да няма простотии от сорта на уред за приготвяне на АМ (на кафемашина прилича, прави го страхотно винаги 😂)

# 89
Купувам повече от необходимото. Знам, че е така, но борбата ми с този навик е неуспешна. И препарати, и за пране имам по много, 4-5 вида омекотител, нищо че с капсулите не ми трябват. Ако реша да пера с течен прапарат си избирам какъв омекотител да сложа. Ако е само 1 вид, не ми е приятно. Иначе не съм много по домакинстването, но шкафа за препарати е винаги пълен и презареден.

Купувам повече дрехи за децата и повече храна. За себе си не прекалявам. Отивам да си избера нещо и накрая се оказва, че пак за децата съм купила Simple Smile Преди купувах много книги, сега чета онлайн и по-малко взимам. Харчим за почивки и пътуване. За сметка на това не харча много за козметика, грим, не посещавам маникюристка. Само фризьор и козметичка. Нямам намерение да си правя козметични разкрасителни операции и процедури скоро, което мисля, че може да се води направо спестовно от моя страна Simple Smile Защото за това биха отишли хиляди левове, значи спокойно мога да харча за други ежедневни неща.

Общи условия

Активация на акаунт