Улавяте ли се, че харчите залудо пари?

• 50 872
  • 1 181
  •   1
Отговори
# 120
В България ли са скъпите билети за концерти? Горе-долу са като билет за немско кино. Много стаж имаме по българските концерти и мога да направя сравнение.

Ние си купихме билети за шест концерта в Германия за 2022, другата седмица ще купим за още два. Първият концерт вече го отложиха за май 2023, за останалите нищо не се знае. Т.е. купуваме  билети за концерти, които вероятно няма да се осъществят или това ще стане неизвестно кога. Обаче не можем да устоим.

# 121
Едно време нямаше откъде да купиш, въпреки че имаш пари. Не е само до немотия, просто стоките бяха дефицитни. Всичко се пазеше, найлоновите торбички бяха изключителна ценност, защото ги нямаше. Нямаше това, нямаше онова, пазиш, че може да потрябва.
Аха, помня марковите и лъскавите дебели пластмасови торбички колко бяха кът в началото на 90-те. Наш роднина беше донесъл от едно международни летище. Леле, колко време ги ползвахме, голям престиж беше. Една такава торба я ползвах цяла година. Ами през 80-те как пускаха само по Нова Година банани и портокали? Сега понякога като си купя 2 китки банани си мисля със странно умиление за детството…

Последна редакция: пт, 21 яну 2022, 23:59 от Aminka

# 122
Аз имам мъгляви спомени от радостта по бананите, но по торбички не помня никой да се е умилявал. Така или иначе това са ненормални ситуации и добре, че са дълбоко в миналото.

Последна редакция: сб, 22 яну 2022, 00:12 от Анонимен

# 123
  • София
Направо се моля да се върнем да се умиляваме на ПВЦ продукт.

# 124
Торбичките бяха с рекламни картинки и това беше модното, затова се търсеха. Тогава в България нямаше лъскаво и торбичките бяха прозорче към капиталистическия лукс. Както и символ, че си пазарувал в Кореком, направо вдигаха социалния статус с няколко стъпала Satisfied Така че пари тогава се харчеха залудо доста, за глупотевини, за Запорожец и Трабант. От битака купувахме по една страничка откъсната от западни списания заради снимките, а е можело с тия пари да си купим дрехи и обувки, или да си платим сметката за водата за месеца, която беше миниатюрна, нали? Все въпрос на предпочитания. И сега хората се умиляват по ботуши уг, кроксове, Айфон и силикон, все тая.

# 125
  • София
Нерде Бурда, нерде айфон.
А, сетих се, 35 години Wink

# 126
  • пустинята Гоби
80-те нямаше найлонови торбички, или имаше, ама много рядко. Майка ми работеше в едно предприятие и там имаха такива, защото работеха с крайни клиенти и издаваха продукцията с тях. Скоро намерихме една такава вкъщи и падна голям смях. На пазар се ходеше с мрежа или платнена торба.

# 127
Голяма гъзария беше да се моткаш с такова пликче по улиците Stuck Out Tongue

# 128
  • пустинята Гоби
Хаха, ама това по-късно, Черна станция. Аз по времето на соца не съм виждала такива шукаритетни пликове.

# 129
Ох да, бананите. Като дете ни бяха рядкост и подскачах като луда като видя банан. Вкусът им беше чак различен, някак прекрасен, екзотичен, като нещо рядко.
После като наизлязоха си похапнах стабилно и вече не са ми така интересни.

# 130
Ооо, бананите за Нова година кой не ги знае, висеше се по опашки и се прибираха в студената стая и се пазеха за празника. Най-много една връзка да е успявала да вземе майка ми. Връзка банани и кило портокали и все свършваше всичко светкавично. А пък дънки в провинцията как се намираха, почти никак. От някакви битаци, виетнамци, лелеее дънките бяха блян, ако да не са от Корекома. Не ща да се сещам за ония времена, че и режим на тока имаше като бях първи клас.

Скъпо е, изкушават ни рекламите, но съм благодарна, че живея във време в което има всичко и е достъпно, както и че имаме интернет.

На пазар се ходеше с мрежа или платнена торба.
Почти като сега Simple Smile

# 131
Аз по времето на соца не съм виждала такива шукаритетни пликове.
Ми не си си купувала цигари и кристални захарници от Кореком Satisfied Пък като върнат Киндер яйце вместо ресто, какъв кеф беше Candy Бяха много здрави тези каубойските пликчета.

Скъпо е, изкушават ни рекламите, но съм благодарна, че живея във време в което има всичко и е достъпно, както и че имаме интернет.
Рекламите не ме изкушават, дори приложенията на любимите супермаркети не ги следвам религиозно и пак ¯\_(ツ)_/¯ Баш всичко в Европа няма, но изкушение дебне на всякъде. Нима за Коледа бяха нужни една кошница висулки? И за двора като пазарувам всеки път се питам не може ли само една трева с детелинки? Не знам откъде идва, само форума чета, дори списания не отварям 😂 За съжаление интернетът разлигави търговците. Ей днес гледам в Амазон 6 дюли за 30 кинта Stuck Out Tongue Winking Eye Ама щом някакви си купуват картини с криви слънчогледи за милиони, мисля това с дюлите не е чак толкова залудо, ако му се яде на човек. Нещо банката почна да ми праща реклама за някаква програма за управление на разходите, обаче като не ми въздействат рекламите... 🤣

# 132
Хаха, ама това по-късно, Черна станция. Аз по времето на соца не съм виждала такива шукаритетни пликове.

О, баш по соца си бяха, от Кореком май идваха.

# 133
По онова време братовчед ми работеше в Кореком и ми подаряваше такива торбички. Разхождах се гордо с тях.
На концерти не ходя от много години, не мога да си представя доброволно да отида някъде, където има толкова много хора и където е толкова много шумно. Но пък охотно харча за СПА.

# 134
Баща ми тръгна да плава, когато бях на 17 години и ми даде долари, като се върна от първия курс. Първо си ги гледах няколко дена. Не ми се вярваше, че ги имам. После големи триумения какво да си купя? Взех си едно зелено дънково яке Levis от Корекома до хотел Хемус и един парфюм. Това яко го носих после доста години, докато не се разпадна, толкова бях горда с него Simple Smile Останаха ми няколко долара и докато се чудя какво да ги правя, откраднаха ми портмонето и така още някой се е зарадвал.

Общи условия

Активация на акаунт