Улавяте ли се, че харчите залудо пари?

• 50 918
  • 1 181
  •   1
Отговори
# 150
Wrangler беше най-модерният магазин на пловдивската Главна Heart Eyes

За торбичките да ви питам, ама няма да се смеете много, ако никога не сте виждали. Като бяхме тийнове, поне в моя кръг, не носехме раници, но нямаше и големи дамски чанти, та си размятахме учебниците в торбички с "модерни" картинки (найлонови и от хартия) Joy Това при вас така ли е било или в нашата гимназия сме били странни? Много ми е смешно към днешна дата, как се е получило така?!

При нас хит беше чанта от противогаз, нещо подобно, ама беше "еднообемно", без вътрешна преграда.

# 151
О, да!
Войнишки мешки бяха много модерни по едно време! Stuck Out Tongue Winking Eye

# 152
Wrangler беше най-модерният магазин на пловдивската Главна Heart Eyes
Помня го! Имаше макет на Меджик Джонсън вътре, нали? Като идваш от пощата се падаше в ляво. Сигурно имам някъде снимка!
П.С.
Аз не съм от Пловдив, но ходихме специално заради този магазин.

# 153
С Меджик, да Hug И на мен ми се струва вляво, но идвах от Джумаята. Нямаше такива галерии, ограждения и ресторанти, а си бяха едни достъпни за хората стълби Grinning Та Вранглер и Райфъл бяха първите вносни магазини с качествени дънки. Продаваха и първите "танкове", както и едни високи плетени обувки с връзки и дебели гумени подметки. Ех, беше голям лукс! Там можеше да се хвърлят доста пари, ако бяха налични. Сега вече всичко има навсякъде, не е толкова интересно.

# 154
Бях забравила пликовете на ''Марлоборо''.Темата малко заприлича на съседната за близкото и не толкова минало.
Цените на  билетите за концерти са различни.Зависи от изпълнителите.За въпросният случай беше мисля,че преди 11год.За ''уау'' места 300лв.Нямам идея кой телефон се опитваше да продаде младежа.Знам,че им поставят задачи за определени бройки и модел.Към днешна дата билетите в сравнение с тогава не са толкова скъпи.Гледам за един рок фестивал,дневният е 60-80лв.За André Rieu преди 3-4год. бяха по 200лв.За двучленно семейство не е толкова евтино на фона на бг стандарта.Обаче си заслужава.Най-смешно ми става,когато някой си гледа от неговата камбанария и коментира,че билета е скъп.На същият обаче не му е скъпо да грухти в някое заведение и да остави такава сума за манджурляк и пиене.

# 155
Като отявлен маниак на концерти, твърдя, че спрямо българските заплати билетите са скъпи. Средната цена е, в зависимост от мястото, 80-120 лева. Да, има концерти, като на Васко Василев например, които са спонсорирани и може да се намери и билет по 50 лв, но ако водим и децата, а аз моите съм водила с нас, като умножим сумата по 4 не е никак малка за българските заплати.

# 156
И ние не ходим сами по концерти, но билети от 120 евро са от най- евтините, ако се вредиш в първите два часа. А за футболни мачове какво чудо е да не разправям. И не някакви дербита, за които на практика е невъзможно да вземеш билет, ако не си във фен клуба, а за всякакви мачове. За опера, балет и класически концерти е още по- скъпо и е в масовия случай на абонамент. Много трудно се намират индивидуални билети и са много скъпи.
Откъдето и да го погледнеш, в това отношение в България сте привилегировани, за което си спомням с умиление.

# 157
Аз споменах нямането по магазините, защото не ми харесва разни хора като започнат да морализаторстват "аз не харча за глупости и затова имам пари". Парите са условни. Не мисля, че всяко нещо, което е купено без да има непосредствена нужда от него, непременно е в графата "залудо". Особено сега с тази инфлация - неща, които в момента струват Х лева, догодина по това време ще са вече двойни.
За мен най-грешно похарчените пари се оказаха за декоративна козметика. Всичко остаря, разчистих и повече няма да изпадам в крайности.
И другата причина за голямо харчене, поне при мен, е разнообразето от марки по магазините. Намирам си продукт, който ми допада, върши си работата, доволна съм, но в момента в който видя някой нов, веднага искам да го пробвам.

# 158
Аз споменах нямането по магазините, защото не ми харесва разни хора като започнат да морализаторстват "аз не харча за глупости и затова имам пари". Парите са условни. Не мисля, че всяко нещо, което е купено без да има непосредствена нужда от него, непременно е в графата "залудо". Особено сега с тази инфлация - неща, които в момента струват Х лева, догодина по това време ще са вече двойни.
И какво като са два пъти по-скъпи? Говорим за покупателна способност.
Няма да си ги купя, защото не ме интересуват. И за това ми решение не влияе бъдещата им цена.
То и колите ще са по -скъпи, но едва ли купуваш кола днес, с идеята колко ще е по-скъпа след 1,2  или 5 години.

# 159
Не, но сега се купуват жилища на поразия и вече дори 3000 евро се смятат за нормална цена.

А "залудото" за един е едно, за друг друго, така че всеки споделя лично залудо похарчените пари. Аз имам 7 чифта нови необувани обувки зимни, есенни и летни, с етикетите и "залудо" ги купих миналата година, полекичка, чифт по чифт, от намаленията. Сина ми има 2 чифта нови маратонки отново с етикетите - пак може да се каже, че са залудо, но реално погледнато сме ги взели доста тънко Simple Smile

# 160
Ами не,това с обувките и маратонки,не е залудо.Нали ще си ги носите?Залудо е като купуваш какво ли не,емоционални покупки и после не ги ползваш,пълнят шкафове,пречат,качваш ги на тавана.После сваляш в мазето и накрая ги изхвърляш.Аз по едно време прекалявах със стъклария само,защото ми харесва.Усмирих се.

# 161
Silverstone, точно така го разбирам и аз. Необмислените покупки са залудо похарчени пари. Нещо, което е купено импулсивно, без да е преценено има ли нужда от него и впоследствие отива в забвение...

# 162
E, не автомобил разбира се. Говоря за неща, които нямат срок на годност и не се влияят толкова от мода. Най-вече неща за дома и домакинството - чаршафи, завивки, хавлии, посуда. Дрехи и обувки също донякъде, стига на човек да не му омръзват след един сезон носене.
Просто давам пример, че и другата крайност "това няма да го купя сега, а когато ми потрябва, по-добре е да спестя пари", си има негативи. Да имаш 30 комплекта чаршафи е безумно, но нищо не пречи да имаш един или два нови, неползвани, които да стоят просто така за всеки случай.

# 163
И ние не ходим сами по концерти, но билети от 120 евро са от най- евтините, ако се вредиш в първите два часа. А за футболни мачове какво чудо е да не разправям. И не някакви дербита, за които на практика е невъзможно да вземеш билет, ако не си във фен клуба, а за всякакви мачове. За опера, балет и класически концерти е още по- скъпо и е в масовия случай на абонамент. Много трудно се намират индивидуални билети и са много скъпи.
Откъдето и да го погледнеш, в това отношение в България сте привилегировани, за което си спомням с умиление.
Цената на билета сама по себе си не значи нищо, ако не се съпостави с покупателната способност на населението. В никакъв случай билет, цената на който е 1/4 от МРЗ не е евтин.

# 164
2 комплекта чаршафи за всеки случай нямам и не ми трябват. Да не говоря, че с тези "за всеки случай" се бях набутала с разни работи, които после не ми допадаха, а даже след години имаше такива, които повече ми допадаха и като цена бяха по-изгодни. За себе си съм взела решение, че подобни запаси не са ми нужни, т.к. освен, че не винаги е правилно решение ми заемат и място и ги местя по няколко пъти без да се ползват.
А, да, тези неща ми напомнят на едни дрехи, които си ги пазех, защото ще отслабна и с които си бях затрупала една част от гардероба и ги разкарах като си дадох сметка, че 2-3-4 години не съм ги пипвала.

Права е Мастерчето, тук на нормално работещо семейство дори киното му излиза солено, какво остава за концерти.

Общи условия

Активация на акаунт