Улавяте ли се, че харчите залудо пари?

• 51 475
  • 1 181
  •   1
Отговори
# 840
Кажете пари на вятъра ли са 580 лв. за агнешко (10кг.) пълнено с дроб сарма от ресторант Май чойс във  Фантастико?Yum

# 841
Кажете пари на вятъра ли са 580 лв. за агнешко (10кг.) пълнено с дроб сарма от ресторант Май чойс във  Фантастико?Yum
Тц, това е чревоугодничество Simple Smile

# 842
Ако ви доставя удоволствие, не са на "вятъра". Едва ли сама ще го ядете, вероятно с компания. Просто се насладете на емоциите и вкусната храна. Ако сте щастлива след този празник, парите са добре изхарчени.

# 843
. Зима и зимни почивки не обичам. Сега си давам сметка колко пари съм спестила.Blush
Хората спестяват от сметките си тук, прекарвайки зимата в Тайланд Stuck Out Tongue Winking Eye

# 844
Мм всяка година за Великден купува цяло агне от ферма на скромната цена от 300$+

Построи си чеверме и пещ  и го пече на чевермето докато полива с масло поне 8 часа през деня на Великден с 1-2 от мъжете гости, които идват от от предиобяд за да го започнат и след това разфасоват и сложат на масата.
От събираните гости поне 50% не ядат агнешко, включително и аз Simple Smile и за мен е разсипия, но за този ден си е дал адет и си го спазва, както се е спазвало в семействотот му.

След вечерата и църквата вечерта кавото не се доизяде го правим на торбички в порции с дроб сармата, която аз правя и даряваме на всеки дошъл у дома ни гост или пращаме за големите деца, ако не са дошли отделно, и замразяваме други няколко торбички, които мм си взема на работа.

# 845
Колкото до състезанията по ски, там  карат често с над 100км/ч и спирането действително е невъзможно. Такава скорост е невъзможно да се развие на полегата писта или писта с много скиори. Според гривната ми развивам максимум 40-45 км/ч когато съм много засилена, и на такава скорост се спира със сила, но абсолютно безпроблемно. Писти няма как да се сравняват, включително и по цветове, защото има всякакви - била съм на червени, на които съм умирала от ужас, и на черни, които съм пускала без никакъв проблем. В България съм била само на Пампорово, имаше една май червена отворена тогава само, и за мен тази писта беше изключително лесна. Не съм запозната с останалите. Но приятели са ми казвали, че в Боровец и Банско били по-добре пистите

На мен 40-45 км/ч не ми звучат чак толкова много, аз внимавайки също карам с толкова. Все пак Юсейн Болт бяга със скорост над 40 км/ч, та какво остава за ски спускане... До към 60 се развиват без проблем на местата, където карам, но е опасно и не го правя.
Пампорово има само една или две писти, които стават, но вероятно не си ги уцелила. Останалите са или лесни, или къси - има една или две черни, които свършват преди да си се усетила, което е недоразумение.
Иначе "почти" в Пампорово е може би най-приятната писта в България - Мечи чал. Тя е по-скоро в Чепеларе, но се кара с картата за Пампорово. Там е трябвало да пробваш.
Боровец за мен е много по-добре. Банско също, но там имат проблем с лифта - гондолата е тясно място в качването до пистите.

Ето ти един "guided tour" по Мечи чал за представа Simple Smile
https://www.youtube.com/watch?v=3rqFKsarmDg

Това е писта "Томба", на която се провеждаха стартове от световната купа. На нея съм се спускала само веднъж непосредствено след състезанието и беше доста гадно, защото състезателните писти ги заледяват до як лед и без състезателни ски и добро наточване не държат кантовете за спокойно каране.
https://www.youtube.com/watch?v=VVCtFHgtT2I

# 846
Дарявате гостите с торбичка с агнешко 🤔 мама прави точно същото, но никога не ми е хрумвало, че е дарение. Ако го приема така, честно казано, не бих взела. Твърде унизително ми звучи, макар да знам, че не е така.

# 847
малко като когато раздаваш пшеница за прошка. нищо лошо пък и не изхвърля хубава храна..

# 848
Дарявате гостите с торбичка с агнешко 🤔 мама прави точно същото, но никога не ми е хрумвало, че е дарение. Ако го приема така, честно казано, не бих взела. Твърде унизително ми звучи, макар да знам, че не е така.
Не съм го описала правилно. След като си хапваме няколко часа и всеки гост си затръгва ги питаме и даваме торбички с агнешко месо и дроб сарма за вкъщи и за големите деца, които не са дошли да опитата и празнуват с нас. Почти никой не е отказвал досега Simple Smile

# 849
И според мен парите, дадени за собствено удоволствие, никога не са залудо. Животът на всеки е достатъчно сложен, и ако човек не си създаде хубави моменти, рискува да потъне. Пък сега кой си дал парите за ски, за агнешко или за нов маникюр, аз за вкусове не споря.
За мен залудо дадени пари са, когато си запълвам някакви други дефицити с покупките. Защото на практика нищо не запълвам Confused
Всъщност дойдох да се похваля, че не съм харчила залудо от доста време. И храна не съм изхвърляла, явно четенето в темата помага. Благодаря ви Flowers Hibiscus

# 850
  • Пловдив
Аз съм по активните почивки, но това не винаги означава скъпи. През лятото с една компания правим по 28-30 км. Планински преходи и не харчим нито една стотинка. На практика няма къде. Връщам се преродена. А да лежа някъде, без значение къде, ми е пълна загуба на време.
НЕ харчиш стотинка, защото преди това си се охарчила. Първо екипировка - това обувки, раници, палатки. Второ - подходяща храна, напитки.

На Пампорово ние въртим 4 и 5- цата до долу на Малина. Като се напълни с хора аз се местя на Стойките, защото заради новия лифт там върви бързо опашката.

Иначе Стената и Европейска купа си заслужават, ама те са кратки и ... абе не съм във форма.

Последна редакция: чт, 31 мар 2022, 19:26 от Янтра

# 851
Е харчиш стотинка, защото преди това си се охарчила. Първо екипировка - това обувки, раници, палатки. Второ - подходяща храна, напитки.
Екипировка Simple Smile Аз нямам да кчавам Еверест.. Носим си даже по-вехтите дрехи, че там не е баш лукс, все пак Simple Smile Раниците - малки-мънинки декатлонски - да събират по едно шише вода и някой сандвич, когато сме извън лагера.
Палатката е веднъж - вече е на 10 години / беше на промо 300 лв амазон (тва ми е любимото) 16 кв е- тамън хотелска стая Simple Smile - в Декатлон също има чудни попадения, приятели са с такива..  - точно една-две нощувки в хотел.. А сме нощували поне по 20-30 пъти в годината. 2-3 дюшека и спални чували - още 300 лв макс. Ей ти за една кратка почивка някъде - вече 10 години ползваме оборудването.
Храната - съвсем стандартна, каквато си ядем по принцип вкъщи - същото си мъкнем нагоре - нищо специално. Главно месо, щото сме месомани (замразено, направили сме си огромен "хладилник", който държи седмица), зеленчуци, плодове.. хляб дори си месим на място, а млечните еко-био от горски кравари наблизо Simple Smile Берем си манатарки - панирани са уникални!
Нямам търпение да стане август! С около 300-400 лв си изкарваме седмица съвсем спокойно семейно. Даже горе се пести, щото и да искаш няма къде да харчиш Simple Smile

# 852
направили сме си огромен "хладилник", който държи седмица
Духи, какво точно и как сте си го направили? Разкажи, моля.

# 853
направили сме си огромен "хладилник", който държи седмица
Духи, какво точно и как сте си го направили? Разкажи, моля.
6 см фибран кутия - 60*60*40 см. Отвътре е облицовано с дебел найлон за по-лесно почистване. С малко прозорче отгоре, капаче от фибран пак. Слепени са и стегнати с колани. Пълни с 15-20 замразени бутилки 1.5 л. и слагаме 20-30тина кг замразено месо - вакуумирано или в кутии, да не се разтече (събираме се обикновено 10тина възрастни и 4-5 деца, горе-долу ни стига - понякога си докупуваме от близко градче или ако има приходящи носят нови запаси Simple Smile)
Това чудо се окопава на 1/2 на дълбока сянка и не мърда седмица мин. Simple Smile Дори когато си тръгваме вадим шишетата на слънце да се разледят и да изпразним водата.. Ще опитам да изровя снимка Simple Smile Ама отвън е просто кутия...
За охлаждане на бирите и разните му напитки ползваме естествено кладенче в гората на 50 м. от лагера - стават лед! Simple Smile

# 854
Супер идея, благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт